Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Zet kranen open om legionella te voorkomen'

'Zet kranen open om legionella te voorkomen'

DEN HAAG (ANP) - Gebouwbeheerders moeten tijdens de coronacrisis waterleidingen goed blijven doorspoelen om legionella in kraanwater te voorkomen. Daarvoor waarschuwt drinkwaterbedrijf Dunea. Door de maatregelen die vanwege het coronavirus zijn genomen, wordt er nauwelijks meer kraanwater gebruikt in onder meer scholen, zwembaden, kantoren, horeca, zorginstellingen, sportscholen en hotels.

Bij een temperatuur tussen de 25 en 55 graden zijn de condities optimaal voor legionellagroei in de drinkwater- en blusinstallatie, aldus Dunea. De legionellabacterie kan ziektes veroorzaken.

Leidingen zijn het best door te spoelen door alle koud- en warmwaterkranen even te openen. "Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt", schrijft Dunea op de website. "Daarna is het water weer lekker koel en zeer geschikt voor consumptie." In woningen moet de kraan minimaal een minuut open, organisaties met grote waterinstallaties moeten het water twee minuten laten lopen.

Vanwege het coronavirus zijn onder andere alle scholen en horecagelegenheden in Nederland gesloten. Ook wordt mensen aangeraden zo veel mogelijk thuis te werken, waardoor kantoren vaak onbezet zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Al vanaf 15 juni meer bezoekers voor verpleeghuisbewoner

DEN HAAG (ANP) - Verpleeghuisbewoners mogen al vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dat is een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. De corona-epidemie is inmiddels zo beteugeld dat de snellere verruiming mogelijk is, zegt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

10 uur geleden
NAVO waarschuwt na cyberaanvallen op ziekenhuizen en onderzoekers

BRUSSEL (ANP) - De NAVO veroordeelt cyberaanvallen en -activiteiten tegen instellingen als ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en onderzoeksinstituten die een cruciale rol spelen bij het bezweren van de coronapandemie. De militaire alliantie is vastberaden alle middelen in te zetten om zich te verdedigen en aanvallers af te schrikken, staat in een verklaring van de Noord-Atlantische Raad, het politieke bestuursorgaan van de NAVO.

10 uur geleden
'Geen aanwijzingen' voor grote rol kinderen in verspreiden corona

BILTHOVEN (ANP) - Onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevestigt het beeld dat kinderen geen grote rol lijken te spelen in de verspreiding van het coronavirus. De onderzoekers hebben daar althans "geen aanwijzingen" voor gevonden. Ze hebben hun bevindingen gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

12 uur geleden
Van Rijn: eind juni genoeg beschermingsmiddelen voor tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Eind juni zal de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen groot genoeg zijn om een eventuele tweede besmettingsgolf van het coronavirus aan te kunnen. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg) woensdag tijdens een bezoek aan de centrale opslagplaats van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH).

12 uur geleden
Aantal coronapatiënten op intensive care gedaald naar 116

ROTTERDAM (ANP) - Op de intensive cares liggen nu nog 116 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 38 minder dan op dinsdag. Het is de grootste daling sinds 7 mei. Alle ic-patiënten liggen in Nederland, niemand ligt meer in Duitsland, laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), zegt dat het aantal mensen dat op een ic wordt opgenomen, laag blijft. "Dat is verheugend en geeft ruimte voor andere zorg".

13 uur geleden
EU schaalt corona niet in als hoogste dreiging voor werknemers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie schaalt het coronavirus in op dreigingsniveau 3 voor werknemers. Dat betekent dat werkgevers minder strenge veiligheidsmaatregelen voor hun personeel moeten treffen dan als het virus op het hoogste niveau 4 was geclassificeerd.

14 uur geleden
Nederland sluit coronavaccinverbond met Europese landen

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italië optrekken in de onderhandelingen over de ontwikkeling en productie van coronavaccins. Met wat het ministerie van Volksgezondheid (VWS) de Inclusieve Vaccin Alliantie noemt, hopen de landen zo goed en snel mogelijk toegang te krijgen tot een effectief vaccin, als dat eenmaal beschikbaar is.

14 uur geleden