Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Zet je bedrijf sociaal in en help elkaar’

‘Zet je bedrijf sociaal in en help elkaar’

MIDDELBURG - Benno Faase van Fidendum-IT en Klaas van de Ketterij van Origin Media willen dat ondernemers in deze moeilijke tijden elkaar helpen.

Ze geven zelf het goede voorbeeld. Zo gingen ze vorige week naar Fitness Fitaal in Vlissingen. Daar maakten ze filmpjes van fitnesslessen, die mensen thuis kunnen volgen. "Door het coronavirus gaat niemand meer naar de sportschool, dus zij hebben hun businessmodel zien verdampen. Door de filmpjes blijft er toch een band bestaan tussen het bedrijf en hun klanten", zegt Benno Faase.

Voorbeeld

Het is slechts één voorbeeld van de manier waarop Faase en Van de Ketterij collega's (tegen onkosten) willen helpen. "Bij ons ligt veel apparatuur, kunde en menskracht op de plank. Laten we dat inzetten om elkaar door deze crisis te helpen", aldus Van de Ketterij. "Klaas en ik zitten al een tijdje in hetzelfde gebouw en kennen elkaar goed. Opeens gebeurt er zoiets en krijgt je bedrijf een enorme optater", vertelt Faase. "Wij realiseerden ons dat niet alleen wij dat hebben, maar meer ondernemers." Ze besloten van de nood een deugd te maken en hun 'vrije tijd' te gebruiken om anderen te helpen. "Laten we over onze eigen belangen heen stappen en samen deze narigheid overwinnen."

Streamen

Faase en Van de Ketterij zien veel mogelijkheden. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen om een begrafenis te streamen of op te nemen, omdat daar niet meer dan dertig mensen bij aanwezig mogen zijn, maar ook scholen die thuisonderwijs willen geven zouden een beroep op de twee kunnen doen. Ze hopen dat meer ondernemers kijken wat ze kunnen betekenen voor anderen. "Aan de ellende van anderen wil je toch geen geld verdienen? We willen ons bedrijf door deze crisis loodsen. Als iedereen elkaar helpt, gaat dat zeker lukken. Een crisis als deze moet ons een beetje dichter bij elkaar brengen. Overal zijn problemen of uitdagingen. Zet je bedrijf sociaal in en help elkaar." 

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

17 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

1 dag geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

3 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden