Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zestien mensen opgepakt na klimaatdemonstraties in Den Haag

Zestien mensen opgepakt na klimaatdemonstraties in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag zijn donderdag verspreid over de stad zestien mensen aangehouden tijdens klimaatdemonstraties. Zij zijn aangehouden nadat ze meerdere oproepen om te vertrekken hadden genegeerd, aldus de politie. Klimaatactivisten hadden zich onder meer met hun handen vastgelijmd aan de stoeptegels voor de partijkantoren van het CDA, D66 en de VVD. Iedereen is inmiddels weer los, meldt een woordvoerder van de politie.

Betogers van actiegroep Extinction Rebellion hielden eerder een stille tocht langs die kantoren, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van klimaatverandering. Daarna verzamelden enkele actievoerders zich bij de drie partijkantoren. De kantoren staan respectievelijk aan het Buitenom, de Lange Houtstraat en aan de Mauritskade. Nadat sommigen zich hadden vastgelijmd aan de grond, werd door een mede-actievoerder een rode kleurstof, 'nepbloed', over hen heen gegoten. Op meegebrachte spandoeken stonden teksten als 'De tijd dringt', 'Stop klimaatchaos' en 'De crisis is nu'.

Extinction Rebellion voert de hele week actie in de hofstad. Eerder deze week blokkeerden ze onder meer een kruispunt en woensdag dansten ze op de Koekamp en liepen ze naar de Hofvijver. De groep wil aandacht voor klimaatverandering en eist dat Nederland per 2025 klimaatneutraal is.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Vier verdachten aangehouden na twee steekincidenten in Utrecht

UTRECHT (ANP) - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier verdachten aangehouden vanwege twee steekincidenten in de Utrechtse wijk Lombok

21 minuten geleden
Dirigent Bernard Haitink op 92-jarige leeftijd overleden

LONDEN (ANP) - Voormalig topdirigent Bernard Haitink is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn management is Haitink vreedzaam gestorven, thuis in Londen, omringd door zijn vrouw en familie.

5 uur geleden
Transavia verwacht vrijdag duidelijkheid over vluchten Marokko

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia bekijkt vrijdag met hoeveel vluchten het bedrijf in Marokko gestrande Nederlanders kan ophalen. Dan wordt vermoedelijk ook duidelijk wanneer die vluchten kunnen beginnen. Donderdag werd duidelijk dat Marokko wil meewerken om Nederlanders met commerciële vluchten op te halen.

6 uur geleden
Marokko bereid om aantal vluchten naar Nederland toe te staan

DEN HAAG (ANP) - Marokko heeft zich bereid verklaard om op korte termijn een aantal commerciële vluchten toe te staan om Nederlanders naar huis te brengen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt op Twitter dat dat de uitkomst is van een gesprek met de Nederlandse ambassadeur Jeroen Roodenburg en het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Bruls vraagt NEC veiligheidsplan te maken

NIJMEGEN (ANP) - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft NEC naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de Gelderse derby tegen Vitesse afgelopen weekend verzocht een plan te maken "om de sfeer en veiligheid rondom wedstrijden te verbeteren".

8 uur geleden
Kabinet wil helmplicht voor snorfietsers toch later invoeren

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de helmplicht voor snorfietsers toch pas laten ingaan vanaf januari 2023, in plaats van 1 juli van volgend jaar. Volgens demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur) hebben helmproducenten en aanbieders van deelscooters meer tijd nodig om zich voor te bereiden op de maatregel en zijn er niet op tijd genoeg helmen.

8 uur geleden
Turks OM eist tot tien jaar celstraf tegen rapper Murda

ISTANBUL (ANP) - Het Turkse Openbaar Ministerie heeft een celstraf van vijf tot tien jaar geëist tegen de Nederlandse rapper Murda. De 37-jarige artiest zou in zijn songteksten drugsgebruik hebben aangemoedigd, meldden Turkse media. Als de aanklacht van het OM wordt aanvaard, moet Murda ergens in de komende dagen voor de rechter verschijnen.

9 uur geleden