Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zesde Franse Slag Mars in Kapelle

Zesde Franse Slag Mars in Kapelle

KAPELLE - In en om Kapelle vindt zaterdag, in het kader van de Franse herdenkings- en feestweek Toujours Kapelle, voor de zesde keer de Franse Slag Mars plaats. De deelnemers lopen verschillende afstanden langs historische punten.

De start en finish voor alle wandelingen is dorpshuis De Vroone in Kapelle. Er zijn zeven verschillende routes, die vooral in het buitengebied van Kapelle en Wemeldinge liggen. De deelnemers lopen 5, 10, 15, 20, 24, 33 of 40 kilometer.

Monument

Een deel van de routes voert langs natuurgebied de Kapelse Moer, waar op dat moment veel vogels broeden. Ook het monument bij de Postbrug, waar Franse militairen in 1940 streden tegen de oprukkende Duitse overmacht, ligt aan de route. Vlak voor de Franse Militaire Begraafplaats in Kapelle komen de routes samen.

Oorlogsmuseum

Alle routes voeren over de Kunstmarkt, in de tuin van de Nederlands Hervormde kerk in Kapelle. Vlak voor de finish passeren de wandelaars oorlogsmuseum Vitality, dat vooral de rol van de Franse inzet in 1940 belicht. Bij het museum wordt een militair kampement ingericht en re-enactment-activiteiten gehouden.

Overleden

De officiële 'opening' van de Franse Slag Mars is om 9.30 uur, met de start van het defilé met militaire voertuigen door Kapelle. 'Helaas zijn in het afgelopen jaar de laatste twee Franse oud-strijders overleden, die via Vitality nog betrokken waren bij de herdenkingen in Kapelle', laat de organisatie weten. 'Het is daarom des te meer van belang dat met de Franse Slag Mars de herinnering in stand wordt gehouden aan de Franse militairen die hier in 1940 hun leven in de waagschaal stelden voor onze vrijheid.'

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de wandelingen op www.franseslagkapelle.nl. Toujours Kapelle sluit zaterdag af met een vol programma. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Meer uit Reimerswaal

Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

18 uur geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden