Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes Veerse wegprojecten klaar voor zomerseizoen

Zes Veerse wegprojecten klaar voor zomerseizoen

DOMBURG - De gemeente Veere viert in mei en juni de voltooiing van zes wegprojecten.

De afgelopen maanden zijn de Prelaatweg door Aagtekerke, Dorpsstraat in Oostkapelle, Markt in Veere en 't Groentje in Domburg onder handen genomen. De herinrichting van de Walcherseweg door Buttinge is als enige project vertraagd. Dit werk is naar verwachting begin mei klaar.

Hard

De Prelaatweg in Aagtekerke is nu duidelijk ingericht als vijftigkilometerweg, aldus de gemeente Veere. De maximum snelheid voor deze weg richting Westkapelle was al vijftig kilometer per uur, maar er werd vaak te hard gereden.

Gast

In Oostkapelle heeft de Dorpsstraat een nieuwe uitstraling. Hier is de auto nu te gast en hebben voetgangers en fietsers meer ruimte gekregen. 

Plein

In Domburg is ‘t Groentje en het einde van de Schuitvlotstraat samengevoegd tot een plein, waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en de auto te gast is. Aan de Roosjesweg, bij de molen, is een nieuw parkeerterrein aangelegd, met ruimte voor 350 auto’s. Dankzij de verhuizing van de supermarkt naar de huidige locatie naast het gemeentehuis, is er ruimte vrijgekomen voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk.

Autoluw

In Veere is de Markt opnieuw ingericht en meer autoluw gemaakt.

Walcherseweg

Op de Walcherseweg door Buttinge daalt de maximum snelheid. Waar nu nog tachtig kilometer per uur mag worden gereden wordt dit zestig kilometer per uur. Het deel van vijftig kilometer per uur wordt een dertigkilometerzone. 

Archeologische vondsten

In Domburg en Oostkapelle zijn tijdens de werkzaamheden archeologische vondsten gedaan. In Domburg zijn rond de molen resten van Romeinse bewoning uit omstreeks 200 na Christus gevonden. In Oostkapelle werd een begraafplaats uit de dertiende eeuw aangetroffen, die verbonden is met de huidige begraafplaats. De vondsten zijn door specialisten onderzocht.

Meer uit Middelburg

Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

1 uur geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

4 uur geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

18 uur geleden
Koning Willem-Alexander bij het ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland

Nieuw-en Sint Joosland - Koninklijk bezoek bij het traditionele ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland. 

23 uur geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - Vanaf vrijdag 17 mei liggen de plannen, die het college van de gemeente Veere heeft als het gaat om verblijfsrecreatie, ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden. 

1 dag geleden
Regionaal kan een halve maandsom aan regen vallen, kans op wateroverlast

Dinsdagavond en woensdag veel regen verwachtREDACTIE - Een actief buiengebied nadert dinsdagmiddag ons land en trekt tijdens de avonduren en gedurende de nacht naar woensdag noordwestwaarts over. Tot en met woensdag kan regionaal veel regen vallen, daarnaast is ook hagel mogelijk. Lokaal kan het zelfs tot een halve maandsom komen. Deze hoeveelheden veroorzaken mogelijk wateroverlast.

1 dag geleden
Griezelen in de ZB tijdens The Night at the Library

MIDDELBURG - Donderdag 23 mei organiseert de ZB The Night at the Library. Van 19.00 uur tot 23.00 uur worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Meet & Greet met drie thrillerauteurs en een sinistere wandeling waar de koude rillingen van over je rug lopen.

1 dag geleden