Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes Veerenaren zijn koninklijk onderscheiden

Zes Veerenaren zijn koninklijk onderscheiden

VEERE/OOSTKAPELLE - Zes inwoners van de gemeente Veere mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Uit handen van burgemeester Rob van der Zwaag ontvingen vrijdag echtpaar Brasser uit Aagtekerke, Marina Dierks-Rombouts uit Koudekerke, Hanneke de Vroe-Oldenkamp uit Veere, Jan Maranus en Adrie van Sluijs uit Meliskerke een koninklijke onderscheiding.

Er was vrijdag een feestelijke bijeenkomst voor de lintjesregen in museum De Schotse Huizen in Veere en op Buitenplaats Overduin in Oostkapelle.

Gambia

Hannie en Ko Brasser-Boone zijn gedecoreerd, omdat ze in 2005 Stichting Steun en Opbouw Gambia hebben opgericht na een reis door het Afrikaanse land. Samen met de bevolking heeft de stichting onder andere een medische post en school gebouwd. Voorzitter Hannie Brasser en penningmeester Ko reizen op eigen kosten jaarlijks naar Gambia om hulp te verlenen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en veilig drinkwater. Het paar zamelt geld in door op markten spullen te verkopen en door lezingen te geven.

Daarnaast was Ko Brasser lid van het schoolbestuur van de Springplank in Aagtekerke en Hannie Brasser is betrokken bij de Protestantse Kerk Aagtekerke. Zij was tien jaar ouderling en draagt al ruim dertig jaar zorg voor de bloemen van de kerk.

Verpleegkundige

Marina Dierks-Rombouts was onder meer mede-oprichter en secretaris van de sociëteit ter Gapinge. Van 1996 tot 2006 was ze vrijwilliger en verpleegkundige voor de Zeeuwse vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking. Sinds 2003 zet ze zich op verschillende manieren in als vrijwilliger voor de bewoners van  woonzorgcentrum de Brouwerij in Koudekerke. Ook is ze betrokken bij de Dorpsvereniging Koudekerke, Amnesty International en was ze vijf jaar vrijwilliger bij zwemvereniging de Vriendenkring, voor mensen met een beperking.

Koren

Hanneke de Vroe-Oldenkamp is onder meer sinds 1990 vrijwilliger van Kamerkoor Cantus Valerius, vrouwenkoor Quodlibet en het koor Musica Cordis. Van 2011 tot 2017 was ze secretaris van Stichting Delta Cultureel en sinds 2016 is ze pr-functionaris van Stichting Feest van Herkenning die bijeenkomsten organiseert voor mensen met dementie.

Kerk

Adrie van Sluijs is onder meer ruim veertig jaar ambtsdrager van de PKN-gemeente Biggekerke/Meliskerke. Hij zet zich in als hulpkoster, diaken en ouderling en hielp bij het samengaan van de Gereformeerde kerk in Meliskerke met de Odulphuskerk in Meliskerke. Ook is hij voorzitter van de bejaardensociëteit Meliskerke en de commissie Welzijn Ouderen Meliskerke. Hiervoor organiseert hij fiets- en wandeltochten in de zomermaanden en op Koningsdag. Ook brengt en haalt hij ouderen van en naar de dagbesteding bij zorgcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere.

Paard en wagen

Jan Maranus was onder meer vrijwilliger bij de zorgcentra Simnia in Domburg en Ter Reede in Vlissingen en bij manege Paardoes in Vlissingen van zorginstelling Arduin. Hij ging er wekelijks op uit met cliënten met paard en wagen. Ook was hij vrijwilliger voor de Kustmarathon, voetbalvereniging Domburg, de motorcross en Oranjevereniging in Aagtekerke en voorzitter van Sportvereniging Aagtekerke.

Meer uit Middelburg

Bouw zes levensloopbestendige woningen Meliskerke van start

MELISKERKE Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed.

19 uur geleden
Leerlingen Herman Faukeliusschool uit Middelburg winnen STEAM Cup challenge met app tegen pesten

MIDDELBURG - Leerlingen van de Herman Faukeliusschool uit Middelburg hebben vorige week de eerste prijs gewonnen van de landelijke finale van de GoIT STEAM CUP challenge. Ze wonnen met het ontwerp van een app tegen pesten. Leuk detail: ze wonnen deze prijs notabene op de landelijke dag tegen pesten.

19 uur geleden
Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

1 dag geleden
Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

1 dag geleden
Ko en Stina de Smit: al 70 jaar gelukkig getrouwd!

ARNEMUIDEN - Ko (88) en Stina (88) de Smit vieren vandaag, op 23 april 2024, een bijzondere mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum. Hun verhaal begint in Arnemuiden in1953, als Ko tijdens het vervoeren van 'peeën' de rasechte Erremuuse Stina door het dorp ziet lopen en denkt: "Daar moet ik eens achteraan!" In die tijd kwam de jeugd elkaar tegen door rondjes rond het dorp te lopen. Zo ontmoetten Ko en Stina elkaar op het zogenoemde Schorretje. 

2 dagen geleden
ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

3 dagen geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

3 dagen geleden