Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes van de tien repatriëringsvluchten uit Marokko in Nederland

Zes van de tien repatriëringsvluchten uit Marokko in Nederland

HAARLEMMERMEER (ANP) - Er zijn maandag nog eens drie repatriëringsvluchten van Transavia vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Daarmee heeft de luchtvaartmaatschappij zes van de tien repatriëringsvluchten uitgevoerd.

Maandagavond iets na 23.00 uur landde de laatste vlucht van de dag vanuit Marrakesh op Schiphol, om zo reizigers vanuit het Noord-Afrikaanse land weer op Nederlandse bodem te krijgen terwijl vluchtverkeer van en naar Nederland sinds donderdag verboden is. In de middag landde al een vlucht vanuit de noordoostelijke stad Nador in Rotterdam en een vliegtuig vanuit de westelijke kuststad Casablanca landde aan het begin van de avond in Amsterdam.

Uit angst voor het oplopend aantal coronabesmettingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, verbood Marokko sinds donderdag alle vluchten van en naar die landen. Transavia heeft toestemming gekregen tot en met vrijdag tien repatriëringsvluchten uit te voeren. Maandag gaf een woordvoerster aan dat iedereen die met de luchtvaartmaatschappij naar Marokko is gevlogen, ook deze week nog terug kan vliegen naar Nederland. Eerder werd nog gedacht dat er niet genoeg ruimte was op de tien vluchten voor de ongeveer 3500 mensen die met Transavia naar Marokko vlogen.

Meer uit Binnenland

Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

28 minuten geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

6 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

8 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

13 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

15 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

15 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

15 uur geleden