Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes van de tien repatriëringsvluchten uit Marokko in Nederland

Zes van de tien repatriëringsvluchten uit Marokko in Nederland

HAARLEMMERMEER (ANP) - Er zijn maandag nog eens drie repatriëringsvluchten van Transavia vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Daarmee heeft de luchtvaartmaatschappij zes van de tien repatriëringsvluchten uitgevoerd.

Maandagavond iets na 23.00 uur landde de laatste vlucht van de dag vanuit Marrakesh op Schiphol, om zo reizigers vanuit het Noord-Afrikaanse land weer op Nederlandse bodem te krijgen terwijl vluchtverkeer van en naar Nederland sinds donderdag verboden is. In de middag landde al een vlucht vanuit de noordoostelijke stad Nador in Rotterdam en een vliegtuig vanuit de westelijke kuststad Casablanca landde aan het begin van de avond in Amsterdam.

Uit angst voor het oplopend aantal coronabesmettingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, verbood Marokko sinds donderdag alle vluchten van en naar die landen. Transavia heeft toestemming gekregen tot en met vrijdag tien repatriëringsvluchten uit te voeren. Maandag gaf een woordvoerster aan dat iedereen die met de luchtvaartmaatschappij naar Marokko is gevlogen, ook deze week nog terug kan vliegen naar Nederland. Eerder werd nog gedacht dat er niet genoeg ruimte was op de tien vluchten voor de ongeveer 3500 mensen die met Transavia naar Marokko vlogen.

Meer uit Binnenland

Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

24 minuten geleden
Rijbewijs online verlengen kan in bijna driekwart van gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

2 uur geleden
NWO reikt dit jaar miljoenenprijzen uit aan vier wetenschappers

DEN HAAG (ANP) - Vier wetenschappers ontvangen dit jaar de 'Nederlandse versie van de Nobelprijs' van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Joyeeta Gupta, Toby Kiers, Bram Nauta en Corien Prins krijgen elk 1,5 miljoen euro. De hoogleraren mogen zelf weten hoe ze dit besteden, zolang het geld wordt ingezet om "de wetenschap te bevorderen".

3 uur geleden
Joran van der Sloot donderdag uitgeleverd aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI. Van der Sloot probeerde tevergeefs zijn uitlevering aan te vechten.

7 uur geleden
Heijnen kijkt toch nog naar mogelijke oplossing voor Eurostar

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat kijken of nog voorkomen kan worden dat de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen er volgend jaar door werkzaamheden maandenlang uit ligt. Aanleiding is een gesprek met topvrouw Gwendoline Cazenave van spoorbedrijf Eurostar, die daarin aangaf niet overtuigd te zijn van de noodzaak van de tijdelijke sluiting.

12 uur geleden
Slagter (MAX) gaat bij NPO programma voor Van Nieuwkerk aanvragen

HILVERSUM (ANP) - Omroepbaas Jan Slagter gaat "op korte termijn" voorstellen bij de NPO indienen voor programma's waarmee Matthijs van Nieuwkerk kan terugkeren op televisie. Dat laat Slagter dinsdag aan het ANP weten. In eerste instantie zet Slagter in op "een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan doen. Maar het lijkt me terecht dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie."

13 uur geleden
Ruim 900 kilo cocaïne onderschept in Zeeland

VLISSINGEN (ANP) - Op twee locaties in Zeeland hebben de opsporingsdiensten dinsdag in totaal 939 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een waarde van ruim 70 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt de douane.

14 uur geleden