Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes ton voor innovatieve projecten

Zes ton voor innovatieve projecten

VLISSINGEN - Tientallen Zeeuwse ondernemers en onderwijsinstellingen krijgen samen zo’n 600.000 euro aan subsidie voor hun innovatieve ideeën. In Vlissingen ontvingen zij maandag een symbolische cheque hiervoor.

Het geld komt uit de regeling ‘Zeeland in Stroomversnelling’ van de provincie Zeeland, Zeeuwse gemeenten en het rijk.

Appelleder

Zo is er 50.000 euro voor drie haalbaarheidsonderzoeken: de technische en economische haalbaarheid van een Technology Centre Maakindustrie Zeeland, biologisch appelleder uit reststromen en industriële restwarmte gebruiken in bebouwing.

Daarnaast is er subsidie voor de verdere ontwikkeling van vier projecten: het Programma Specialistisch Ondersteuningsteam Zeeland (73.414 euro), VRCARE-2 (137.081 euro), Generiek Verzamelen Data (144.288 euro) en Écht Zeeuws petfood (103.240 euro). 

Gehandicaptenzorg

Het Technology Centre Maakindustrie Zeeland wil uitgroeien tot een fysieke plek waar grote en kleine bedrijven en startende en al gevestigde bedrijven samenwerken.

Voor het project met appelpulp wordt onderzocht in welke mate de resten van appelcider, appelpulp, op industriële schaal te gebruiken is als grondstof voor appelleder, met mogelijk een biologisch label. 

In hoeverre is een warmtevoorziening met industriële restwarmte haalbaar in de bebouwde omgeving rondom de Kanaalzone Terneuzen-Gent? Voor dit vraagstuk bekijken de betrokkenen of het aanbod van industriële restwarmte en de warmtevraag in de gebouwde omgeving te koppelen zijn.

Het Programma Specialistisch Ondersteuningsteam Zeeland bestaat uit 18 casussen voor provinciale samenwerking in de gehandicaptenzorg en heeft als doel de zorg te verbeteren.

Dierenvoer

In het project VRCARE-2 spelen ouderen, zowel thuis als in de dagopvang, virtual reality-games om te onderzoeken hoe deze spellen de cognitieve functies van ouderen stimuleren. 

‘Generiek Verzamelen Data’ gaat over het onttrekken van data uit industriële processen om nieuwe onderhoudsstrategieën te bedenken voor slim onderhoud.

Het project Écht Zeeuws petfood gebruikt de subsidie om een werkend prototype van een mobiele energieneutrale droogkast te maken. Hierin worden resten uit de Zeeuwse agrofood, visserij en aquacultuursectoren op een duurzame manier bruikbaar gemaakt voor bijvoorbeeld dierenvoer.

Meer uit Vlissingen

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

3 uur geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

5 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

9 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden