Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes ton voor innovatieve projecten

Zes ton voor innovatieve projecten

VLISSINGEN - Tientallen Zeeuwse ondernemers en onderwijsinstellingen krijgen samen zo’n 600.000 euro aan subsidie voor hun innovatieve ideeën. In Vlissingen ontvingen zij maandag een symbolische cheque hiervoor.

Het geld komt uit de regeling ‘Zeeland in Stroomversnelling’ van de provincie Zeeland, Zeeuwse gemeenten en het rijk.

Appelleder

Zo is er 50.000 euro voor drie haalbaarheidsonderzoeken: de technische en economische haalbaarheid van een Technology Centre Maakindustrie Zeeland, biologisch appelleder uit reststromen en industriële restwarmte gebruiken in bebouwing.

Daarnaast is er subsidie voor de verdere ontwikkeling van vier projecten: het Programma Specialistisch Ondersteuningsteam Zeeland (73.414 euro), VRCARE-2 (137.081 euro), Generiek Verzamelen Data (144.288 euro) en Écht Zeeuws petfood (103.240 euro). 

Gehandicaptenzorg

Het Technology Centre Maakindustrie Zeeland wil uitgroeien tot een fysieke plek waar grote en kleine bedrijven en startende en al gevestigde bedrijven samenwerken.

Voor het project met appelpulp wordt onderzocht in welke mate de resten van appelcider, appelpulp, op industriële schaal te gebruiken is als grondstof voor appelleder, met mogelijk een biologisch label. 

In hoeverre is een warmtevoorziening met industriële restwarmte haalbaar in de bebouwde omgeving rondom de Kanaalzone Terneuzen-Gent? Voor dit vraagstuk bekijken de betrokkenen of het aanbod van industriële restwarmte en de warmtevraag in de gebouwde omgeving te koppelen zijn.

Het Programma Specialistisch Ondersteuningsteam Zeeland bestaat uit 18 casussen voor provinciale samenwerking in de gehandicaptenzorg en heeft als doel de zorg te verbeteren.

Dierenvoer

In het project VRCARE-2 spelen ouderen, zowel thuis als in de dagopvang, virtual reality-games om te onderzoeken hoe deze spellen de cognitieve functies van ouderen stimuleren. 

‘Generiek Verzamelen Data’ gaat over het onttrekken van data uit industriële processen om nieuwe onderhoudsstrategieën te bedenken voor slim onderhoud.

Het project Écht Zeeuws petfood gebruikt de subsidie om een werkend prototype van een mobiele energieneutrale droogkast te maken. Hierin worden resten uit de Zeeuwse agrofood, visserij en aquacultuursectoren op een duurzame manier bruikbaar gemaakt voor bijvoorbeeld dierenvoer.

Meer uit Vlissingen

Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

15 uur geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

1 dag geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

1 dag geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

2 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

2 dagen geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

2 dagen geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

3 dagen geleden