Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes jaar cel voor reggae-artiest Jah Cure na steekpartij op Dam

Zes jaar cel voor reggae-artiest Jah Cure na steekpartij op Dam

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag de 43-jarige Jamaicaanse reggae-artiest Jah Cure veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij op 1 oktober vorig jaar een 45-jarige concertpromotor heeft neergestoken. De steekpartij deed zich midden op de dag voor op de Dam in Amsterdam.

Het slachtoffer werd in zijn buik gestoken en liep onder meer een maagperforatie op. De aanleiding voor het geweld was een ruzie over geld, een "ogenschijnlijk tamelijk onbeduidend conflict", zoals de rechtbank het omschreef, dat de verdachte "heeft opgeblazen en laten escaleren".

Jah Cure (de artiestennaam van Siccature A.) had vooraf dreigende voiceberichten gestuurd naar de concertpromotor. Volgens het Openbaar Ministerie, dat acht jaar cel had geëist, was dat een van de elementen waaruit zou blijken dat Jah Cure een vooropgezet plan had gehad. De rechtbank vond het bewijs voor een poging tot moord echter te mager en kwam tot bewezenverklaring van een poging tot doodslag.

Verklaring

Jah Cure heeft verklaard dat hij eerder gewelddadige ruzies had gehad met het slachtoffer en dat hij daarom het mes op zak had. Eenmaal op de Dam zag hij dat de concertpromotor eveneens een mes had, waar hij naar leek te grijpen toen hij recht op hem af kwam lopen, aldus het relaas van de reggae-artiest. Hij zag zich genoodzaakt te steken om zichzelf te verdedigen. De rechtbank ging niet mee in zijn verhaal.

Jah Cure geniet internationale bekendheid. Hij was vorig jaar onder meer in Nederland voor het opnemen van een videoclip. Hij zit sinds de steekpartij vast. In 1999 werd hij in Jamaica veroordeeld tot vijftien jaar cel, waarvan hij er acht uitzat, wegens onder meer wapenbezit en verkrachting.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden