Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes gevluchte vrouwen vertellen hun verhaal in expositie

Zes gevluchte vrouwen vertellen hun verhaal in expositie

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert een expositie van het traject ‘Yalla, vrouwen doen mee’. Met handgemaakte creaties en onder het genot van hapjes uit hun land vertellen zes vrouwen met een vluchtgeschiedenis hun verhaal. 

Op woensdag 1 februari organiseert de Gemeente Tholen van 14.00 tot 16.00 uur een expositie van het traject ‘Yalla, vrouwen doen mee’ in de Albert Heijn, Terreplein 4 in Tholen. Met handgemaakte creaties en onder het genot van hapjes uit hun land vertellen zes vrouwen met een vluchtgeschiedenis hun verhaal.

Het traject ‘Yalla, vrouwen doen mee’ helpt gevluchte vrouwen bij het integreren in de Nederlandse cultuur. Als onderdeel hiervan hebben de vrouwen een aantal weken op creatieve wijze met het thema ‘wie was ik, wie ben ik en wie wil ik worden’ gewerkt in het atelier van Mieke van Alphen uit Poortvliet. Met de expositie ronden zij dit onderdeel van het traject af. 

Meer uit Tholen

Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

13 uur geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

16 uur geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

3 dagen geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

3 dagen geleden