Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes Borselenaren krijgen koninklijke onderscheiding

Zes Borselenaren krijgen koninklijke onderscheiding

HEINKENSZAND – Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele mocht dinsdagmorgen bij zes Borselse inwoners een lintje opspelden in de Bonifaciuskerk in Kwadendamme. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bijzonder is dat dit jaar twee echtparen, Scherrenburg en Van Maldegem, beiden uit ‘s-Gravenpolder, koninklijk zijn onderscheiden.

Tussen 1986 en 2016 was Corrie Scherrenburg-Zandbergen comitélid bij Woord en Daad Zuid-Beveland. In die drie decennia organiseerde zij onder andere talloze markten, acties en collectes voor hen die het minder hebben. Al sinds 1995 is ze bestuurslid van de Zusterkring van de Christelijke Gereformeerde kerk Goes. Vanuit haar geloof is zij zeer begaan met het wel en wee van ouderen. Zo kijkt ze om naar een hoogbejaarde mevrouw uit de kerkelijke gemeente. Wandelen, een rondje rijden met de auto of mee naar een doktersbezoek. “Ogenschijnlijk gewone dingen, maar voor iemand zonder directe familie, zoals deze mevrouw, zeer belangrijk”, laat de gemeente Borsele weten. Tussen 2005 en 2015 was ze redactielid van het Contactblad van de Christelijke Gereformeerde Vrouwenvereniging. Een uitgave die zo’n tien keer per jaar verscheen. Zij verzorgde de lay-out, zocht passende foto’s of gedichten en onderhield de contacten met de drukker. Sinds 2013 is ze – samen met haar man - ook chauffeur voor een zorgboerderij in Zoutelande. Hillebrand Scherrenburg was ruim 28 jaar als ambtsdrager betrokken bij de kerkenraad van de Christelijk Gereformeerde kerk in Goes. Hij vervulde veel verschillende rollen: diaken, ouderling, scriba en ouderenouderling. “De kracht van meneer Scherrenburg ligt vooral in het trouw leden bezoeken en geestelijk leidinggeven. Hij heeft oog en oor voor een ander. Vooral in coronatijd blonk hij hierin uit.” Meneer was ruim veertig jaar voorzitter van de orgelcommissie en later werkgroep kerkmuziek. Hij was initiator, en intensief betrokken, bij de komst van een nieuw orgel in de kerk in Goes eind jaren ’80/begin jaren ‘90. Ook was hij ruim 25 jaar, tot in 2020, organist. Naast zijn werk voor de kerkelijke gemeenschap is hij sinds 2014 maaltijdbezorger voor het Vrijwilligershuis Borsele. “Een praatje hier, een blik achter de voordeur daar. Zo blijven we samen omzien naar elkaar.” Ook was meneer jarenlang bestuurslid bij de plaatselijke zangvereniging en in de beginjaren bij Woord en Daad comité Zuid-Beveland. 

Echtpaar van Maldegem-Markusse

Mevrouw van Maldegem-Markusse was van 1991 tot 2019 betrokken bij scoutinggroep ‘De Voortrappers’ uit ‘s-Gravenpolder. “Bij de oliebollenactie ontpopte ze zich tot een ware oliebollenbakker, inclusief nachtdienst.” Ze zette zich in voor open dagen, schoonmaak, jaarafsluitingen, ouderbijeenkomsten en barbecues. Van 2002 tot 2014 was ze bestuurslid, onder meer secretaris, van basisschool De Rank in ’s-Gravenpolder. Sinds 1990 is ze betrokken bij de Protestante Gemeente De Ark in Hoedekenskerke. Al dertig jaar is ze een van de vaste gezichten van de kindernevendienst. Daarnaast hielp ze bij kerstvieringen en de kerstmusical en draait al twaalf jaar mee in de bloemengroep. Die zorgt ervoor dat er elke zondagse eredienst bloemen in de kerk staan en bij hoogtijdagen zorgt mevrouw voor de liturgische schikkingen.
Meneer van Maldegem was van 1991 tot 2014 lid en penningmeester van scoutingroep ‘De Voortrappers’. In 1999 was hij penningmeester van HIT Zeeland en in 2008 penningmeester van HIT landelijk. “Samen met zijn vrouw wordt hij de drijvende kracht genoemd bij open dagen, jaarafsluitingen en ouderbijeenkomsten.” Van 1991 tot 2019 zorgde meneer onder meer voor het onderhoud van de accommodatie en het scoutingmaterieel en hielp bij de oliebollenactie. Bij De Rank was hij altijd bereid om te helpen met allerlei karweitjes. “Toen het leerlingenaantal groeide moest er een vierde lokaal gebouwd worden en stond meneer klaar om te helpen.” Sinds 2017 is hij kerkrentmeester van Protestantse Gemeente De Ark in Hoedekenskerke. Hij begeleidde zowel in 2017 als in 2021 een restauratie van het monumentale kerkgebouw en zette zich ruim vijftien jaar in voor het onderhoud van de kerktuin en het oorlogsmonument. Ook is meneer een trouwe collectant voor het Nationaal MS-fonds en van 2015 tot 2018 chauffeur bij zorgorganisatie Gors. Hij haalde de medewerkers van bakkerij en theetuin Jikkemiene op en bracht ze weer thuis. Sinds 2018 levert hij bestellingen af voor dagbesteding de Smulkamer in Goes.

Quist-Geelhoed

Neeltje Quist-Geelhoed uit Heinkenszand kreeg een lintje, omdat zij van 1974 tot 1977 betrokken was bij de oprichting van de crèche in haar dorp. Naast de opvang van kinderen hielp ze met de opbouw en inrichting van de locatie. Van 1975 tot 1985 verzorgde ze de gymnastieklessen voor de jeugd bij Gymnastiekvereniging Atlas Heinkenszand. Sinds september 2019 is ze trainster bij de beweegtuin in Heinkenszand en verzorgt samen met andere vrijwilligers leuke lessen voor ouderen. Ook zat ze van 1979 tot 1984 in het schoolbestuur van basisschool De Wegwijzer. “In 2003 klopte mevrouw aan bij het bestuur van de seniorensoos in Heinkenszand om de ledenlijst opnieuw in te richten. Dat heeft ze op voortreffelijke wijze gedaan. Nog steeds houdt ze de ledenlijst bij.” Ook neemt ze andere activiteiten op zich, zoals bingomiddagen en optredens organiseren. Mevrouw nam het initiatief om een barbecue te organiseren voor alle senioren van Heinkenszand en omgeving bij molen de Vijf Gebroeders. Verder is ze een gewaardeerd lid van de Protestantste Gemeente in Heinkenszand. Van 1979 tot 1984 gaf ze leiding aan de jeugdgroep van de gereformeerde kerk en vanaf 1987 was ze lid van de interkerkelijke zanggroep The Keysingers. “Sinds 2013 kan de gemeente bij het organiseren van de jaarlijkse rommelmarkt op mevrouw Quist rekenen. En daarnaast is ze nog jaarlijks betrokken bij de organisatie van de kerstmaaltijd voor alleenstaanden. Ook als er nieuwe leden bijkomen in de gemeente, staat mevrouw Quist klaar. Ze zorgt dat ze voorzien worden van alle welkomsinformatie.” Ook de oudere gemeenteleden kunnen op haar inzet rekenen. Alle gemeenteleden die ouder zijn dan 80 jaar worden door een groep van 20 contactpersonen regelmatig bezocht in tijden van vreugde of verdriet. Mevrouw Quist verzorgt sinds 2012 de coördinatie binnen deze groep.

Van Hartingsveldt

Henk van Hartingsveldt uit ‘s-Gravenpolder is onderscheiden, omdat hij vanaf 2002 gemeenteraadslid was van de SGP-ChristenUnie. “Als raadslid zette hij zich vooral in voor het sociaal domein. Hij leverde op basis van inhoud en visie een belangrijke bijdrage aan de politiek en gemeenschap van Borsele.”

Meer uit Beveland

Waterschap zet gezuiverd rioolwater in tegen droogteschade

Waterschap Scheldestromen gaat het gezuiverde rioolwater van de rioolwaterzuiveringen Walcheren (in Ritthem) en Willem Annapolder (in Kapelle) tijdelijk in het achterliggende gebied brengen. Dit is een noodmaatregel om inklinking van veenlagen in de bodem te beperken en blijvende schade door bodemdaling te voorkomen, aldus het waterschap. 

2 uur geleden
Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

23 uur geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

1 dag geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

1 dag geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden
Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

MIDDELBURG- Ze is nog maar 24, maar Lisa Streppel, beter bekend als DJ Lisa Louise, weet wat ze wil: een carrière in de muziek, als DJ (stijl: Afro Urban) en als organisator van events. De positie van vrouwelijke DJ’s heeft haar speciale aandacht. Die zijn namelijk schaars, in de dance-wereld.

3 dagen geleden