Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes aanhoudingen na ongeval op de A58 bij Waarde

Zes aanhoudingen na ongeval op de A58 bij Waarde

WAARDE - Na een ongeval op de A58 zijn gisteren zes personen aangehouden. Twee personen zijn naar een ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Een bestelbus met zes inzittenden reed gisteren rond 17:20 uur volgens getuigen met hoge snelheid over de vluchtstrook om de file voorbij te rijden. Bij het passeren van een vrachtwagen kwam de bestelbus met de wielen in de berm. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en schoot via de rijbaan tegen de vangrail aan. 

De bestelbus heeft hierbij drie personenauto’s geraakt. Een automobilist en een inzittende van de bestelbus zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Twee bestuurders van de andere personenauto’s zijn ter plekke door ambulancemedewerkers nagekeken. 

Omdat het nog niet duidelijk is wie de bestuurder is geweest van de bestelbus zijn alle zes de inzittenden aangehouden. Zij worden verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. Agenten hebben getuigenverklaringen opgenomen. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Update

Uit onderzoek is gebleken dat een 22-jarige man uit Den Haag de bestuurder is geweest. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De andere inzittenden zijn geen verdachten meer.

Meer uit Reimerswaal

Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

14 uur geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

18 uur geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

2 dagen geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

2 dagen geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

3 dagen geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

6 dagen geleden