Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Zelfs mijn slavink gaat op de barbecue

Zelfs mijn slavink gaat op de barbecue

“Wij barbecueën minstens drie tot vier keer per week, zomer én winter. Zelfs mijn slavink bereid ik op de barbecue. Dat barbecueën ongezond zou zijn, is een fabeltje. Helaas máken veel mensen het ongezond: met een huzarensalade, veel mayonaiserijke sauzen, een voordelig barbecuepakket en vlees dat verbrandt. Barbecueën moet je leren. Samen met mijn vrouw Irene heb ik al diverse (inter)nationale titels behaald. Inmiddels verkoop ik barbecues en verzorg ik workshops.” Richard Herrebout is enthousiast over de hobby, waarvan hij hoe langer hoe meer zijn werk weet te maken. In Terneuzen kennen veel mensen hem echter ook als de man achter het bedrijf Aricom, dat hij samen met zijn vader Ad runt. Aricom Yacht Services is een werf voor onderhoud en reparatie. Verder biedt Aricom mogelijkheden voor binnen- en buitenstalling en is er een watersportwinkel op het terrein. “Toen de activiteiten op dit gebied begonnen terug te lopen, ben ik gestart met de verkoop van Green Forest pellet barbecues en grills. Inmiddels zijn wij dealer voor half Europa. Lokaal verkoop ik de barbecues en grills aan particulieren. Ook hiervoor hebben we inmiddels een ruime winkel ingericht. Het voordeel van deze pellet barbecues is, dat je de smaak en geur van hout hebt en het gemak van gas.”Deelname aan internationale barbecuewedstrijden Barbecueën deed Richard altijd al graag, maar met de start van zijn dealerschap kwam er een extra stimulans bij om er serieus mee aan de slag te gaan. Zo begonnen hij en Irene medio 2014 met het deelnemen aan wedstrijden. “Deelname aan internationale barbecuewedstrijden betekende goede promotie voor ons product. Gelijktijdig betekent iedere wedstrijd ook dat we een gezellig weekendje weg zijn. Inmiddels beschouwen we veel van de deelnemers als onze vrienden. Je komt elkaar steevast weer op wedstrijden tegen. Dat maakt het enorm leuk. Zelfs onze kinderen gaan mee, want ook zij hebben er plezier in.”

Tal van titels en ereprijzen
Richard, Irene en hun kinderen doen nu acht tot tien wedstrijden per jaar. Inmiddels kiezen zij hoofdzakelijk voor wedstrijden in Nederland en België. Het is indrukwekkend om te horen hoeveel inspanning dergelijke barbecuewedstrijden vergen. “Meestal begin ik op dinsdag met de voorbereidingen, zoals het vlees snijden, de aanhanger laden en een plan maken. Iedere wedstrijd omvat standaard vier onderdelen (kip, spareribs, varkensschouder en runderborst), maar soms is er een extra categorie zoals een dessert of een ‘chef’s choice’. Dat bereiden we goed voor. We vertrekken op vrijdag of zaterdagochtend. De wedstrijd duurt 24 uur: altijd van zaterdagmiddag twee uur tot zondagmiddag twee uur. Er wordt blind gejureerd. Het is superleuk dat we al tal van titels hebben behaald. Inmiddels wel ruim zeventig! Het meest trots zijn we op ons Europese Kampioenschap in 2016 voor het onderdeel runderborst en onze 2e overall plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap, ook in 2016. Misschien nog goed om te benoemen: al het vlees wordt na afloop uitgedeeld aan het publiek. Er wordt zoveel gemaakt, dat het echt zonde zou zijn als daarvan niet heerlijk gegeten zou worden.”

Een goede steak op de barbecue
Los van de wedstrijden is Richard sowieso fervent gebruiker van de barbecue. “Onze barbecues bereiken een hoge temperatuur en daarmee een efficiënte verbranding. De smaak is zeer goed. En wat natuurlijk fantastisch is, is dat je de barbecue kunt bedienen met Wifi. Echt innovatief! Zelf vind ik een goede steak op de barbecue erg lekker. Dat is niet overdreven moeilijk, maar wel erg lekker. Hout geeft net wat extra smaak en op deze manier blijft het vlees ook wat sappiger dan in de pan. Het is bovendien gezonder, mits je het goed doet natuurlijk.” Daarover kan Richard je alles vertellen in de workshopsruimte naast de winkel. Alleen al de barbecuegeur die daar hangt, doet het water je in de mond lopen.

Meer uit Zeeland

Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

6 dagen geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

1 week geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

2 weken geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

2 weken geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

2 weken geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

2 weken geleden
Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland

GOES - Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland: Uitgeverij de Bode, Zeeuwse Vacaturebank en reclamebureau LMG strategie+creatie bundelen hun krachten en lanceren samen de Zeeuwse Carrièrekrant. De drie partijen zijn, ieder vanuit hun eigen expertise, ervaren in het matchen van werkgevers en werkzoekenden. Jim Goedhart is bekend van de Zeeuwse Vacaturebank en De Zeeuwse Connectie, Perry Kentin van reclamebureau LMG strategie+creatie is bekend van het organiseren van de succesvolle netwerkbeurs Contacta en fysieke banenmarkten en Luuk Roozeboom brengt al vele jaren Weekblad de Bode uit in Zeeland en West-Brabant, inclusief speciale periodieke bijlagen over werk en vacatures.

1 maand geleden