Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zelfs mijn slavink gaat op de barbecue

“Wij barbecueën minstens drie tot vier keer per week, zomer én winter. Zelfs mijn slavink bereid ik op de barbecue. Dat barbecueën ongezond zou zijn, is een fabeltje. Helaas máken veel mensen het ongezond: met een huzarensalade, veel mayonaiserijke sauzen, een voordelig barbecuepakket en vlees dat verbrandt. Barbecueën moet je leren. Samen met mijn vrouw Irene heb ik al diverse (inter)nationale titels behaald. Inmiddels verkoop ik barbecues en verzorg ik workshops.” Richard Herrebout is enthousiast over de hobby, waarvan hij hoe langer hoe meer zijn werk weet te maken. In Terneuzen kennen veel mensen hem echter ook als de man achter het bedrijf Aricom, dat hij samen met zijn vader Ad runt. Aricom Yacht Services is een werf voor onderhoud en reparatie. Verder biedt Aricom mogelijkheden voor binnen- en buitenstalling en is er een watersportwinkel op het terrein. “Toen de activiteiten op dit gebied begonnen terug te lopen, ben ik gestart met de verkoop van Green Forest pellet barbecues en grills. Inmiddels zijn wij dealer voor half Europa. Lokaal verkoop ik de barbecues en grills aan particulieren. Ook hiervoor hebben we inmiddels een ruime winkel ingericht. Het voordeel van deze pellet barbecues is, dat je de smaak en geur van hout hebt en het gemak van gas.”Deelname aan internationale barbecuewedstrijden Barbecueën deed Richard altijd al graag, maar met de start van zijn dealerschap kwam er een extra stimulans bij om er serieus mee aan de slag te gaan. Zo begonnen hij en Irene medio 2014 met het deelnemen aan wedstrijden. “Deelname aan internationale barbecuewedstrijden betekende goede promotie voor ons product. Gelijktijdig betekent iedere wedstrijd ook dat we een gezellig weekendje weg zijn. Inmiddels beschouwen we veel van de deelnemers als onze vrienden. Je komt elkaar steevast weer op wedstrijden tegen. Dat maakt het enorm leuk. Zelfs onze kinderen gaan mee, want ook zij hebben er plezier in.”

Tal van titels en ereprijzen
Richard, Irene en hun kinderen doen nu acht tot tien wedstrijden per jaar. Inmiddels kiezen zij hoofdzakelijk voor wedstrijden in Nederland en België. Het is indrukwekkend om te horen hoeveel inspanning dergelijke barbecuewedstrijden vergen. “Meestal begin ik op dinsdag met de voorbereidingen, zoals het vlees snijden, de aanhanger laden en een plan maken. Iedere wedstrijd omvat standaard vier onderdelen (kip, spareribs, varkensschouder en runderborst), maar soms is er een extra categorie zoals een dessert of een ‘chef’s choice’. Dat bereiden we goed voor. We vertrekken op vrijdag of zaterdagochtend. De wedstrijd duurt 24 uur: altijd van zaterdagmiddag twee uur tot zondagmiddag twee uur. Er wordt blind gejureerd. Het is superleuk dat we al tal van titels hebben behaald. Inmiddels wel ruim zeventig! Het meest trots zijn we op ons Europese Kampioenschap in 2016 voor het onderdeel runderborst en onze 2e overall plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap, ook in 2016. Misschien nog goed om te benoemen: al het vlees wordt na afloop uitgedeeld aan het publiek. Er wordt zoveel gemaakt, dat het echt zonde zou zijn als daarvan niet heerlijk gegeten zou worden.”

Een goede steak op de barbecue
Los van de wedstrijden is Richard sowieso fervent gebruiker van de barbecue. “Onze barbecues bereiken een hoge temperatuur en daarmee een efficiënte verbranding. De smaak is zeer goed. En wat natuurlijk fantastisch is, is dat je de barbecue kunt bedienen met Wifi. Echt innovatief! Zelf vind ik een goede steak op de barbecue erg lekker. Dat is niet overdreven moeilijk, maar wel erg lekker. Hout geeft net wat extra smaak en op deze manier blijft het vlees ook wat sappiger dan in de pan. Het is bovendien gezonder, mits je het goed doet natuurlijk.” Daarover kan Richard je alles vertellen in de workshopsruimte naast de winkel. Alleen al de barbecuegeur die daar hangt, doet het water je in de mond lopen.

Meer uit Zeeland

‘MONO is de verantwoordelijkheid van iedereen’

MONO is de verantwoordelijkheid van iedereen’ Met 55 chauffeurs, die dagelijks op de weg zitten, is verkeersveiligheid een belangrijk thema. Leonie van Benten, Customs Coordinator & QHSE Manager bij Tieleman Logistics in Kloosterzande legt het als volgt uit: “Onze grootste en belangrijkste prioriteit is dat iedere chauffeur ’s avonds weer goed, gezond en veilig naar huis kan.” Met dat dagelijkse streven in haar achterhoofd, kon Leonie niet om het MONO Helden stokje heen. “Ik vind het een goede manier om organisatie breed te kijken naar de afleidingen achter het stuur. Iedereen binnen ons bedrijf draagt een verantwoordelijkheid om die afleiding zoveel mogelijk te beperken. Dat begint bij bewustwording en daarbij helpt het MONO Helden stokje ons.” Tieleman Logistics is van oudsher een familiebedrijf. De naam prijkt al meer dan 100 jaar op vrachtwagens. Vijf jaar geleden heeft het bedrijf een flinke professionaliseringsslag gemaakt. Inmiddels wordt veel meer gedaan dan transport alleen. “We zijn een professionele partner in de totale supply chain van onze klanten. Dat betekent dat we bijvoorbeeld ook opslag verzorgen, labelen, ompakken en monsterafname. Natuurlijk vergt dat ook een verandering in de bedrijfsorganisatie. Om die reden hebben we grote aanpassingen gedaan, zoals het automatiseren van bedrijfsprocessen en de magazijn inrichtingen.” Oog voor het menselijke aspect Bij Tieleman Logistics werken momenteel 110 mensen. De helft daarvan is aan de slag als chauffeur. Het bedrijf heeft een eigen vloot met uiteenlopende vrachtwagens voor uiteenlopende opdrachten. Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. Zo vertelt Leonie dat alle vrachtwagens zijn uitgerust met de allernieuwste snufjes op dat gebied. “Toch, je kunt zoveel techniek installeren als je wilt, we hebben altijd ook te maken met het menselijke aspect. We hebben chauffeurs, die dagelijks op de weg zitten en we weten allemaal: een foutje is zo gemaakt. Ik was al langere tijd aan het nadenken hoe we juist dat aspect kunnen aankaarten, toen ik hoorde over MONO. Het werd helemaal aantrekkelijk toen bleek dat Dek Rijscholen het stokje aan ons zou overdragen. Dat is namelijk een partner met wie wij veel samenwerken.”

2 maanden geleden
Horecabeurs Goes: Dé vakbeurs van Zuidwest-Nederland!

Horecabeurs Goes 2025: Dé horecavakbeurs van Zuidwest-Nederland! Op 17 en 18 maart 2025 vindt de Horecabeurs Goes plaats in het hart van Zeeland. Dit jaarlijkse evenement is dé horecavakbeurs voor Zuidwest-Nederland, waar ondernemers uit de horeca, recreatie en toerisme samenkomen om inspiratie op te doen en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.

2 maanden geleden
HOOGSTE PUNT

Boutique Hotel Philippine viert het bereiken van het hoogste punt van de bouw Philippine, 1 november 2024 — Boutique Hotel Philippine heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het hoogste punt van de bouw is een feit! Na maanden van intensieve werkzaamheden is het hotel nu wind- en waterdicht. Om deze prestatie te vieren, organiseert Boutique Hotel Philippine een feestelijke bijeenkomst voor alle betrokkenen en geïnteresseerden.

6 maanden geleden
MONO, voor onszelf en voor alle cursisten

‘Natuurlijk MONO, voor onszelf en voor alle cursisten’ Dek Opleidingen heeft recent het Mono Helden-stokje overgenomen van De Baar Touringcars. Als nieuwe MONO Held besteedt Dek Opleidingen in de komende periode nadrukkelijk aandacht aan het voorkomen van smartphone gebruik in het verkeer. “Onze focus is tweeledig. Allereerst willen we werken aan bewustwording onder onze eigen medewerkers”, legt directeur Jos Dek uit. “Daarnaast willen we ook een begin maken met aandacht voor deze vorm van verkeersveiligheid in onze verkeersopleidingen. Wij leiden als het ware de nieuwe lichting op en kunnen zodoende bijdragen aan de verkeersveiligheid in onze regio.” Als nieuwe MONO Held is Dek Opleidingen in Goes ambassadeur van de MONO-campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). Dit sluit goed aan bij de activiteiten van dit Zeeuwse familiebedrijf. Al sinds 1976 richt Dek zich op verkeerslessen. “Ons aanbod is inmiddels breed en loopt uiteen van rijopleidingen - van personenauto tot bus, vrachtwagen en trekker - tot beroepsopleidingen, waaronder opleidingen voor intern transport, Code 95 opleidingen voor beroepschauffeurs, maar bijvoorbeeld ook VCA, BHV en cursussen Veilig werken langs de weg.” Jos vertelt verder dat zijn bedrijf inmiddels drie vestigingen heeft, namelijk in Goes, Terneuzen en Halsteren. Daar werken circa 85 medewerkers. Klanten zijn particulieren, lokale bedrijven en daarnaast grote, landelijk opererende partijen. “De Baar Touringcars is één van onze klanten. Zij besteden veel aandacht aan het voorkomen van afleiding achter het stuur. Zij deden de suggestie om het stokje van hen over te nemen.”

6 maanden geleden
Inkoopprijzen Stellendamse garnalen meer dan gehalveerd

Stellendam, 15 augustus 2024 – Na een periode van schaarste worden er in de wateren rondom Stellendam en de Voordelta weer volop garnalen gevangen. Dat heeft een sterk verlagend effect gehad op de inkoopprijs bij de visafslag. De afgelopen week werd er voor een kilo ongepelde garnalen minder dan de helft betaald in vergelijking met Week 15, toen de inkoopprijzen het hoogst waren. Dat meldt de Stellendamse Garnalen Pel Centrale BV (SGPC BV). Ondernemer Evert de Blok van SGPC is blij met de ontwikkeling. “Garnalen zijn weer betaalbaar geworden. In de eerste helft van het jaar waren de vangsten enorm teruggelopen. Dat had te maken met het koude weer en een overschot aan wijting, die ook dol zijn op garnalen. Daardoor explodeerden de inkoopprijzen en werd het voor restaurants en consumenten een wel heel erg exclusief product. Culinaire klassiekers als de Stellendamse garnalencocktail of een Tomaat met Stellendamse garnalen werden door de hoge prijzen noodgedwongen van de menukaart gehaald. Nu de vangsten van formaat Type 2 - Grande en 3 - Moyenne fors toenemen, zijn de prijzen daarvan ook spectaculair gedaald. En dat is goed nieuws voor de horeca, de viswinkels en hun klanten. Het aanbod van het grootste Type 1 – Superieur is nog beperkt, maar dat zal ook in de komende weken toenemen.”

8 maanden geleden
Oosterscheldeweek 2024

Van 7 t/m 14 september organiseert Nationaal Park Oosterschelde de 16e editie van de Oosterscheldeweek. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, dit prachtige gebied ontdekken en beleven.

8 maanden geleden
Contacta 2024: 'Maak gebruik van Sterke Schakels"

Contacta, het jaarlijkse netwerkevent voor ondernemers, vindt dit jaar plaats op 5, 6 en 7 november in de Zeelandhallen in Goes. Dit evenement is dé plek waar bedrijven en professionals uit diverse sectoren samenkomen om te netwerken, kennis te delen en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken. Met een breed scala aan exposanten, interessante lezingen en workshops, biedt Contacta een unieke gelegenheid om je zakelijke netwerk uit te breiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in jouw branche. Het thema van dit jaar, "Sterke Schakels," weerspiegelt onze overtuiging dat succesvolle verbindingen en samenwerkingen essentieel zijn voor groei en veerkracht, zowel op individueel als op organisatorisch niveau. Door de focus te leggen op sterke schakels willen we de kracht benadrukken van het verbinden van verschillende partijen, ideeën en talenten. Dit thema is niet alleen relevant voor het bedrijfsleven, maar ook voor onderwijsinstellingen, overheden en andere belanghebbenden. Het onderstreept het belang van samenwerking en synergie om gemeenschappelijke doelen te bereiken en uitdagingen gezamenlijk aan te pakken.

8 maanden geleden