Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Zelfs als je niet op een ladder durft te staan, kun je helpen op de natuurwerkdag’

‘Zelfs als je niet op een ladder durft te staan, kun je helpen op de natuurwerkdag’

KRABBENDIJKE/YERSEKE - Vrijdag 5 en zaterdag 6 november vindt de 21e editie van de landelijke Natuurwerkdag plaats. Op vrijdag worden een aantal schoolpleinen vergroend en ook in natuurgebied de Yerseke Moer steken natuurliefhebbers de handen uit de mouwen. Op de zaterdag sluiten in de gemeente Reimerswaal bewoners van Krabbendijke aan bij de Natuurwerkdag. Zij gaan wilgen knotten en opschot verwijderen bij de Meiboom.

Op de Natuurwerkdag helpen vrijwilligers de natuur een handje door allerlei onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. “Ook als je geen groene vingers hebt, ben je welkom om je aan te melden”, vertelt Pieter Voets. Hij is projectleider Natuurwerkdag bij de organiserende Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). “Zelfs als je niet op een ladder durft te staan, is er genoeg te doen waarbij je kunt helpen.”
Tijdens het werk is het ook genieten van het buiten zijn en de mooie natuur. Zoals in de Yerseke Moer, een belangrijke natuurgebied voor onder meer allerlei soorten weidevogels, zoals de grutto (foto). Hier gaan maximaal twintig vrijwilligers vrijdag 5 november van 9.00 tot 13.00 uur wilgen knotten en vuil opruimen.
De volgende dag zijn de wilgen bij de Meiboom in Krabbendijke, langs de snelweg A58 aan de beurt. Hier steken maximaal twintig personen tussen 10.00 en 14.00 uur de handen uit de mouwen.

Kijk voor een overzicht van alle locaties en meer informatie over het aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

20 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

21 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden