Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Zelfs als je niet op een ladder durft te staan, kun je helpen op de natuurwerkdag’

‘Zelfs als je niet op een ladder durft te staan, kun je helpen op de natuurwerkdag’

KRABBENDIJKE/YERSEKE - Vrijdag 5 en zaterdag 6 november vindt de 21e editie van de landelijke Natuurwerkdag plaats. Op vrijdag worden een aantal schoolpleinen vergroend en ook in natuurgebied de Yerseke Moer steken natuurliefhebbers de handen uit de mouwen. Op de zaterdag sluiten in de gemeente Reimerswaal bewoners van Krabbendijke aan bij de Natuurwerkdag. Zij gaan wilgen knotten en opschot verwijderen bij de Meiboom.

Op de Natuurwerkdag helpen vrijwilligers de natuur een handje door allerlei onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. “Ook als je geen groene vingers hebt, ben je welkom om je aan te melden”, vertelt Pieter Voets. Hij is projectleider Natuurwerkdag bij de organiserende Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). “Zelfs als je niet op een ladder durft te staan, is er genoeg te doen waarbij je kunt helpen.”
Tijdens het werk is het ook genieten van het buiten zijn en de mooie natuur. Zoals in de Yerseke Moer, een belangrijke natuurgebied voor onder meer allerlei soorten weidevogels, zoals de grutto (foto). Hier gaan maximaal twintig vrijwilligers vrijdag 5 november van 9.00 tot 13.00 uur wilgen knotten en vuil opruimen.
De volgende dag zijn de wilgen bij de Meiboom in Krabbendijke, langs de snelweg A58 aan de beurt. Hier steken maximaal twintig personen tussen 10.00 en 14.00 uur de handen uit de mouwen.

Kijk voor een overzicht van alle locaties en meer informatie over het aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Meer uit Reimerswaal

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 uur geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

8 uur geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

3 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

6 dagen geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden