Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse Zusjes willen laten zien hoe leuk Zeeland is

Zeeuwse Zusjes willen laten zien hoe leuk Zeeland is

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse Zusjes Raisa en Roozmarijn Radstaat uit Oost-Souburg willen laten zien hoe leuk Zeeland is. Ze doen dat op hun Youtube-kanaal waarmee een droom van Raisa uitkomt.

Twee jaar geleden vroeg ze al eens om een eigen kanaal. “Doei, dat gaan we nog niet doen, zei ik”, lacht Raisa’s moeder Annet Minderhout uit Oost-Souburg. Hoewel het af en toe wegebde bleef Raisa er regelmatig om vragen. “En toen kwam corona.” Annet, die theatermaker is, en haar dochters maakten een liedje over corona en plaatsten dat op Facebook. Ze kregen veel leuke reacties. “Misschien is dit dan het moment, dacht ik.” 

Kanaal

Op hun kanaal ‘Zeeuwse Zusjes’ plaatsten ze hun liedjes, maar toen er weer mocht worden gereisd, wilden ze ook laten zien hoe leuk Zeeland is. “Te vaak hoor ik dat hier niets te doen is voor kinderen.”

Pluktuin

Raisa en Roozmarijn bezoeken activiteiten die leuk zijn voor kids, zoals De Jonge Johannes in Serooskerke, maar ook minder bekende zoals de alpacaboerderij in Kamperland en pluktuin in Kruiningen. De meiden doen er enthousiast verslag van. “Ze hebben zo een leuke vakantie. Vooral Raisa is een performertje. Ik vind dat mooi, omdat het ook anders is geweest. Ze is in groep één en twee gepest op school en kan soms verlegen zijn. Het is goed om te zien dat ze dit durft en meer zelfvertrouwen krijgt.” 

De zusjes plaatsen elke week één of twee filmpjes en liedjes. “Het is hartstikke leuk.” Zeeuwen die ideeën hebben voor de Zeeuwse Zusjes kunnen dit aangeven via het Youtube-kanaal.

Meer uit Vlissingen

Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

8 uur geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 dag geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

2 dagen geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

2 dagen geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

2 dagen geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

3 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

3 dagen geleden