Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse Zusjes willen laten zien hoe leuk Zeeland is

Zeeuwse Zusjes willen laten zien hoe leuk Zeeland is

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse Zusjes Raisa en Roozmarijn Radstaat uit Oost-Souburg willen laten zien hoe leuk Zeeland is. Ze doen dat op hun Youtube-kanaal waarmee een droom van Raisa uitkomt.

Twee jaar geleden vroeg ze al eens om een eigen kanaal. “Doei, dat gaan we nog niet doen, zei ik”, lacht Raisa’s moeder Annet Minderhout uit Oost-Souburg. Hoewel het af en toe wegebde bleef Raisa er regelmatig om vragen. “En toen kwam corona.” Annet, die theatermaker is, en haar dochters maakten een liedje over corona en plaatsten dat op Facebook. Ze kregen veel leuke reacties. “Misschien is dit dan het moment, dacht ik.” 

Kanaal

Op hun kanaal ‘Zeeuwse Zusjes’ plaatsten ze hun liedjes, maar toen er weer mocht worden gereisd, wilden ze ook laten zien hoe leuk Zeeland is. “Te vaak hoor ik dat hier niets te doen is voor kinderen.”

Pluktuin

Raisa en Roozmarijn bezoeken activiteiten die leuk zijn voor kids, zoals De Jonge Johannes in Serooskerke, maar ook minder bekende zoals de alpacaboerderij in Kamperland en pluktuin in Kruiningen. De meiden doen er enthousiast verslag van. “Ze hebben zo een leuke vakantie. Vooral Raisa is een performertje. Ik vind dat mooi, omdat het ook anders is geweest. Ze is in groep één en twee gepest op school en kan soms verlegen zijn. Het is goed om te zien dat ze dit durft en meer zelfvertrouwen krijgt.” 

De zusjes plaatsen elke week één of twee filmpjes en liedjes. “Het is hartstikke leuk.” Zeeuwen die ideeën hebben voor de Zeeuwse Zusjes kunnen dit aangeven via het Youtube-kanaal.

Meer uit Vlissingen

Scooterbestuurster lichtgewond bij ongeval Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – Bij een ongeval op de Ritthemsestraat in Oost-Souburg is vanmiddag een scooterbestuurster lichtgewond geraakt. Ze is ter plaatse behandeld.

1 dag geleden
Auto beschadigd bij eenzijdig ongeval Nieuwe Vlisssingseweg

VLISSINGEN - Een bergingsbedrijf heeft zaterdagavond een beschadigde personenauto getakeld afgevoerd na een eenzijdig ongeval. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Zomeravondwandelen voor mantelzorgers door Vlissingen

VLISSINGEN - Mantelzorgorganisatie Manteling organiseert in de zomermaanden avondwandelingen voor mantelzorgers. De laatste wandeling deze zomer is op donderdagavond 25 augustus en begint om 19.00 uur. Deze keer is de route binnen de gemeente Vlissingen.

2 dagen geleden
Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

3 dagen geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

3 dagen geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

4 dagen geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

4 dagen geleden