Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Zeeuwse werkgevers kwaad over hinder bij Haringvlietbrug

Zeeuwse werkgevers kwaad over hinder bij Haringvlietbrug

Volgende week gaat de Haringvlietbrug twee jaar lang deels op slot. Verkeer mag nog maar 50 kilometer per uur rijden. Zeeuwse werkgevers vrezen hierdoor enorme economische schade.  Eric de Ruijsscher, voorzitter VNO-NCW Zeeland: ,,Absoluut onacceptabel. Dit moet echt anders.” De Haringvlietbrug bij het Hellegatsplein tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard is een verkeerslagader. Het is een cruciale verbinding voor vracht- en toeristenverkeer tussen Rotterdam, Zeeland en West-Brabant. Pas over twee jaar begint de renovatie, maar de brug gaat uit veiligheidsoverwegingen nu al deels dicht. De regio is boos. De Ruijsscher is ook witheet. ,,Zonder enig overleg wordt een cruciale verbinding tussen Zeeland, Brabant en Zuid-Holland afgesloten, terwijl er pas over twee jaar wordt gestart met de renovatie. Absoluut onacceptabel. Dit moet echt anders.”

Alternatieven nodig
VNO-NCW Brabant Zeeland, VNO-NCW West, TLN en Bouwend Nederland vragen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) dan ook met klem een oplossing te zoeken en de economische schade te beperken. 

De Ruijsscher: ,,We snappen dat renovatie tijd en ruimte kost. De minister moet ook begrijpen dat het hoofdwegennet zoals de A29, de N59 en de A4 de levensaders zijn van onze regionale en lokale economieën. Dit plan leidt tot enorme verkeersinfarcten op andere toegangswegen en gaat echt ten koste van de economie in heel Zuidwest-Nederland. Rijkswaterstaat moet dus op zoek naar alternatieven.” 

De timing kan volgens de Zeeuwse werkgeversvoorman ook niet slechter. ,,Maandag beginnen de schoolvakanties en krijgt Zeeland te maken met heel veel toeristen.”

Bron: www.pzc.nl

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

5 dagen geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

5 dagen geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

1 maand geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

1 maand geleden