Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse Veteranendag 2022 in nieuwe opzet

Zeeuwse Veteranendag 2022 in nieuwe opzet

MIDDELBURG - Op zaterdag 11 juni 2022 is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. In de afgelopen twee jaren is de stichting Zeeuwse Veteranendag er, ondanks Corona, in geslaagd om een tweetal alternatieve bijeenkomsten te houden in het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Beiden werden goed bezocht en waren erg gezellig. Voor het stichtingsbestuur was dit een enorme prikkel om door te gaan. De twee jaar tussenruimte heeft het bestuur ook de kans gegeven om ons te bezinnen op de toekomst. Het ons was duidelijk dat met name oudere veteranen steeds minder mobiel werden of afvielen. In overleg met aangesloten verenigingen voor en van veteranen in Zeeland en contacten met andere veteranen, hebben we besloten tot een andere opzet. Er komt geen mars door de stad en ook geen defilé op de Markt. Alle activiteiten vinden dit jaar plaats op het Abdijplein in de Zeeuwse hoofdstad.

Zo staan er een aantal legervoertuigen van o.a. bevrijdingsmuseum, zijn er informatie stands en zijn er voor de kinderen ook activiteiten met o.a. een stormbaan. Een programma voor jong en oud waarbij het bestuur hoopt dat er meer jonge veteranen naar deze dag zullen komen. Het programma start om 13.00 uur met ontvangst, waarna om 14.30 het Ceremonieel met kranslegging start. Na dit officiële gedeelte is er een muzikaal programma tot aan het – voor deelnemers – afsluitende soort Pasar Malam.

De muziek op deze dag wordt verzorgd door de verschillende Middelburgse Muziekverenigingen. Het slot concert van de dag wordt gegeven door het Reünisten Matrozen Orkest. Dit concert zal om 16.00 aanvangen. Deze dag wordt georganiseerd door de “Stichting Zeeuwse Veteranendag”. Deze is op 16 augustus 2007 opgericht met het doel de onderlinge verbondenheid en kameraadschap van veteranen, oude en jonge, van alle krijgsmachtonderdelen, te verstevigen en hun belangen te behartigen. Voor meer informatie over de stichting is er de website www.zeeuwseveteranendag.org.

Programma Zeeuwse Veteranen Dag
13.00 Ontvangst van de deelnemers en de gasten in het Statencomplex aan het Abdijplein, met koffie, thee en cake
13.45 Combinatieorkest Middelburgs Muziek Korps & Muziek verenigingArnemuiden verzorgen ontvangst tot 14.30
14.00 Opening door ceremoniemeester de heer H.A.J. Dronkers
Welkomstwoord door de voorzitter van de Stichting Zeeuwse Veteranen Dagkolonel der Jagers b.d. drs. I.J. Duine. Toespraak door de Commissaris der Koning de heer drs. J.M.M. Polman.
14.30 Verzamelen op het Abdijplein voor de herdenking en de kranslegging
14.45 – 15.15 Opening herdenking door ceremoniemeester de heer H.A.J. DronkersCeremonieel combinatieorkest speelt gepaste muziek tot 15.15. Herdenkingstoespraak door de burgemeester van Middelburg de heer mr. H.M. BergmannHerdenkingsgedicht door leerling CSW VlissingenOverdenking door raadsman de heer Gösta HuijsSignaal TaptoeEen minuut stilte, gevolgd door het WilhelmusKranslegging
Lament Piper Inter Scaldis Pipe and Drums
15.15 Brassband Middelburg concert
16.00 Deelname aan Pasar Malam, locatie Abdijplein16.00 – 17.00 Reünisten Matrozenkapel concert tot 17.00

Meer uit Middelburg

Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

11 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

11 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

14 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

14 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

18 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

18 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

19 uur geleden