Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse studenten bij Skills the Finals

Zeeuwse studenten bij Skills the Finals

MIDDELBURG - Zeeuwse studenten zullen opnieuw deelnemen aan de landelijke competitie om de beste vakman/vrouw te worden in 22 verschillende vakgebieden op mbo-niveau en 10 richtingen op vmbo-niveau. De zoektocht naar de beste automonteur, verkoper, bloembinder en metselaar van Nederland staat op het punt van beginnen. En welke hotelreceptionist staat het beste een lastige klant te woord? Tijdens het evenement 'Skills The Finals' op donderdag 21 en vrijdag 22 maart aanstaande in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch gaan ruim 600 finalisten uit het (v)mbo met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden. De mbo-studenten verblijven 4 dagen in 's-Hertogenbosch en de vmbo-leerlingen 2 dagen.

Meer uit Beveland

Wereldberoemd schrijverspaar Nicci French bezoekt Goes

GOES - Vrijdag 10 mei komt het wereldwijd succesvolle, Britse schrijversduo Nicci French naar Goes voor de promotie van hun nieuwe boek.

1 uur geleden
Rogier Zevenbergen is gesetteld in Zeeland: 'Mijn droom achterna gaan, kan ik iedereen aanraden'

MIDDELBURG/ZIERIKZEE - Rogier Zevenbergen vindt het helemaal niet erg als je hem 'Import-Zeeuw' noemt. Hij draagt deze titel met trots. In zijn werk houdt de geboren Amsterdammer zich zelfs bezig met het aantrekken van nieuwe Import-Zeeuwen. "Ik ervaar hier meer ruimte en rust, zowel privé als in mijn werk", vertelt Rogier.

3 uur geleden
Defensie geeft startschot bouw treinenfabriek SGB in Goes

GOES - Normaal gesproken is de Genie, het ondersteuningsdetachement 102 constructiecompagnie, niet per se het eerste legeronderdeel waar je aan denkt als het over schieten gaat. Toch geven zij het startschot bij de bouw van de treinenfabriek op het museumterrein van de Stoomtrein Goes Borsele (SGB).De treinenfabriek, een grote hal die de Stoomtrein Goes Borsele in 2017 uit Rotterdam liet transporteren naar Goes, wordt herbouwd. Een operatie van flink formaat, maar in de ogen van de SGB-vrijwilligers is het gebouw dat zeker waard. Ooit gebouwd door de bekende fabrikant van spoorwegmaterieel Allan en later gebruikt als werkplaats van de RET, draagt het gebouw een rijke spoorweghistorie met haar mee. Daar komt nu een nieuw hoofdstuk bij. Na herbouw krijgt het gebouw een functie als museumgebouw waarin materieel van de SGB tentoongesteld staat. Daarnaast kunnen bezoekers vanuit het gebouw instappen in de treinen richting Hoedekenskerke.

4 uur geleden
Hotel Goes ontruimd vanwege gaslucht

GOES - Hotel Van der Valk in Goes is dinsdagmorgen ontruimd nadat er een gaslucht is geconstateerd. In het gebouw verblijven momenteel asielzoekers.

5 uur geleden
Bevelandse Kunstbende-kanjers vertellen over hun avonturen

GOES - Bij Kunstbende lieten vele Zeeuwse jongeren hun creatieve uitingen zien. Bevelandse deelnemers vertellen over hun avonturen.

7 uur geleden
Bijeenkomsten Dodenherdenking in gemeente Goes

GOES - In de gemeente Goes vinden zaterdag voor Nationale Dodenherdenking meerdere plechtigheden plaats.

1 dag geleden
Radioprogramma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zondag live vanuit Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt zondagavond uit vanuit buurthuis De Pit in Goes. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over staalslakken die in de Oosterschelde worden gestort voor de kustverdediging. Vissers en natuurbeschermers vrezen dat de staalslakken sterfte onder kreeften en ander zeeleven veroorzaken.

2 dagen geleden