Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse sloep vaart zaterdag mee met Utrecht Pride

Zeeuwse sloep vaart zaterdag mee met Utrecht Pride

GOES - In 2023 mag Goes zich een heel jaar roze stad noemen, omdat Goes is verkozen tot gaststad van Roze Zaterdag 2023. Ter promotie hiervan vaart er zaterdag (4 juni) een Zeeuwse sloep mee met de Utrecht Pride. 

De Utrecht Canal Pride bestaat sinds 2017 en is een initiatief van de uitbater van homocafé Kalff. Hij besloot in Utrecht een eigen botenparade zonder commerciële deelnemers te organiseren. Er deden hieraan 25 boten mee. Na het succes van de eerste editie, vond het evenement in 2018 voor de tweede maal plaats. Deze keer deden 41 boten mee. Na afloop vonden er straatfeesten op vier locaties in de binnenstad plaats. Op 1 juni 2019 was de derde editie van de Utrecht Canal Pride met 48 boten, die door enkele tienduizenden bezoekers bekeken werden. De vierde editie van de Utrecht Canal Pride zou plaatsvinden op 6 juni 2020. Vanwege de coronapandemie is deze uitgesteld tot zaterdag. Tijdens deze vierde editie vaart voor het eerst een Zeeuwse deelnemer mee. De Zeeuwse sloep is ter beschikking gesteld door ‘de Zuidschor’ uit Wolphaartsdijk. Op de sloep vaart een Zeeuwse meisje drag-queen mee met een aantal matrozen. 

Roze Zaterdag

De voorbereidingen voor Roze Zaterdag zijn inmiddels in volle gang. De organisatie is druk bezig met het werven van sponsoren, want naast hoofdsponsor DOW Benelux zijn er nog meer sponsoren nodig om het evenement te kunnen organiseren. Ook wordt er met veel partijen samenwerking gezocht. Verschillende culturele instellingen uit heel Zeeland hebben al toegezegd aan te haken bij het thema Roze Zaterdag in 2023.

‘Dat een evenement als Roze Zaterdag nog hard nodig is blijkt wel uit de conclusie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), dat laat weten dat de acceptatie van de lhbti-gemeenschap in Nederland stagneert’, aldus stichting Goes Marketing, die Roze Zaterdag organiseert. ‘Het bekladden van de Pride foto-expositie in Vlissingen is een voorbeeld van de intolerantie die er nog heerst in Nederland. Ook zijn de zelfmoordcijfers onder lhbti-jongeren vele malen hoger dan onder heteroseksuele jongeren.’ 

Het evenement Roze Zaterdag vindt in 2023 op 17 juni plaats in Goes, de maanden voorafgaand en achteraf zullen er verschillende ‘roze’ activiteiten plaatsvinden in andere Zeeuwse steden. 

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

18 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden