Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse overheden lobbyen samen voor onderzeeboten

Zeeuwse overheden lobbyen samen voor onderzeeboten

VLISSINGEN - De Zeeuwse overheden hebben een brief gestuurd naar de vaste defensiecommissie van de Tweede Kamer.

De commissie vergadert vandaag over de vervanging van de onderzeeboten. Zeeland en de gemeente Vlissingen in het bijzonder hopen op een rol voor Damen als hoofdaannemer. 

Gunning

In de brief zeggen zij dat de werf klaar is voor de bouw, ook als de order naar voren wordt gehaald. 

De gunning staat officieel pas in 2022 op de agenda, maar vanwege de dreigende economische crisis wordt ervoor gepleit om de investering naar voren te halen. Damen bouwt al jaren schepen voor de marine. Ook bij deze order wil ze samenwerken met onder Thales Nederland, TNO en zo’n 145 andere bedrijven en partijen in Nederland. “Decennialang is in Vlissingen en in de rest van Nederland dus enorm veel expertise opgebouwd met de bouw van marineschepen, zowel voor nationale als internationale defensies.” 

Manjaren

Volgens de overheden zou Zeeland ‘enorm gebaat’ zijn bij het naar voren halen van de bouw. “Het levert ontzettend veel werkgelegenheid op”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Het zou meer dan 3500 manjaren aan werk opleveren. “Dit zorgt voor bestendiging, versterking en stabiliteit met een aantrekkende kracht van met name vakmensen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar naar onze regio … De order zal de economische en kennisstructuur een van onze regio een enorme impuls geven.” 

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

9 uur geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

1 dag geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

1 dag geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

1 dag geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

2 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

2 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

3 dagen geleden