Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse onderwijsinstellingen organiseren regionale SDG Actiedag

Zeeuwse onderwijsinstellingen organiseren regionale SDG Actiedag

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Mocht je jezelf afvragen welke vlag er vandaag is uitgestoken vanuit het stadhuis en die bijvoorbeeld ook wappert bij ZB Bibliotheek van Zeeland en de HZ: dat is de SDG-vlag.

SDG staat voor Sustainable Development Goals: Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over die 17 doelen. Vandaag is het SDG Actiedag, met allerlei activiteiten in en bij Zeeuwse onderwijsinstellingen, maar met bijvoorbeeld ook een wereldwijde klimaatstaking, die in Nederland in Utrecht wordt georganiseerd. Een deel van de studenten van HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt doet mee aan de Wereldwijde Klimaatstaking die vanmiddag word gehouden in Utrecht.

HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt (UCR) en Scalda hebben samen met ondernemers, experts en studenten een programma op poten gezet. Doel van de dag is om de SDG’s verder op de kaart te zetten, dieper in te gaan op de doelen en deze dichterbij te brengen. De SDG Action Day begon vanochtend om 9.00 uur met een klimaatmars van UCR op de Markt in Middelburg. Om 10.00 uur hesen de HZ , UCR en Scalda op alle locaties de SDG-vlaggen. Verder zijn er bij de HZ in Vlissingen de hele dag activiteiten, waarin de SDG’s centraal staan. Voor de colleges is er een beperkt aantal plaatsen. Alle colleges zijn ook te volgen via een livestream.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

VEERE - Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

19 uur geleden
Hele ochtend geen treinverkeer tussen Middelburg en Vlissingen

MIDDELBURG - Tussen Middelburg en Vlissingen rijden er geen treinen door een aanrijding. De vertraging is een uur. Volgens NS duurt het oponthoud tot zeker 12.00 uur.

20 uur geleden
Schade in heel Zeeland door zeer zware windstoten

MIDDELBURG - Uit diverse Zeeuwse plaatsen komen meldingen binnen van schade door zeer zware windstoten deze ochtend. Ook in Middelburg heeft de brandweer het druk met het opruimen van omgewaaide bomen en afgebroken takken. Zoals verwacht haalde de wind afgelopen nacht flink uit. De windpalen van Hoek van Holland en Wilhelminadorp noteerden tijdelijk stormkracht 9, maar tot een officiële storm is het net niet gekomen, want dan moet het een heel uurvak met stormkracht 9 waaien. De zwaarste windstoot werd tot nu toe gemeten in Westdorpe. Daar haalde de wind uit naar 106 km/uur.

21 uur geleden
HKW Cultuurfondsprijs 2020 voor Wim en Liza van der Heijden

MIDDELBURG - De Heemkundige Kring Walcheren heeft op woensdag 21 oktober de Cultuurfondsprijs 2020 uitgereikt aan Wim en Liza van der Heijden. De jury koos hen uit elf aangedragen nominaties.

21 uur geleden
Auto in de sloot bij Meliskerke, bestuurder spoorloos

MELISKERKE - De hulpdiensten zijn woensdagavond 21 oktober uitgerukt na een melding van een auto in de sloot bij Meliskerke. Ter plaatse werd geen bestuurder meer aangetroffen.

22 uur geleden
Ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen in Middelburg

MIDDELBURG - Na een succesvol jaar met mooie samenwerkingen en fijne beweegmomenten is er weer nieuw budget beschikbaar vanuit het lokaal Sportakkoord. Er is namelijk € 67.700,- extra beschikbaar gekomen om te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u van 1 november tot 1 december 2021 indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

1 dag geleden
Schade bij botsing in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeluk in Middelburg zijn vanmorgen twee voertuigen tegen elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden