Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse onderwijsinstellingen organiseren regionale SDG Actiedag

Zeeuwse onderwijsinstellingen organiseren regionale SDG Actiedag

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Mocht je jezelf afvragen welke vlag er vandaag is uitgestoken vanuit het stadhuis en die bijvoorbeeld ook wappert bij ZB Bibliotheek van Zeeland en de HZ: dat is de SDG-vlag.

SDG staat voor Sustainable Development Goals: Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over die 17 doelen. Vandaag is het SDG Actiedag, met allerlei activiteiten in en bij Zeeuwse onderwijsinstellingen, maar met bijvoorbeeld ook een wereldwijde klimaatstaking, die in Nederland in Utrecht wordt georganiseerd. Een deel van de studenten van HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt doet mee aan de Wereldwijde Klimaatstaking die vanmiddag word gehouden in Utrecht.

HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt (UCR) en Scalda hebben samen met ondernemers, experts en studenten een programma op poten gezet. Doel van de dag is om de SDG’s verder op de kaart te zetten, dieper in te gaan op de doelen en deze dichterbij te brengen. De SDG Action Day begon vanochtend om 9.00 uur met een klimaatmars van UCR op de Markt in Middelburg. Om 10.00 uur hesen de HZ , UCR en Scalda op alle locaties de SDG-vlaggen. Verder zijn er bij de HZ in Vlissingen de hele dag activiteiten, waarin de SDG’s centraal staan. Voor de colleges is er een beperkt aantal plaatsen. Alle colleges zijn ook te volgen via een livestream.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

20 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

20 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

20 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

22 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

1 dag geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 dag geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 dag geleden