Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse ondernemers starten ludieke actie ‘Me worstele en verzuupe’

Zeeuwse ondernemers starten ludieke actie ‘Me worstele en verzuupe’

MIDDELBURG - Mart Scherp van Restaurant Scherp in Middelburg is samen met Jan Willem Hament, de tekenaar van Leuntje en Merien, de actie ‘Me worstele en verzuupe’ gestart, als ludiek protest tegen de lockdownmaatregelen van de Nederlandse overheid.

In een brief aan collega-ondernemers benadrukken Scherp en Hament nog eens dat het water veel ondernemers aan de lippen staat. Zij vinden de gedwongen sluiting van horeca en retail onterecht. “We hebben afgelopen seizoen in Zeeland met z’n allen  bewezen dat de meesten van ons zich aan de regels kunnen houden. We hebben de besmettingen extreem laag weten te houden, op 5.432.000 overnachtingen in drie maanden tijd. Het voelt dan ook niet goed dat dit voor ons besloten wordt en dat we als makke lammetjes moeten volgen”, schrijven de twee.

De ondernemers roepen al hun Zeeuwse collega’s op om de posters die Hament heeft gemaakt achter de ramen te hangen. De posters op A3-formaat kunnen bij Scherp worden opgevraagd. Hament heeft het Zeeuwse wapen met de wapenspreuk ‘Luctor et Emergo’ veranderd in een afbeelding van Leuntje en Merien en de Zeeuwse leeuw bij wie het water aan de lippen staat, en waarop de kroon is vervangen voor het coronateken gevolgd door de tekst ‘Me worstele en verzuupe!’ (We worstelen en verzuipen).

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

2 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden