Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke

Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke

YERSEKE - De hele maand september staat de Mosselboulevard Yerseke in het teken van de Zeeuwse oester. Dat begint woensdag (9 september) met het verhaal van oesterkweker Nico Boertjes met zijn YE123 aanmeert.

De Mosselboulevard is iedere week te bezoeken in Yerseke, met activiteiten voor het hele gezin. 

Programma

Woensdag 9 september laat Boertjes belangstellenden tussen 12.00 en 17.00 uur aan boord van zijn kotter kennismaken maken met zijn speciale zomeroesters. Hij vertelt wat een zomeroester is en hoe de kweek gaat. Proeven  en kopen behoort ook tot de mogelijkheden. 

Donderdag 17 september is de officiële opening van het nieuwe seizoen van de Zeeuwse platte oesters en de Zeeuwse creuses. In de horeca op en rondom de Mosselboulevard kunnen bezoekers genieten van deze streekproducten.

Op woensdag 23 september begint vanaf de Mosselboulevard een excursie langs de oestertafels in de Oosterschelde. Deelnemers kunnen zien hoe het oesterkweken in zijn werk gaat. Een gids vertelt over de oesterpercelen en ook hier kunnen bezoekers proeven. De excursie à 10 euro begint om 14.00 uur en aanmelden kan via [email protected]

Kijk voor meer informatie op www.mosselboulevard.nl.

Meer uit Reimerswaal

Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

1 dag geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

3 dagen geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

3 dagen geleden