Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke

Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke

YERSEKE - De hele maand september staat de Mosselboulevard Yerseke in het teken van de Zeeuwse oester. Dat begint woensdag (9 september) met het verhaal van oesterkweker Nico Boertjes met zijn YE123 aanmeert.

De Mosselboulevard is iedere week te bezoeken in Yerseke, met activiteiten voor het hele gezin. 

Programma

Woensdag 9 september laat Boertjes belangstellenden tussen 12.00 en 17.00 uur aan boord van zijn kotter kennismaken maken met zijn speciale zomeroesters. Hij vertelt wat een zomeroester is en hoe de kweek gaat. Proeven  en kopen behoort ook tot de mogelijkheden. 

Donderdag 17 september is de officiële opening van het nieuwe seizoen van de Zeeuwse platte oesters en de Zeeuwse creuses. In de horeca op en rondom de Mosselboulevard kunnen bezoekers genieten van deze streekproducten.

Op woensdag 23 september begint vanaf de Mosselboulevard een excursie langs de oestertafels in de Oosterschelde. Deelnemers kunnen zien hoe het oesterkweken in zijn werk gaat. Een gids vertelt over de oesterpercelen en ook hier kunnen bezoekers proeven. De excursie à 10 euro begint om 14.00 uur en aanmelden kan via [email protected] 

Kijk voor meer informatie op www.mosselboulevard.nl.

Meer uit Reimerswaal

Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

4 uur geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

4 uur geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

5 uur geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

2 dagen geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

5 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

6 dagen geleden