Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse meisjes trappen nieuw seizoen Mossel- & Oesterboulevard Yerseke af

Zeeuwse meisjes trappen nieuw seizoen Mossel- & Oesterboulevard Yerseke af

YERSEKE - ‘Zeeuwse meisjes’ hebben in Yerseke het nieuwe seizoen voor de Mossel- & Oesterboulevard geopend. Op elektrische scooters reden zij door het openingslint. Dit was ook de opening van de expositie Zeeuws Meisje #broederschap van Rem van den Bosch die de hele zomer aan de Havendijk in Yerseke te zien is.

Fotograaf en beeldend kunstenaar Rem van den Bosch blaast met zijn Zeeuws Meisje fotoseries nieuw leven in het erfgoed van de streekdracht. Boven de oesterputten in Yerseke is een prachtige locatie gevonden voor de foto-expositie van drachten met prints van oesters, mosselen en kreeft. ‘Zorg voor de wereld’ en ‘Zorg voor elkaar’ zijn de thema’s waarover Van den Bosch bezoekers aan het denken wil zetten.

De expositie Zeeuws Meisje is een van de hoogtepunten van de Mossel- & Oesterboulevard, die tot en met 29 september duurt. Het dagelijkse programma bestaat verder uit mosselen vissen op de Oosterschelde met speciale rondvaartboten, rondleidingen langs de historische oesterputten, wandelen langs de vissersboten in de haven, scootertochten onder leiding van een gids en uiteraard genieten van de Zeeuwse mosselen en oesters bij de vele restaurants en terrassen. Ook de winkeliers bieden in de zomermaanden iets extra´s voor de bezoekers.

Elke woensdag is het bovendien ´Mosseldag´. Op de Mossel- & Oesterboulevard is dan extra veel te beleven. Er zijn foodtrucks, streekproductenkraampjes en wisselend tal van andere speciale activiteiten, zoals culinaire wandelingen, speurtochten voor kinderen, het kampioenschap krabbetjes vissen en yogalessen op een zandplaat. In augustus is er ook een theatervoorstelling van Leonie Jansen en gaat strandkunstenaar Tim Hoekstra met grasharken een tijdelijk kunstwerk op de zandplaat creëren.

De boulevard is een initiatief van de schelpdierensector, het Nederlands Mosselbureau, de gemeente Reimerswaal, provincie Zeeland en ondernemers uit Yerseke. Het krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 dag geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

1 dag geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

2 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

2 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

2 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

2 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

3 dagen geleden