Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse Komedie speelt De Waarheden

Zeeuwse Komedie speelt De Waarheden

VLISSINGEN - De Zeeuwse Komedie presenteert met trots: De Waarheden.

Twee bevriende stellen, één appbericht, verschillende interpretaties. Daar draait het om in De Waarheden.

Voor het eerst in Nederland

Het stuk wordt voor het eerst op een Nederlands podium gespeeld en wel in De Piek in Vlissingen. Het is van origine een Duits stuk, Die Wahrheiten van Lutz Hübner en Sarah Nemitz. Willem Ploum en Jo Ubags hebben het vertaald, Marianne Blankenburgh regisseert.

Ieder zijn of haar waarheid

Sonja en Bruno zijn al jaren bevriend met Janna en Erik. Ze eten regelmatig samen, kennen elkaars kinderen vanaf dat ze klein waren. Maar dan stuurt één van hen een app en vanaf dat moment escaleert de boel. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Vinden de vrienden elkaar weer of verliezen ze elkaar?

Eerbetoon

Speler Willem Ploum heeft samen met Jo Ubags het stuk uit het Duits vertaald. Jo zou de rol van Erik spelen, maar werd hij ongeneeslijk ziek. Begin van dit jaar is hij helaas overleden. Ondanks dit enorm verlies is de groep vol passie doorgegaan en omdat hij dat ook zo gewild zou hebben, is De Waarheden aan hem opgedragen. Willem Ploum: “het is niet zomaar een eerbetoon, we verliezen een vriend maar we halen met hem in gedachten het allerbeste uit onszelf.”

Bijzondere repetities

Repeteren in coronatijd vergde creativiteit en aanpassingsvermogen van de spelers en regisseur. Omdat de twee stellen apart op scene zijn kon er (2 spelers + regisseur) aan de keukentafel tekst geoefend worden, op anderhalve meter. Later alleen online. Of in het kantoortje, in de tuin, in de eetkamer bij één van de spelers thuis. Nu weer voor publiek kunnen optreden voelt als een enorme luxe!

Cast

De Waarheden in regie van Marianne Blankenburgh, wordt gespeeld door: Willem Ploum- Bruno; Marleen Vermeer- Sonja; Marike Kerklaan-Janna; Tom Roovers- Erik. Techniek- Dominique Duijndam.

De voorstellingen vinden plaats in oktober en november.

Voor meer informatie en reserveringen: www.zeeuwsekomedie.nl.

Meer uit Vlissingen

Bekijk De Koperslagerij op de Dag van de Bouw

VLISSINGEN - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan het nieuwbouwproject De Koperslagerij worden bezichtigd. Op dat moment zijn veertien huurwoningen bijna gereed voor oplevering en zijn er elf grondgebonden woningen waarvan de funderingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Bouwbedrijf Joziasse zet de bouwhekken van 10 tot 15 uur open voor bezoekers.

19 uur geleden
Studenten Scalda in finale landelijke ontwerpwedstrijd

VLISSINGEN - Het afgelopen jaar zijn de studenten bouwkunde van Scalda, Team de Kaap, bezig geweest om een ontwerp te maken voor de Kenniswerf in Vlissingen. Het team doet mee aan de landelijke ontwerpwedstrijd SMARTCirculair met als opdrachtgever de gemeente Vlissingen. Tijdens de finale op 14 juni in Woerden mag Team de Kaap het opnemen tegen negen andere teams uit Nederland.Het doel van Team de Kaap is om een ontwerp te maken voor de fysieke inrichting van de Kenniswerf in opdracht van de gemeente Vlissingen. ‘Hoe kan de fysieke inrichting van de Kenniswerf op een zo aantrekkelijke en toonaangevende manier aansluiten bij de kernthema’s van onze delta, en de focus op water, voedsel, energie, bio-based en vitaliteit. Hoe ontwikkelen we een campus van de toekomst, met ruimte voor innovatieve bedrijvigheid?’ Team de Kaap heeft een bouwontwerp gecreëerd die deze principes omarmt. De gemeente Vlissingen: “We zien als opdrachtgever dat dit mooie concept ontwerp goed past bij de ambities van de Kenniswerf, met daarin de KAAP, hét innovatiepunt van Zeeland.”Het planTeam de Kaap is met het volgende idee gekomen: “Ons ontwerp is een unieke combinatie van duurzaamheid en functionaliteit. We hebben een stuk campusgebied ontworpen, bestaande uit opschaalbare woningen in het formaat van vrachtcontainers. Hiernaast bevindt zich een imposant gebouw dat ruimte biedt aan startups en grote bedrijven. Wat dit ontwerp echt bijzonder maakt is de aandacht voor groen en natuur. Met de winst die we generen investeren we in de aanleg van bossen waardoor we de biodiversiteit vergroten en een groene long creëren die het gebied omringt. Maar onze visie gaat verder dan alleen duurzaamheid. We hebben er ook voor gekozen om onze gebouwen te voorzien van een iets lager energielabel, waardoor er meer geld overblijft om te investeren in de natuur. Het is een stap in de richting van onze toekomst waarin we in harmonie samenleven met onze planeet.”StemmenTijdens de finale op 14 juni nemen de studenten het op tegen negen andere teams uit Nederland. Tot 14 juni 10 uur is er ook de mogelijkheid om online mee te stemmen op Team de Kaap. Stemmen kan via: https://bit.ly/StemZeeland.

2 dagen geleden
Kringloopwinkel 'Leuke spullen' is verhuisd naar de Oude Industrieweg

VLISSINGEN - Kringloopwinkel ‘Leuke spullen’ is verhuisd van de Edisonweg naar een loods aan de Oude Industrieweg. Omdat het voormalige pand van de kringloopwinkel geen bestemming detailhandel had mocht de winkel daar niet blijven. Met hulp van de gemeente Vlissingen is nu een nieuwe locatie gevonden.

2 dagen geleden
Jan Beckers publiceert boek over drama bij De Punt

VLISSINGEN - Het heeft freelance journalist Jan Beckers sinds 2010 bijna onophoudelijk bezig gehouden: wat is er precies gebeurd tijdens de gewelddadige beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977? Zijn bevindingen hebben eerder al geleid tot een rechtszaak tegen de staat, aangespannen door nabestaanden van Molukse actievoerders die bij de bevrijding van de trein om het leven kwamen. Nu ligt er een kloek boek: De afloop, het drama bij De Punt.

3 dagen geleden
Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

4 dagen geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

4 dagen geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden