Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse gemeenten dingen mee naar prijs voor culturele participatie ouderen

Zeeuwse gemeenten dingen mee naar prijs voor culturele participatie ouderen

GOES - De gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg en Veere dingen mee naar een prijs van 20.000 euro in het kader van het project Age Friendly Cultural Cities.

Het is een programma van het Fonds voor Cultuurparticipatie onder de noemer ‘Radio Geluk’. Het idee is dat een goed cultureel aanbod ouderen helpt om op een plezierige manier oud te worden.

Samenwerking

Culturele instellingen en organisaties op het gebied van zorg en welzijn werken nauw samen. Vorig en dit jaar vinden er in het kader van het programma muzikale activiteiten plaats zoals voorstellingen, samenwerkingen tussen scholen en zorgcentra tot muziektherapie en coaching van vrijwilligers.

De gemeenten organiseren vrijdag in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool een manifestatie in Theater de Mythe in Goes.

Presentaties

Er zijn optredens, presentaties en discussies. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezoekt de manifestatie en beoordeelt hoe de gemeenten zich als Age Friendly Cultural City hebben ontwikkeld. In november hoort het zestal of ze de prijs heeft gewonnen. ‘s Hertogenbosch, Helmond, Amersfoort, Haarlem en Alkmaar dingen ook mee.

Het programma begint vrijdag om 14.00 uur. De toegang is gratis. 

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

21 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

3 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden