Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse burgemeesters: ‘We zijn constant alert’

Zeeuwse burgemeesters: ‘We zijn constant alert’

VLISSINGEN - In een gezamenlijk bericht laten de burgemeesters van alle Zeeuwse gemeenten weten dat zij, samen met de politie, constant alert zijn op signalen voor mogelijke rellen. “Die alertheid vragen wij ook van onze inwoners en ondernemers”, zegt de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann namens al zijn Zeeuwse collega’s. “Als u signalen hoort, leest of ziet, bel de politie.”

De burgemeesters stellen dat ‘heel veel mensen’ zich goed houden aan de coronamaatregelen, inclusief de avondklok. “Het is tot nu toe gelukkig relatief rustig. De afgelopen dagen hebben we echter ook de beelden gezien van ongeregeldheden op diverse plaatsen in het land. Net als vele anderen zijn wij hiervan enorm geschrokken. Dit soort situaties kunnen én mogen we niet accepteren. Dit is niet meer demonstreren of je mening laten horen. Dat moet altijd kunnen, maar daarmee heeft dit niets meer te maken. Dit is geweld tegen de politie. Dit is de straat opgaan met maar één doel: de confrontatie aangaan om te vernielen en te rellen.”

Ontvlammen

De burgemeesters kunnen zich goed voorstellen dat de rellen inwoners en ondernemers bezighouden. “Er is hierover natuurlijk diepe verontwaardiging en afkeuring bij heel veel mensen. En natuurlijk denken sommigen: Kan dit ook in mijn omgeving gebeuren?” Die vraag begrijpen de burgemeesters. “We zijn, samen met de politie, heel erg alert op signalen dat het ook in Zeeland kan ontvlammen. We houden daarom, onder meer sociale media, goed in de gaten. Zodat we vroegtijdig kunnen ingrijpen. Gelukkig merken wij de afgelopen dagen al dat, waar er signalen zijn, die ook doorgegeven werden.”

De burgemeesters roepen iedereen op bij signalen over mogelijk onraad de politie te bellen. “Bel 112 als het spoed is en anders 0900-8844. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem, via 0800–7000.”

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

1 dag geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

1 dag geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

1 dag geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

2 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

4 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

5 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden