Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse actie ‘20x5challenge’ landelijk uitgerold

Zeeuwse actie ‘20x5challenge’ landelijk uitgerold

KOUDEKERKE - Het Zeeuwse initiatief de ‘20x5challenge’, dat twee jaar geleden werd opgezet door Dennis van Overbeeke uit Koudekerke, wordt landelijk uitgerold.

Het doel van dit initiatief is om duizend gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een fijne kerst te bezorgen. Het middel daartoe is een pakket met food en non-food artikelen die door een groep van twintig anonieme gevers is samengesteld. De donateurs kopen allemaal vijf identieke artikelen bij hun wekelijkse boodschappen en komen op die manier tot bruikbare pakketten.

Lokaal
Het initiatief ondersteunt lokale ondernemers, omdat alle artikelen lokaal gekocht worden. Het pakket voorziet in basale behoeften, is gericht op de langere termijn en daarmee ook duurzaam. De gezinnen worden geselecteerd door hulpverlenende instanties, omdat die als geen ander weten wie het echt nodig heeft. Zij dragen ook zorg voor de uitlevering van de pakketten. Er worden alleen anonieme gegevens verstrekt zodat specifiek voor ieder gezinslid een cadeautje kan worden gekocht. Het pakket bevat geen verwijzingen naar de donateur of naar logo’s van bedrijven. Iedere uitgegeven euro komt rechtstreeks terecht bij de ontvangers.

Iedereen kan het, wie doet het?
Dennis van Overbeeke is de drijvende kracht achter de actie 20x5challenge. In een periode waarin het individualisme lijkt te zegevieren, is volgens hem juist bij veel mensen behoefte aan verbinding. ‘We beseffen soms te weinig dat we met iets kleins, voor de ander iets groots kunnen betekenen’, aldus Dennis. Inmiddels is een formele stichting opgericht en staat een team van vrijwilligers klaar om de actie nu ook landelijk uit te rollen. De gedrevenheid die Dennis kenmerkt, is terug te zien in deze actie. Dennis is vastbesloten er een succes van te maken: ‘Als we in twee jaar tijd van vijf naar tweeëntwintig pakketten kunnen gaan, dan moet het met de landelijke uitrol mogelijk zijn om duizend gezinnen blij te maken’.

Meedoen
Mensen die mee willen doen kunnen zich met een groep van twintig personen registreren via de website www.20x5challenge.nl. Ze ontvangen dan een draaiboek, waarin per week beschreven staat wat te doen. De actie start eind november. In de week voor kerst worden de pakketten uitgeleverd.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

4 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden