Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws Sportakkoord: ‘We kunnen niet alle faciliteiten hebben, maar talent er wel naartoe leiden’

Zeeuws Sportakkoord: ‘We kunnen niet alle faciliteiten hebben, maar talent er wel naartoe leiden’

De oranje medailleregen tijdens de Olympische Spelen lijkt een vanzelfsprekendheid, maar is het resultaat van het sportklimaat in Nederland. Dat stelt de provincie Zeeland.

In Zeeland werken sinds 2019 diverse organisaties aan het sportklimaat via het Zeeuws Sportakkoord. ‘Tijdens deze sportzomer staan we graag even stil bij de tot nu toe behaalde resultaten’, laat gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland weten. Doelen in het akkoord zijn onder meer verenigingen sterker maken, mensen aanmoedigen om te bewegen en talenten ondersteunen. ‘We kunnen niet alle faciliteiten in Zeeland hebben, maar we kunnen talenten wel naar de faciliteiten leiden.’

Het Zeeuws Sportakkoord bestaat uit zes doelen die vertaald zijn uit het Nationaal Sportakkoord. ‘Inclusief sporten en bewegen’ gaat over zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, zoals via leefstijlroutes. ‘Duurzame sportinfrastructuur’ focust op het bereikbaar en duurzamer maken van sport- en spelvoorzieningen. ‘Vitale sport- en beweegaanbieders’ helpt bijvoorbeeld besturen van verenigingen over de toekomst na te denken en vrijwilligers te werven. ‘Positieve sportcultuur’ gaat onder meer over gezonde voeding in sportkantines. Het onderwerp bij ‘Van vaardig in bewegen naar talentontwikkeling’ is het verbeteren van de motorische vaardigheid van kinderen, bijvoorbeeld via testen op scholen. ‘(Sport)evenementen inspireren’ heeft als doel om sportevenementen in Zeeland te organiseren die inspireren tot bewegen en talent de kans te geven om zich in de eigen regio te tonen.

Nog tot en met 2023 werken partijen als de sportsector, Zeeuwse gemeenten, GGD Zeeland, onderwijs en natuur- , evenementen- en zorgorganisaties samen aan de uitvoering van het Zeeuwse Sportakkoord. Het hele akkoord is te lezen via de website van de provincie Zeeland.

Meer uit Beveland

Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 uur geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

2 uur geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

1 dag geleden
Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 dagen geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

2 dagen geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

2 dagen geleden