Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws Sportakkoord: ‘We kunnen niet alle faciliteiten hebben, maar talent er wel naartoe leiden’

Zeeuws Sportakkoord: ‘We kunnen niet alle faciliteiten hebben, maar talent er wel naartoe leiden’

De oranje medailleregen tijdens de Olympische Spelen lijkt een vanzelfsprekendheid, maar is het resultaat van het sportklimaat in Nederland. Dat stelt de provincie Zeeland.

In Zeeland werken sinds 2019 diverse organisaties aan het sportklimaat via het Zeeuws Sportakkoord. ‘Tijdens deze sportzomer staan we graag even stil bij de tot nu toe behaalde resultaten’, laat gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland weten. Doelen in het akkoord zijn onder meer verenigingen sterker maken, mensen aanmoedigen om te bewegen en talenten ondersteunen. ‘We kunnen niet alle faciliteiten in Zeeland hebben, maar we kunnen talenten wel naar de faciliteiten leiden.’

Het Zeeuws Sportakkoord bestaat uit zes doelen die vertaald zijn uit het Nationaal Sportakkoord. ‘Inclusief sporten en bewegen’ gaat over zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, zoals via leefstijlroutes. ‘Duurzame sportinfrastructuur’ focust op het bereikbaar en duurzamer maken van sport- en spelvoorzieningen. ‘Vitale sport- en beweegaanbieders’ helpt bijvoorbeeld besturen van verenigingen over de toekomst na te denken en vrijwilligers te werven. ‘Positieve sportcultuur’ gaat onder meer over gezonde voeding in sportkantines. Het onderwerp bij ‘Van vaardig in bewegen naar talentontwikkeling’ is het verbeteren van de motorische vaardigheid van kinderen, bijvoorbeeld via testen op scholen. ‘(Sport)evenementen inspireren’ heeft als doel om sportevenementen in Zeeland te organiseren die inspireren tot bewegen en talent de kans te geven om zich in de eigen regio te tonen.

Nog tot en met 2023 werken partijen als de sportsector, Zeeuwse gemeenten, GGD Zeeland, onderwijs en natuur- , evenementen- en zorgorganisaties samen aan de uitvoering van het Zeeuwse Sportakkoord. Het hele akkoord is te lezen via de website van de provincie Zeeland.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Waar kijkt zij naar?

Komende weken zijn weer volop evenementen bij te wonen rond de Goese beschermheilige Maria Magdalena. Kijk op mariamagdalenagoes.nl voor het volledige programma. Ondertussen beschouwen wij deze Maria Magdalena. Zij staat niet bepaald op gelijke voet met ons, maar op zo'n zeven meter hoogte tegen de Heilige Maria Magdalenakerk aan, boven de ingang. Dus, voorbijlopers: kijk 's omhoog, want het is een fraai beeld. Het is van gietijzer, omstreeks 1890 gegoten in Noord-Frankrijk, naar een model van de Parijse beeldhouwer Thenon-Meunier. Het staat sinds 1908, toen deze kerk werd gewijd, op deze verheven plek. Eerder stond het in de kleine voorloper van deze kerk, op dezelfde plek. 

11 uur geleden
Treinverkeer ligt stil na aanrijding tussen Goes en Middelburg

ZEELAND - Het treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal ligt vrijdagmiddag stil. Oorzaak is een aanrijding tussen Goes en Middelburg. 

13 uur geleden
Driedaags muziekfestival Nisse vrijdag van start

NISSE - Drie dagen vol muziek, eten, proeven en drinken, kunst, vintage en klassiekers in een historische omgeving. Dat is het Festival Weekend Nisse, dat vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli wordt gehouden in het hart van het dorp.

18 uur geleden
Looprek, rolstoel en kruk komen voortaan uit de muur bij ziekenhuis Adrz in Goes

GOES - Ziekenhuis Adrz in Goes heeft een nieuwe hulpmiddelenautomaat. Daarmee kunnen patiënten voortaan op ieder gewenst tijdstip looprekken en krukken uit de muur te halen.

18 uur geleden
Heel Kortgene bouwt mee aan traditionele skiff

KORTGENE - Sinds januari zijn er in de oude basisschool in Kortgene geregeld vrijwilligers bezig met de bouw van een zogeheten 'St. Ayles skiff'. De inwoners van Kortgene zijn al zo'n beetje in de laatste fase van de bouw van de boot en maken zich klaar voor de doop op 3 augustus.

19 uur geleden
Lezersfoto van de week met bijzondere sfeer

GOES - Deze foto staat deze week in de rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode. Marian Willeboer stuurde 'm in.

1 dag geleden
Demonstratie ringrijden bij Oogstfeest Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - Zaterdag 13 juli geeft ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk. 

1 dag geleden