Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

Van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn a.s. zaterdag doorlopend rondleiders op zaal aanwezig om meer te vertellen over de nieuwe tentoonstellingen. De toegang is de hele dag gratis. Om 16.00 uur is iedereen (met een coronatoegangsbewijs) van harte welkom in het ZM Café om gezamenlijk het glas te heffen.

Dichterbij Jan Heyse - 25 sep 2021 t/m 06 jun 2022
De Zeeuwse kunstenaar Jan Heyse (1882 -1954) maakt hele verfijnde, gedetailleerde portretten en landschappen, prettig om naar te kijken en geliefd bij velen. Hoogste tijd om een tentoonstelling te wijden aan deze perfectionist. Mede dankzij een grote bruikleen van de familie Heyse is er in deze presentatie een breed aanbod van werken en werkschetsen te zien. Juist die laatste geven een feilloos inzicht in zijn manier van werken. Kom dichterbij!

Vanuit de diepte
Ervaringen delen na een pandemie
25 sep 2021 t/m 8 januari 2023

In dit eerste project van het vierjarige programma eenZM wordt er gekeken naar kunstwerken die door de coronapandemie nieuwe betekenis hebben gekregen. De kunstwerken zelf zijn niet veranderd. Door de ervaringen van het afgelopen coronajaar is me er wel anders naar gaan kijken. Het eerste kunstwerk waar men over in gesprek gaan is De Profundis van Koen Hauser en Maarten Spruyt (2014, collectie Zeeuws Museum).

Meer uit Middelburg

Drukte in Middelburg voor ‘Wie is de Mol?’

MIDDELBURG - Het was druk op het Koorkerkplein in Middelburg, op zaterdagmiddag 26 november. Middelburgers en andere Zeeuwen waren massaal op zoek naar aanwijzingen over de deelnemers aan het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?‘

5 uur geleden
Gemeente Veere meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland

DOMBURG - De gemeente Veere in Zeeland is de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) samen met de HogeNood-app. Vorig jaar ging de plek nog naar Druten in Gelderland.

6 uur geleden
Tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet in Museum Veere

VEERE - Museum Veere opent op 2 december de tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet, fabuleus aquarelliste. De kleine expositie is een postume hommage aan deze kunstenares, die meer dan dertig jaar in Veere heeft gewoond en gewerkt.

7 uur geleden
Tribute to Woodstock Middelburg brengt 6000 euro op voor goed doel

MIDDELBURG - Tribute to Woodstock Middelburg, het benefietfestival dat op 27 en 28 mei van dit jaar door stichting Home of Jazz and Blues op het abdijplein werd georganiseerd, heeft € 6000,- opgebracht voor TeamUp, een project van samenwerkende hulporganisaties dat kinderen van vluchtelingen over de hele wereld steunt. 

8 uur geleden
Wens uit de wensboom in Serooskerke komt uit

SEROOSKERKE - De wens van een inwoner uit Serooskerke is in vervulling gegaan. Dankzij giften en donaties kan er op korte termijn een duofiets aangeschaft worden. Op 25 november 2022 overhandigde wethouder Tuk van de gemeente Veere een cheque ter waarde van €14.480,- aan Platform Welzijn Serooskerke.

9 uur geleden
Gewonden bij aanrijding tussen scooter en fietser in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeluk op de Oude Vlissingseweg in Middelburg zijn zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. Er werd een traumateam opgeroepen, maar dit is niet meer ingezet.Tussen de kruisingen Johan Hieronimus Huijssenstraat en Pieter Duvelaer van Campenstraat kwamen rond 16.15 uur een fietser en een scooterrijder met elkaar in botsing. De beide betrokkenen raakten gewond. Er werden twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen, maar de komst van het traumateam werd geannuleerd.De ambulancemedewerkers hebben zich over de gewonden ontfermd. Vanwege het ongeluk is de weg tijdelijk afgesloten. De scooterbestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Omvangrijke fotocollectie Den Beer Poortugael overgedragen aan Zeeuws Archief

MIDDELBURG – De omvangrijke fotocollectie van jonkheer Leonard den Beer Poortugael is overgedragen aan het Zeeuws Archief. De Veerenaar overleed in 2017 en liet tienduizenden afbeeldingen na. “Het beschikbaar stellen wordt een grote uitdaging, een meerjarenproject.”

1 dag geleden