Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

Van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn a.s. zaterdag doorlopend rondleiders op zaal aanwezig om meer te vertellen over de nieuwe tentoonstellingen. De toegang is de hele dag gratis. Om 16.00 uur is iedereen (met een coronatoegangsbewijs) van harte welkom in het ZM Café om gezamenlijk het glas te heffen.

Dichterbij Jan Heyse - 25 sep 2021 t/m 06 jun 2022
De Zeeuwse kunstenaar Jan Heyse (1882 -1954) maakt hele verfijnde, gedetailleerde portretten en landschappen, prettig om naar te kijken en geliefd bij velen. Hoogste tijd om een tentoonstelling te wijden aan deze perfectionist. Mede dankzij een grote bruikleen van de familie Heyse is er in deze presentatie een breed aanbod van werken en werkschetsen te zien. Juist die laatste geven een feilloos inzicht in zijn manier van werken. Kom dichterbij!

Vanuit de diepte
Ervaringen delen na een pandemie
25 sep 2021 t/m 8 januari 2023

In dit eerste project van het vierjarige programma eenZM wordt er gekeken naar kunstwerken die door de coronapandemie nieuwe betekenis hebben gekregen. De kunstwerken zelf zijn niet veranderd. Door de ervaringen van het afgelopen coronajaar is me er wel anders naar gaan kijken. Het eerste kunstwerk waar men over in gesprek gaan is De Profundis van Koen Hauser en Maarten Spruyt (2014, collectie Zeeuws Museum).

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

VEERE - Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

19 uur geleden
Hele ochtend geen treinverkeer tussen Middelburg en Vlissingen

MIDDELBURG - Tussen Middelburg en Vlissingen rijden er geen treinen door een aanrijding. De vertraging is een uur. Volgens NS duurt het oponthoud tot zeker 12.00 uur.

20 uur geleden
Schade in heel Zeeland door zeer zware windstoten

MIDDELBURG - Uit diverse Zeeuwse plaatsen komen meldingen binnen van schade door zeer zware windstoten deze ochtend. Ook in Middelburg heeft de brandweer het druk met het opruimen van omgewaaide bomen en afgebroken takken. Zoals verwacht haalde de wind afgelopen nacht flink uit. De windpalen van Hoek van Holland en Wilhelminadorp noteerden tijdelijk stormkracht 9, maar tot een officiële storm is het net niet gekomen, want dan moet het een heel uurvak met stormkracht 9 waaien. De zwaarste windstoot werd tot nu toe gemeten in Westdorpe. Daar haalde de wind uit naar 106 km/uur.

21 uur geleden
HKW Cultuurfondsprijs 2020 voor Wim en Liza van der Heijden

MIDDELBURG - De Heemkundige Kring Walcheren heeft op woensdag 21 oktober de Cultuurfondsprijs 2020 uitgereikt aan Wim en Liza van der Heijden. De jury koos hen uit elf aangedragen nominaties.

22 uur geleden
Auto in de sloot bij Meliskerke, bestuurder spoorloos

MELISKERKE - De hulpdiensten zijn woensdagavond 21 oktober uitgerukt na een melding van een auto in de sloot bij Meliskerke. Ter plaatse werd geen bestuurder meer aangetroffen.

22 uur geleden
Ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen in Middelburg

MIDDELBURG - Na een succesvol jaar met mooie samenwerkingen en fijne beweegmomenten is er weer nieuw budget beschikbaar vanuit het lokaal Sportakkoord. Er is namelijk € 67.700,- extra beschikbaar gekomen om te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u van 1 november tot 1 december 2021 indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

1 dag geleden
Schade bij botsing in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeluk in Middelburg zijn vanmorgen twee voertuigen tegen elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden