Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws kampioenschap Apenkooien in voorjaarsvakantie 2e editie

Zeeuws kampioenschap Apenkooien in voorjaarsvakantie 2e editie

SEROOSKERKE - Op 2 maart vindt de 2e editie van het Zeeuws kampioenschap Apenkooi plaats in sporthal de halve Maan in Oostkapelle. Na het grote succes van 2020 kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Daarom spelen we in de voorjaarsvakantie opnieuw dit geliefde tikspelletje waarbij de tikker zo veel mogelijk ‘apen’ moet vangen in een veld vol hindernissen.

Sporthal omgebouwd tot grote apenkooi

Op drie verschillende parcoursen spelen de deelnemers op de woensdag tijdens de voorjaarsvakantie het spelletje. Er wordt gespeeld in 4 categorieën; 4 t/m 6 jaar (groep 1 en 2 van het basisonderwijs), 6 t/m 9 jaar (groep 3, 4 en 5), 9 t/m 12 jaar (groep 6, 7 en 8), 12 t/m 16 jaar en nieuw dit jaar 16 jaar en ouder.

Kinderen in beweging
“De afgelopen maanden is het te vaak voorgekomen dat er niet gesport mocht/kon worden, dus het wordt tijd dat we weer van de bank komen en lekker lol gaan maken en bewegen”, aldus Jerina Brasser, een van de organisatoren van het evenement. “We hopen natuurlijk dat het door kan gaan, maar als we nu niet alvast starten met voorbereiden, dan gaat het sowieso niet gebeuren”.

Apenkooi voor volwassenen
Nieuw dit jaar is de categorie voor 16 plussers. Dit is geen gemakkelijke groep om te bereiken en het is al helemaal lastig om ze aan het sporten/bewegen te krijgen. Yvonne Goudzwaard hoopt toch dat er voldoende aanmeldingen zullen zijn, bijvoorbeeld voetbalteams die toch best wat uurtjes op het veld hebben moeten missen en dit als mooie toevoeging zien voor de normale trainingen.

Aanmelden
Aanmelden kan vanaf 21 januari tot uiterlijk 20 februari en alleen via de website van sportvereniging Serooskerke: www.svserooskerke.nl
Lid zijn is natuurlijk geen voorwaarde, iedereen die een team heeft van minimaal 6 en maximaal 10 personen kan aanmelden. Alle informatie, voorwaarden en spelregels vind je ook op de website.

Meer uit Middelburg

Zaterdag 32e edtitieTrekkertrek in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aanstaande zaterdag wordt voor de 32e keer de Trekkertrek in Aagtekerke georganiseerd. Het evenement vindt dit jaar plaats op een andere locatie, namelijk aan de Herenweg in Aagtekerke.  

7 uur geleden
Oud-leden tafeltennisvereniging Middelburg gezocht voor een feestje

MIDDELBURG - Dit jaar bestaat TTC Middelburg 20 jaar. De tafeltennisvereniging wil dit zaterdag 31 augustus vieren met huidige en oud-leden van de club. 

1 dag geleden
Gratis doorzichtige PMD-zakken voor inwoners gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Donderdagochtend om 11.00 uur neemt wethouder Treurniet de eerste PMD-zakken dispenser in de ZB gebruik.

1 dag geleden
Drugs en vuurwapen gevonden tijdens controle in Kapelle, drie personen aangehouden

KAPELLE - Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Vierwegen bij Kapelle trof de politie dinsdag drugs en een vuurwapen aan. Alle drie de inzittenden van de auto zijn aangehouden. 

1 dag geleden
Gisteren N57 tijdelijk afgesloten vanwege ongeluk

MIDDELBURG - De brandweer heeft dinsdag iemand bevrijd na een aanrijding op de Havenpoortweg (N57) tussen Middelburg en Serooskerke. De N57 werd afgesloten.In de buurt van de Van Het Hoffweg bij Sint Laurens kwamen rond 11.40 uur een camper en een personenauto met elkaar in botsing. Door de klap belandde de camper in de berm, de personenauto reed van het talud af. In de personenauto zat een vrouw welke door de brandweer moest worden bevrijd. Twee ambulanceteams zijn ter plekke. De inzittenden van de camper bleven voor zover bekend ongedeerd.Vanwege het ongeluk werd de weg ter plekke volledig afgesloten. Richting Middelburg stond volgens Rijkswaterstaat rond 12.10 uur een file van bijna 5 kilometer. Andersom was sprake van een file van zo'n 3 kilometer.

1 dag geleden
Nog meer folklore: een lezersterugblik op de eerste Folkloristische dag in Middelburg

Middelburg - Sjezen en klederdracht vorige week tijdens de Folkloristische Dag in Middelburg. Lezer van De Bode Monique Dusebout maakte deze mooie foto's. 

2 dagen geleden
Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

2 dagen geleden