Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland

Zeeuws initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland

KOUDEKERKE - Zaterdag 25 juni om 15.00 uur is het zover. Dan vindt de uitreiking van de Kern met Pit finaleplaats tijdens het ‘We doen het samen! Festival’. Alle twaalf provinciale trofeewinnaars wachten in spanning af: wat is het beste buurtinitiatief van Nederland? Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation, zal de felbegeerde Gouden Pit en een bedrag van 3.000 euro aan het winnende buurtinitiatief overhandigen.

Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: iedereen met een goed idee voor zijn buurt kan meedoen aan Kern met Pit. Het afgelopen jaar hebben 120 bewonersgroepen zich hardgemaakt om hun leefomgeving te verbeteren. En dat is ze gelukt. Aanstaande zaterdag strijden de twaalf provinciale trofeewinnaars tegen elkaar om de Gouden Pit. Van het realiseren van een pluktuin en een waterbron tot het organiseren van duurzame diners en het recyclen van plastic: alle finalisten hebben hun droom voor hun buurt waargemaakt.

Stemmen
Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van Nederland.Bekijk de video’s van de 12 trofeewinnaars op www.kernmetpit.nl en stem tot 21 juni op jouw favoriet. Zo vergroot je de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de Gouden Pit én een prijs van maar liefst 3.000 euro!

Speelveld Koudekerke
Voor de provincie Zeeland is Speelveld Braamhof/vanStrijenstraat uit Koudekerke in de race voor de Gouden Pit. Daar waren de speeltoestellen zo erg verouderd, dat ze door de gemeente zouden worden weggehaald. Omdat inwoners van de wijk het belangrijk vinden dat kinderen kunnen spelen en elkaar kunnen ontmoeten, hebben ze zelf een speeltoestel geplaatst op het veldje. Een prachtig initiatief.

Meer uit Middelburg

Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

3 uur geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

3 uur geleden
Mini-braderie Middelburgse Moskee brengt ruim 19.000 euro op voor slachtoffers aardbevingen

MIDDELBURG - Vijf weken na de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn de gevolgen van de ramp wat minder prominent in het nieuws dan eerder het geval was, maar het leed in beide landen is nog steeds onvoorstelbaar groot. En alsof het niet al erg genoeg was is een deel van het rampgebied eerder deze week ook nog eens getroffen door overstromingen en noodweer.

3 uur geleden
Lizanne Hennessey: 'Kleding maakt me gewoon heel gelukkig'

KOUDEKERKE - Een Nederlandse Amerikaanse of een Amerikaanse Nederlandse? Of ‘something in between’? In gesprek met Lizanne Hennessey, een vrouw met een enorme liefde voor vintage kleding en een niet te stoppen drive om die passie op een duurzame manier te delen. “Met mijn winkel wil ik mensen de kans geven een mooi, duurzaam product te kopen voor een goede prijs. Dat is mijn missie.”

5 uur geleden
Crowdfunding om het stuurhuis van de laatste Arnemuidse kustvissersboot te behouden

ARNEMUIDEN - Rudi van Belzen is een inzamelingsactie gestart op GoFundMe om een stuk geschiedenis van de Arnemuidse vloot te behouden. De Nederlandse vissersvloot is langzaam aan het verdwijnen en met zijn actie wil hij ervoor zorgen dat de laatste kustvisser ARM-46 kan blijven bestaan.

6 uur geleden
Anderstaligen zoeken een taalcoach

MIDDELBURG - Veel buitenlanders willen graag beter Nederlands spreken. Ze willen vooral hun woordenschat uitbreiden, goede zinnen maken en hun uitspraak verbeteren. En wat is er dan leuker om dit met een Nederlander te doen? Met iemand die er plezier in heeft om 1 à 2 uur per week iemand vooruit te helpen, die geïnteresseerd is in andere culturen en een beetje geduld heeft?

1 dag geleden
Geldmaatwinkels openen deuren voor vragen over geld

MIDDELBURG - In de Week van het Geld van 27 t/m 31 maart opent Geldmaat de deuren van haar 16 Geldmaatwinkels voor iedereen die vragen heeft over contant geld of geldautomaten. Medewerkers van Geldmaat zijn op één dag in deze week in de winkel aanwezig van 13.30 tot 16.30 uur. Normaal is er geen personeel.

1 dag geleden