Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland

Zeeuws initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland

KOUDEKERKE - Zaterdag 25 juni om 15.00 uur is het zover. Dan vindt de uitreiking van de Kern met Pit finaleplaats tijdens het ‘We doen het samen! Festival’. Alle twaalf provinciale trofeewinnaars wachten in spanning af: wat is het beste buurtinitiatief van Nederland? Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation, zal de felbegeerde Gouden Pit en een bedrag van 3.000 euro aan het winnende buurtinitiatief overhandigen.

Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: iedereen met een goed idee voor zijn buurt kan meedoen aan Kern met Pit. Het afgelopen jaar hebben 120 bewonersgroepen zich hardgemaakt om hun leefomgeving te verbeteren. En dat is ze gelukt. Aanstaande zaterdag strijden de twaalf provinciale trofeewinnaars tegen elkaar om de Gouden Pit. Van het realiseren van een pluktuin en een waterbron tot het organiseren van duurzame diners en het recyclen van plastic: alle finalisten hebben hun droom voor hun buurt waargemaakt.

Stemmen
Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van Nederland.Bekijk de video’s van de 12 trofeewinnaars op www.kernmetpit.nl en stem tot 21 juni op jouw favoriet. Zo vergroot je de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de Gouden Pit én een prijs van maar liefst 3.000 euro!

Speelveld Koudekerke
Voor de provincie Zeeland is Speelveld Braamhof/vanStrijenstraat uit Koudekerke in de race voor de Gouden Pit. Daar waren de speeltoestellen zo erg verouderd, dat ze door de gemeente zouden worden weggehaald. Omdat inwoners van de wijk het belangrijk vinden dat kinderen kunnen spelen en elkaar kunnen ontmoeten, hebben ze zelf een speeltoestel geplaatst op het veldje. Een prachtig initiatief.

Meer uit Middelburg

Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

1 dag geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

4 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

4 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

4 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

6 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 week geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

1 week geleden