Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws fotowerk fleurt Roosendaals ziekenhuis op

Zeeuws fotowerk fleurt Roosendaals ziekenhuis op

ARNEMUIDEN - Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal krijgt een Zeeuws tintje. “De kunstcommissie van het ziekenhuis heeft ons fotowerk aangekocht, waarop mevrouw Ventevogel uit Arnemuiden in klederdracht fier poseert bij de vuurtoren op de Vlissingse boulevard”, vertelt Hans Lemmerman. Samen met Inge van Run vormt hij het kunstenaarsduo Het Wilde Oog.Lemmerman en Van Run brachten twintig jaar lang draagsters van klederdracht samen met hedendaagse kunst en architectuur. “Klassieke vrouwen uit Urk, Staphorst, Scheveningen, Bunschoten-Spakenburg én Arnemuiden gingen avonturen aan met kunst in bijvoorbeeld Museum Voorlinden en Stedelijk Museum Amsterdam en met hippe architectuur in Helmond of een markant theater als Kunstmin in Dordrecht.”

Levensstijl

Vier Arnemuidse dames in dracht lieten zich in 2013 en 2014 fotograferen bij kunstwerken van onder andere David Bade in Vlissingen, in de Vleeshal in Middelburg of de land-art uiting van Marinus Boezem in Vrouwenpolder. “Dat leverde een rijke fotoreeks en videoperformances op, waarbij rekwisieten en kostuum-elementen van toneelgroep Zeelandia zijn ingezet. De bijna uitgestorven traditie van klederdracht als levensstijl en de scheppende theatrale kunst raken elkaar.”

Al een aantal jaren verkoopt Het Wilde Oog fotowerken. “De foto van mevrouw Ventevogel in het Zeeuwse licht biedt nu troost aan patiënten, personeel en bezoekers van het ziekenhuis in Roosendaal.”

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

9 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden