Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuws familiebedrijf van het jaar is terug

Zeeuws familiebedrijf van het jaar is terug

MIDDELBURG - Dit jaar keert de award voor Zeeuwse familiebedrijven terug. Na een afwezigheid van twee jaar, in verband met de Coronamaatregelen, keert de organisatie dit jaar weer terug met een volledig live event. De award zal dit jaar voor de zevende keer worden uitgereikt en wordt gehouden in de Stadsschouwburg Middelburg op donderdag 19 mei.

Het event wordt georganiseerd door Zeeland Business in nauwe samenwerking met Baker Tilly accountants en belastingadviseurs, Adriaanse van der Weel Advocaten en Van Lanschot Bankiers. De award is in het leven geroepen om Zeeuwse Familiebedrijven in het zonnetje te zetten. Zij dragen voor een groot deel bij aan een stabiele Zeeuwse economie en werkgelegenheid. Zeeland kent een van de hoogste percentages familiebedrijven van heel Nederland.  

Thema
Het thema van dit jaar is “veerkracht”. De familiebedrijven worden beoordeeld op hoe zij de afgelopen jaren veerkracht hebben getoond en nog sterker uit de crisis zijn gekomen. Maar ook veerkracht van familiebedrijven die zich gedurende langere periode meerdere malen opnieuw hebben uitgevonden en daardoor hun bestaansrecht hebben behouden.

Jury
Dit jaar bestaat de selectiejury uit Jo-Annes de Bat (Gedeputeerde bij Provincie Zeeland), John Dane (Voorzitter College van Bestuur  HZ University of Applied Sciences), een voormalig manager bij een Zeeuws familiebedrijf en Frank Wilthagen (winnaar familiebedrijf van het jaar 2019).

Nomineren en aanwezig zijn bij de uitreiking
Familiebedrijven kunnen zichzelf nomineren of worden genomineerd. Iedereen mag een familiebedrijf aandragen en zij ontvangen een aanvullende vragenlijst. Het Zeeuws familiebedrijf van het jaar is bij uitstek de avond om te netwerken met andere familiebedrijven en geïnteresseerden.Meer informatie, iemand nomineren of je aanmelden voor de uitreiking kan via: www.zeelandbusiness.nl/zeeuwsfamiliebedrijfvanhetjaar.

Zevende uitreiking
De award kent een mooie historie van finalisten en winnaars met bekende familiebedrijven zoals Bouwbedrijf Fraanje, Paree, Omoda, Sinkegroep, TMC wonen en Wilthagen.

Meer uit Middelburg

Er moet meer te kiezen zijn dan een zakje chips of roze koek

MIDDELBURG - Het is moeilijk nee zeggen tegen een zakje chips na het sporten. En als de vitrines van de schoolkantine vol liggen met saucijzenbroodjes en frikandellen, waarom zou je dan je broodtrommel of appel uit je tas halen? Onze omgeving heeft ontzettend veel invloed op de keuzes die we maken. Ruud Mesu, Coördinator Gezondheid & Preventie bij de gemeente Middelburg, gaat in gesprek met scholen, sportclubs, jongerencentra en speeltuinen om samen een gezondere omgeving te creëren.  

49 minuten geleden
Groot sportevenement voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 22 juni wordt bij Zeelandia Middelburg een groot evenement georganiseerd voor zo'n 80 kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Niels Luteijn, trainer van het Zeelandia Middelburg G-team en speler van het eerste elftal, vertelt waarom dit evenement wordt georganiseerd. 'We willen dat al die 80 kinderen en jongeren een onbezorgde en hele leuke dag hebben.' 

4 uur geleden
Vierde editie Nationale DorpenTop 20 juni in Grote Kerk Veere

VEERE - Op 20 juni organiseert RegioBank de vierde editie van de jaarlijkse Nationale DorpenTop. Deze keer vindt de top plaats in de Grote Kerk in Veere. Lokale ondernemers, landelijke en regionale politici, bestuurders en academici gaan met elkaar in gesprek over de leefbaarheid in de regio. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die zich bij het onderwerp betrokken voelt.

1 dag geleden
Gemeente Veere is en blijft financieel gezond

DOMBURG - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het Financieel Perspectief 2025-2028 aangeboden aan de gemeenteraad. Veere staat er financieel goed voor. De algemene reserve is ruim € 21 miljoen. Ondanks uitdagingen en onzekerheden houdt Veere vast aan de ambities van de in mei 2022 ingezette koers.

1 dag geleden
Zaterdag 15 juni Wasschappelse Oldtimerrit

WESTKAPELLE - Stichting Wasschappelse Oldtimerrit  organiseert zaterdag 15 juni 2024 voor de 22e keer de Wasschappelse Oldtimerrit. Een terugkerende rit op het eiland Walcheren speciaal voor klassieke auto's, motoren, bromfietsen en solexen die van voor 1995 zijn.

1 dag geleden
Da's in Perspectief in Museum Veere

VEERE - Op 15 juni 2024 opent Museum Veere de nieuwe expositie Da's in Perspectief. De tentoonstelling staat in het teken van het werk van tekenaar en futuroloog Robbert Das en toegepast maritiem kunstenaar Ludo van Well. De expositie toont een breed oeuvre van het werk van Robbert Das, samen met afgeleide scheepsmodellen door kunstenaar Ludo van Well.

2 dagen geleden
Vanmiddag start Beachgames Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 14 juni t/m dinsdag 18 juni 2024 zullen op de Markt in Middelburg weer The Beachgames plaatsvinden. In de Beach Arena van 25 x 50 meter zullen gedurende deze dagen verschillende beachsporten plaatsvinden. 

2 dagen geleden