Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ZeelandJazz Festival barst vrijdag los in Middelburg

ZeelandJazz Festival barst vrijdag los in Middelburg

MIDDELBURG - Het ZeelandJazz Festival komt weer naar Middelburg en Terneuzen in Juni. Met dit jaar een extra mooi tintje, want het is 50 jaar geleden dat het Jazz Festival is opgericht. Toen nog onder de naam Schelde Jazz Festival.

ZeelandJazz is voortgekomen uit organisaties die voorheen festivals organiseerden in Middelburg en Terneuzen. Na een noodgedwongen kleine editie wilde het festival in 2020 een comeback maken, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Vorig jaar ging het festival wel door, maar in een succesvolle onlineversie. Dit jaar komt Zeeland Jazz dus groots terug met een prachtig live programma! Jazz is niet een alledaags muziekgenre dat in vele huiskamers klinkt. Daarom is de essentie van dit festival om de bezoekers kennis te laten maken met hoe mooi jazzmuziek kan zijn. Het is muziek dat ook gehoord mag worden. Dit jaar met mooie namen zoals Jungle by Night, Hans Dulfer Quintet, Flat Earth Society en Toots 100 jaar!

De officiële opening van het festival was op vrijdag 10 juni met aansluitend het openingsconcert met het ZeelandJazz Festival Orkest. In Terneuzen vond het festival van vrijdag 10 t/m 12 juni plaats. 

Middelburg 17 t/m 19 juni
In Middelburg vind het festival plaats van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni. Vrijdag zal het festival van start gaan met het educatieprogramma in samenwerking met Muziekschool Zeeland en Zeeuwse basisschoolleerlingen in Plein ‘40. Met in de avond een mooi programma in de Schouwburg en een knallende afsluiter van de eerste dag door Jungle by Night in de Spot!

Zaterdag gaan er op verschillende locaties bands spelen. In de binnenstad en op het Molenwaterpark hoort de bezoeker de hele middag heerlijke Jazz. Mocht de passant heerlijk geland zijn op het Molenwaterpark en zelf ook een plaatje aan willen vragen dan staat de Funk Trunk voor ze klaar!

’s Avonds staat de Schouwburg weer goed gevuld en sluit het Festival de dag weer af in de Spot met dit keer Flat Earth Society.

Op de laatste dag gaat er alleen in Plein ’40 een optreden plaats vinden doordat er een groot volleybaltoernooi op de markt is.

Programma
Check het hele programma hier op de website https://www.zeelandjazz.nl/

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

13 uur geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

19 uur geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

19 uur geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

19 uur geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

1 dag geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

2 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

3 dagen geleden