Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeelandia Middelburg krijgt hoofdveld van kunstgras

Zeelandia Middelburg krijgt hoofdveld van kunstgras

MIDDELBURG - Bij Zeelandia Middelburg is de aanleg begonnen van een gloednieuw kunstgrasveld dat het huidige hoofdveld met natuurgras zal vervangen. De aanleg van dit veld is een belangrijke mijlpaal voor de club en zal aanzienlijke voordelen bieden voor zowel spelers als supporters. Onder het nieuwe veld zal ook een waterbuffer aangebracht worden, zodat regenwater in de toekomst gebruikt kan worden voor irrigatie van de natuurvelden en groenvoorzieningen binnen de club.

Omdat de vereniging volgens de planningsnormen van de KNVB te weinig wedstrijdvelden heeft, heeft het college van de gemeente Middelburg besloten om het hoofdveld om te vormen tot kunstgras zodat hier meer op gespeeld kan worden. Het vernieuwde veld zal niet alleen dienen als hoofdveld voor wedstrijden, maar is ook beschikbaar voor trainingen voor alle leeftijdscategorieën binnen de vereniging.

Voordelen kunstgras
Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras vergeleken met natuurgras is de verminderde afhankelijkheid van weersomstandigheden. In tegenstelling tot natuurgrasvelden, die bij extreem droog of nat weer onbespeelbaar kunnen worden, blijft een kunstgrasveld bespeelbaar. Dit betekent dat de teams van Zeelandia Middelburg onder bijna alle weersomstandigheden kunnen blijven spelen en trainen, waardoor afgelastingen tot een minimum worden beperkt.

Waterbuffer onder het veld
Een ander positief punt van het nieuwe kunstgrasveld is de geplande aanleg van een waterbuffer onder het veld. Deze maatregel zorgt voor het opvangen en opslaan van regenwater. Het opgevangen water kan in de toekomst gebruikt worden voor irrigatie van de natuursportvelden.

Vv Nieuwland
Ook bij Vv Nieuwland zijn er ontwikkelingen gaande. De natuurgrasvelden van de vereniging hebben de afgelopen jaren steeds vaker te maken met extreme droogte. Hierdoor krijgen de velden niet voldoende vocht om goed te herstellen en zijn ze minder vaak bespeelbaar. Door de beperkte mogelijkheden om te beregenen, kijkt de gemeente samen met de vereniging wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld grondwater te onttrekken om de natuurvelden te irrigeren.

Meer uit Middelburg

Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

10 uur geleden
Acht Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

VEERE/OOSTKAPELLE - Burgemeester Schouwenaar van de gemeente Veere reikte vandaag, op vrijdag 26 april 2024, tijdens de lintjesregen acht Koninklijke Onderscheidingen uit.

10 uur geleden
Het verhaal van Maurice: Samen sterk in Koudekerke

KOUDEKERKE - Trots vertelt voorzitter Maurice Stougje over Stichting Koudekerke Samen. Ze zetten zich in voor verbindingen in en door Koudekerke. Koudekerke kwam voor het eerst écht samen in 2015 tijdens het Frits Simonsetoernooi. Een deel van die opbrengsten zou een donatie vormen voor Serious Request in Domburg. Destijds zei Maurice het volgende: "Als ze nog een plek zoeken voor het glazen huis, dan kan het ook in Koudekerke". Zo kwam van het één het ander.

17 uur geleden
Open Boerderijdagen 2024

KOUDEKERKE - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. 

1 dag geleden
Ook Kunst- en Cultuurroute in teken van Middelburg boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en één net daarbuiten.

1 dag geleden
Herdenkingen gemeente Veere 4 mei 2024

DOMBURG - Op 4 mei staan we in het hele land stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. We herdenken iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in latere oorlogssituaties is omgekomen. De Tweede Wereldoorlog staat centraal, vanwege de omvang en impact van deze oorlog op ons land. 

1 dag geleden
Middelburg brengt meeste kunstenaars voort in Zeeland

MIDDELBURG - Geen enkele Zeeuwse gemeente heeft zoveel kunstenaars voortgebracht als Middelburg. Van iedere 10.000 mensen die geboren worden in deze gemeente, worden er 51 kunstenaar. Dit blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius, dat de kunstenaarsdatabase van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD) onder de loep nam. In totaal werden gegevens van bijna 38.000 Nederlandse kunstenaars geanalyseerd, geboren van 1500 tot en met 2000.

1 dag geleden