Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland zoemt tijdens NLdoet

Zeeland zoemt tijdens NLdoet

KAPELLE - Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart sluit Stichting Landschapsbeheer Zeeland aan met activiteiten om het leefgebied voor bijen te verbeteren.

Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening en voor het behoud van de natuur. 'Tachtig procent van alle Nederlandse plantensoorten is afhankelijk van bestuiving door wilde bijen en andere insecten', aldus Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). 'Maar de wilde bijen hebben het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 359 soorten is bedreigd.' Daarom houdt SLZ samen met De Zeeuwse Natuur en Nederland Zoemt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart voor de tweede keer de Bijenwerkdag.

Bijenheuvels

'De grootste bedreiging voor de wilde bij is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Dit is een direct gevolg van de intensieve grootschalige landbouw, de verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van het openbare groen. Bijen worden niet blij van gazons als een biljartlaken en bermen waaruit alle bloemen zijn verdwenen.' Nederland Zoemt zet zich in voor structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen. Op de Bijenwerkdag zijn er acties voor bijen op verschillende plaatsen in Zeeland, zoals Middelburg, Oostkapelle, Noordgouwe en Zaamslag. 'Zo vergroten we het aantal nestgelegenheden, leggen bijenheuvels aan, bouwen bijenhotels en maken steilwandjes. Ook kunnen er planten en struiken gepland worden of bloemen gezaaid om de voedselvoorziening te vergroten.' Klik hier voor meer informatie.

NLdoet

NLdoet brengt organisaties die hulp kunnen gebruiken en mensen die het leuk vinden om een dagdeel vrijwilligerswerk te doen in de buurt samen. Van klussen, schoonmaken, spelletjes doen met kinderen en koffie drinken met ouderen, er is in alle Zeeuwse gemeenten wel wat te doen. Klik hier voor meer informatie. 

Meer uit Reimerswaal

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

19 uur geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

4 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden