Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland wil honderden langdurige werklozen aan een baan helpen

Zeeland wil honderden langdurige werklozen aan een baan helpen

GOES - De Arbeidsmarktregio Zeeland en werkgeversvereniging VNO-NCW wil de komende jaren nog meer langdurig werklozen aan een baan helpen.

“We gaan 600 profielen in de kaartenbak fileren en willen daarvan 320 uitkeringsgerechtigden arbeidsfit maken”, zegt André van der Reest, wethouder van de gemeente Goes en voorzitter van de arbeidsmarktregio. “We willen deze mensen echt leren kennen, weten waar hun kansen liggen en wat hun beperkingen zijn.”

Helpen

Het aan de bak helpen van de 320 mensen komt bovenop de inspanningen die de overheden en werkgevers nu al doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overheden en werkgevers hebben een doe-agenda opgesteld om meer mensen aan het werk te helpen.

Match

Daarin staat ook dat de werkgeversservicepunten bekender moeten worden om zo de match tussen vraag en aanbod te verbeteren en hoe mensen die aan een baan worden geholpen deze kunnen houden door scholing en begeleiding. Als de landelijke overheid de doe-agenda goedkeurt krijgt de arbeidsmarktregio in 2020 en 2021 twee keer één miljoen euro. Zeeland kan iedereen die wil en kan werken goed gebruiken, want de verwachting is dat er de komende jaren volop banen zijn.

Het actieplan is woensdag ondertekend door Van der Reest en Minouche den Doelder van VNO-NCW Zeeland.

Meer uit Beveland

Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

7 uur geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

7 uur geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

8 uur geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

9 uur geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

10 uur geleden
Inval in woning Kortgene na meerdere onwelwordingen

KORTGENE - Agenten in kogelwerende vesten hebben woensdagavond een woning aan de Willem Alexanderstraat in Kortgene afgezet. Het arrestatieteam van de politie is uiteindelijk de woning binnen gevallen. 

1 dag geleden
Oosterscheldeloop verplaatst naar Kattendijke

GOES - De bekende Oosterscheldeloop is verplaatst naar Kattendijke. Het dorp aan de Oosterschelde wordt het epicentrum van het jaarlijkse evenement. De loop staat zaterdag 1 april (geen grap) op de agenda.

1 dag geleden