Zeeland wil honderden langdurige werklozen aan een baan helpen

Gepubliceerd op 11 juli 2019 - 11:19 1 reactie Samen met De Bode
GOES - De Arbeidsmarktregio Zeeland en werkgeversvereniging VNO-NCW wil de komende jaren nog meer langdurig werklozen aan een baan helpen.
Zeeland wil honderden langdurige werklozen aan een baan helpen

“We gaan 600 profielen in de kaartenbak fileren en willen daarvan 320 uitkeringsgerechtigden arbeidsfit maken”, zegt André van der Reest, wethouder van de gemeente Goes en voorzitter van de arbeidsmarktregio. “We willen deze mensen echt leren kennen, weten waar hun kansen liggen en wat hun beperkingen zijn.”

Helpen

Het aan de bak helpen van de 320 mensen komt bovenop de inspanningen die de overheden en werkgevers nu al doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overheden en werkgevers hebben een doe-agenda opgesteld om meer mensen aan het werk te helpen.

Match

Daarin staat ook dat de werkgeversservicepunten bekender moeten worden om zo de match tussen vraag en aanbod te verbeteren en hoe mensen die aan een baan worden geholpen deze kunnen houden door scholing en begeleiding. Als de landelijke overheid de doe-agenda goedkeurt krijgt de arbeidsmarktregio in 2020 en 2021 twee keer één miljoen euro. Zeeland kan iedereen die wil en kan werken goed gebruiken, want de verwachting is dat er de komende jaren volop banen zijn.

Het actieplan is woensdag ondertekend door Van der Reest en Minouche den Doelder van VNO-NCW Zeeland.

Reacties (1)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C. Mes 1 week geleden
Prima, maar dat horen ze toch al lang allemaal te doen? Dat is toch niets nieuws? Wat deden ze bij het UWV dan tot nu toe met deze werklozen? Een kaartenbak in een la bewaren? Daar heb je geen personeel voor nodig.