Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland wil honderden langdurige werklozen aan een baan helpen

Zeeland wil honderden langdurige werklozen aan een baan helpen

GOES - De Arbeidsmarktregio Zeeland en werkgeversvereniging VNO-NCW wil de komende jaren nog meer langdurig werklozen aan een baan helpen.

“We gaan 600 profielen in de kaartenbak fileren en willen daarvan 320 uitkeringsgerechtigden arbeidsfit maken”, zegt André van der Reest, wethouder van de gemeente Goes en voorzitter van de arbeidsmarktregio. “We willen deze mensen echt leren kennen, weten waar hun kansen liggen en wat hun beperkingen zijn.”

Helpen

Het aan de bak helpen van de 320 mensen komt bovenop de inspanningen die de overheden en werkgevers nu al doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overheden en werkgevers hebben een doe-agenda opgesteld om meer mensen aan het werk te helpen.

Match

Daarin staat ook dat de werkgeversservicepunten bekender moeten worden om zo de match tussen vraag en aanbod te verbeteren en hoe mensen die aan een baan worden geholpen deze kunnen houden door scholing en begeleiding. Als de landelijke overheid de doe-agenda goedkeurt krijgt de arbeidsmarktregio in 2020 en 2021 twee keer één miljoen euro. Zeeland kan iedereen die wil en kan werken goed gebruiken, want de verwachting is dat er de komende jaren volop banen zijn.

Het actieplan is woensdag ondertekend door Van der Reest en Minouche den Doelder van VNO-NCW Zeeland.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C. Mes 4 maanden geleden
Prima, maar dat horen ze toch al lang allemaal te doen? Dat is toch niets nieuws? Wat deden ze bij het UWV dan tot nu toe met deze werklozen? Een kaartenbak in een la bewaren? Daar heb je geen personeel voor nodig.

Meer uit Beveland

Wil jij alles weten over de maan, zon, sterren en planeten?

MIDDELBURG - Geïnteresseerd in de sterrenhemel? Wil je alles weten over de maan, zon, sterren en planeten?

12 minuten geleden
Windbroke laat Keltische klanken horen in kerkje van Kattendijke

KATTENDIJKE - De Keltische folkgroep Windbroke treedt zaterdag (14 december) op in het kerkje van Kattendijke.

58 minuten geleden
Joris' Kerstboom hangt vol lieve wensen

MIDDELBURG – Joris’ Kerstboom is zaterdag op het Abdijplein in Middelburg vol gehangen met namen. Op het plein hing een gemoedelijke sfeer, waarbij veel werd gedacht aan en gesproken over mensen die worden gemist, ziek zijn en mensen die een steun zijn en daarom in het licht gezet moesten worden. Joris’ Kerstboom is een programma van de KRO-NCRV en vanaf zaterdag te zien op NPO2.

20 uur geleden
Provinciale cultuurprijs voor Engel Reijnhoudt

GOES - Engel Reijnhoudt heeft zondag de Goessche Diep Fondsprijs ontvangen.

20 uur geleden
Adrz krijgt vrijdag een nieuw zorginformatiesysteem

GOES - Adrz neemt vrijdag een nieuw zorginformatiesysteem in gebruik. Volgens het ziekenhuis neemt ze hiermee een belangrijke stap in het realiseren van digitale inzage van gegevens en uitwisseling daarvan binnen en buiten de regio.

20 uur geleden
Boom moet stapje opzij doen voor nieuwe kerk

THOLEN - De boom aan de Prins Bernardstraat in Tholen moet bijna letterlijk een stapje opzij doen voor de nieuw te bouwen kerk op die locatie. Hoewel buurtbewoners het er niet mee eens zijn dat de boom moet verhuizen vanwege de nieuwe plannen, is deze maandagochtend toch in alle vroegte uitgegraven.

20 uur geleden
Racoon te zien op Grote Markt tijdens actie 3FM

GOES - Racoon is één van de bands die optreedt tijdens de opening van Serious Request The Lifeline, de actie van radiozender 3FM voor het Rode Kruis.

21 uur geleden