Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland vormt opnieuw mooi decor van grootste peloton van Nederland

Zeeland vormt opnieuw mooi decor van grootste peloton van Nederland

GOES - Ook de derde editie van de Ride for the Roses in Zeeland is zondag uitgedraaid op een groot succes. Ruim 7000 fietsers deden mee aan de benefiettocht voor KWF.

Samen haalden zij maar liefst 852.709 euro op voor het goed doel. Het was de derde keer dat de Ride for the Roses in Zeeland werd verreden. Eerder was Goes in 2008 en 2014 gastheer van het evenement.

In het grootste peloton van Nederland reden dit keer een groot aantal prominenten mee. Zo zaten meerdere ministers en staatssecretarissen op de fiets, hadden oud-profrenners Michael Boogerd en Leontien van Moorsel toegezegd te komen en sprongen bovendien burgemeester Margo Mulder en wethouder Derk Alssema op de fiets.

Penning

Mulder reed de vijftig kilometer, Alssema de route over honderd kilometer, die is vernoemd naar Theo Schouwenaar, die al jaren is betrokken bij de organisatie van de (Delta) Ride for the Roses. Voorzitter Eddie Bogaert van het organisatiecomité kreeg voor de start een Frans Naereboutpenning uitgereikt. Hij ontving de onderscheiding van de gemeente Goes voor ‘zijn enorme inzet’ voor het evenement sinds 2008. Bogaert heeft vorige week laten weten te stoppen als voorzitter. Hij heeft zes jaar aan de leiding gestaan.

Dit jaar is de opbrengst van de Ride for the Roses bestemd voor een landelijk onderzoek naar het op maat toedienen van medicijnen bij kanker. Daarmee willen de onderzoekers de werking verbeteren en de bijwerkingen verminderen. Dr. Ingrid Desar van Radboudumc legde het doel van het onderzoek vlak voor de start uit aan alle deelnemers. Daarna klonk ‘The Rose’, het lijflied van het evenement, en gingen alle deelnemers van start.

Meer informatie is te vinden op www.ridefortheroses.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Geert Mak en Özcan Akyol komen naar Goes

GOES - Tijdens de Boekenweek komen onder anderen Geert Mak en Özcan Akyol naar Goes.

1 uur geleden
Overvallers Regiobank Goes veroordeeld tot 7 en 3 jaar cel

GOES - De rechtbank heeft maandag gevangenisstraffen van 7 en 3 jaar opgelegd aan drie mannen die in maart vorig jaar de Regiobank op de hoek van de Voorstad en de Kamperfoeliestraat in Goes overvielen.

15 uur geleden
Opnieuw cooking battles tijdens Horecabeurs in Goes

GOES - De Horecabeurs in de Zeelandhallen in Goes vindt plaats op maandag 9 en dinsdag 10 maart.

15 uur geleden
Waterschap investeert ruim 4 miljoen in zonnepanelen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen geeft 4,4 miljoen euro uit aan zonnepanelen.

15 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval in Ritthem

RITTHEM - Bij een eenzijdig ongeval in Ritthem is maandagmiddag een motorrijder gewond geraakt.

15 uur geleden
Man uit Goes krijgt in hoger beroep lagere straf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk

GOES - Het gerechtshof in Den Bosch heeft maandag een 25-jarige man uit Goes in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van zeven maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe, op 1 oktober 2016. Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar opgelegd gekregen.

17 uur geleden
‘Wanneer verhuist Mercuur naar Dok?’

VLISSINGEN - De SGP Vlissingen wil weten wanneer het museumschip Mercuur aanmeert in het Dok van Perry in Vlissingen.

19 uur geleden