Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland In Beweging toe aan vierde editie

Zeeland In Beweging toe aan vierde editie

MIDDELBURG - De vierde editie van de Zeeland In Beweging Challenge staat op stapel. 

Bij dit wandelproject zijn verschillende huisartsenpraktijken, andere eerstelijnszorgverleners zoals PeriScaldes en Zeeland In Beweging betrokken. De Zeeland In Beweging Challenge daagt patiënten uit om zestien weken wekelijks te wandelen.

Begeleiding

'De deelnemers, de meesten hebben diabetes, hart- en vaatziekten, Astma of COPD of verhoogde risico’s hierop, wandelen samen om te werken aan hun gezondheid', laat de organisatie weten. 'Iedere keer zijn er zorgverleners uit de huisartsenpraktijken en gezondheidscentra bij.'

Start

De allereerste wandelingen vinden plaats op de volgende locaties: op maandag 25 februari om 18.30 uur bij Scalda aan de Ravensteijnweg in Middelburg, dinsdag 26 februari om 18.30 uur vanuit de huisartsenpraktijk aan de Govert Flincklaan in Vlissingen en maandag 4 maart om 18.45 uur vanuit Huisartsenpraktijk Westkapelle aan de De Casembrootstraat.

Behandelen

Onder het mom van 'Behandelen door te wandelen' hebben zich al zo'n 110 deelnemers aangemeld. Zij wandelen drie, vijf, twaalf of 21 kilometer. Op 15 juni vindt de feestelijke afsluiting van het wandelproject plaats.

De deelnemers hebben een conditietest gedaan en hebben gezondheidsdoelen opgesteld voor de wandelweken. 'Eerdere edities hebben aangetoond dat dit een effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.'
Klik hier voor meer informatie.

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

17 uur geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

23 uur geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

23 uur geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

23 uur geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

1 dag geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

2 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

4 dagen geleden