Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland In Beweging toe aan vierde editie

Zeeland In Beweging toe aan vierde editie

MIDDELBURG - De vierde editie van de Zeeland In Beweging Challenge staat op stapel. 

Bij dit wandelproject zijn verschillende huisartsenpraktijken, andere eerstelijnszorgverleners zoals PeriScaldes en Zeeland In Beweging betrokken. De Zeeland In Beweging Challenge daagt patiënten uit om zestien weken wekelijks te wandelen.

Begeleiding

'De deelnemers, de meesten hebben diabetes, hart- en vaatziekten, Astma of COPD of verhoogde risico’s hierop, wandelen samen om te werken aan hun gezondheid', laat de organisatie weten. 'Iedere keer zijn er zorgverleners uit de huisartsenpraktijken en gezondheidscentra bij.'

Start

De allereerste wandelingen vinden plaats op de volgende locaties: op maandag 25 februari om 18.30 uur bij Scalda aan de Ravensteijnweg in Middelburg, dinsdag 26 februari om 18.30 uur vanuit de huisartsenpraktijk aan de Govert Flincklaan in Vlissingen en maandag 4 maart om 18.45 uur vanuit Huisartsenpraktijk Westkapelle aan de De Casembrootstraat.

Behandelen

Onder het mom van 'Behandelen door te wandelen' hebben zich al zo'n 110 deelnemers aangemeld. Zij wandelen drie, vijf, twaalf of 21 kilometer. Op 15 juni vindt de feestelijke afsluiting van het wandelproject plaats.

De deelnemers hebben een conditietest gedaan en hebben gezondheidsdoelen opgesteld voor de wandelweken. 'Eerdere edities hebben aangetoond dat dit een effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.'
Klik hier voor meer informatie.

Meer uit Middelburg

Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

18 uur geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

18 uur geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

18 uur geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

18 uur geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

20 uur geleden
Nieuw SOS-programma van Dockwize biedt hulp aan ondernemers tijdens energiecrisis

VLISSINGEN - “Hoe krijg je als ondernemer grip op je hoge energiekosten? Bereken je de gestegen kosten aan je klanten door? En waar begin je met duurzaam energie besparen?” Dockwize directeur Marlon Baarends geeft een aantal voorbeelden van vragen die voorbij komen in de energie editie van het SOS-programma van Dockwize. Het programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door Provincie Zeeland, is van start. Ondernemers kunnen vanaf nu en nog in heel 2023 instromen.

21 uur geleden
Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

1 dag geleden