Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland in actie breidt zich uit als een olievlek

Zeeland in actie breidt zich uit als een olievlek

GOES - Remco Wevers uit Oldenzaal is vrijdag voor de zevende keer op zijn fiets naar Goes gekomen. Zaterdag zou namelijk de Delta Ride for the Roses worden verreden. Wevers doet hier elk jaar aan mee. De Tukker werd in Nispen opgehaald door Eddy Bogaert en Henk de Jong en op het Bleekveld in Goes verwelkomd door Ming Gilbert en Martin Slingenberg namens Zeeland in Actie.

Remco Wevers komt in het weekend van de Delta Ride for the Roses elk jaar op de racefiets vanuit het oosten naar Goes. Het is een afstand van meer dan driehonderd kilometer. Hij doet hier vervolgens mee aan de benefiettocht voor KWF. Vorig jaar reed hij zelfs alle afstanden van de landelijke Ride for the Roses, die toen voor de derde keer in Zeeland werd gehouden.

Momenteel is hij in training voor het evenement Miles against Cancer waarvan de opbrengst is bestemd voor het Máxima Fonds. Voor deze tocht had hij zich echter aangesloten bij Zeeland in Actie, een initiatief van Eddy Bogaert, Ming Gilbert en Martin Slingenberg.

Rekening

Zeeland in Actie valt onder de vlag van de KWF-thuismarathon. Door de coronacrisis moet het fonds het zonder inkomsten uit grote evenementen als Alpe d’Huzes en de Delta Ride for the Roses doen. Het is letterlijk een streep door de rekening van veel onderzoeken naar de genezing en behandeling van kanker. De thuismarathon is een poging om toch wat geld op te halen. Voor de marathon kan iedereen een uitdaging verzinnen waarmee hij of zij geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. “Vanaf het begin zijn verschillende acties zijn in volle gang. De animo is onverwacht groot”, zegt Bogaert over Zeeland in Actie.

Wandelen

Zo wil Peter de Vos uit Nieuwdorp vijfhonderd kilometer wandelen voor één cent per kilometer, zet presentator Elsa van Hermon van Omroep Zeeland zich in, verkoopt Goesenaar Charles Linssen foto’s en fietsen Anne van de Swaluw en Roy Bogaert honderden kilometers voor het goede doel, net als burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes.

Tienduizend

De laatste, net in het bezit van een nieuwe fiets, heeft zich voorgenomen deze zomer 750 euro kilometer te fietsen, verdeeld over enkele weken. “Goes heeft een reputatie hoog te houden, dus ik wilde graag iets doen”, zegt ze. “Er gebeurt heel veel”, voegt Bogaert toe. Zondag was het doel om minimaal tienduizend euro in te zamelen al gehaald. “Dit is klein begonnen, maar het groeit en groeit. Ik weet niet waar het gaat eindigen. KWF is er in ieder geval ontzettend blij mee. Het fonds is momenteel sowieso blij met elke euro die ze krijgt, want daarvan moet ze het hebben. Ik ben blij dat we hiermee zijn begonnen. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan”, lacht de inwoner van ‘s-Gravenpolder, die vorig jaar afscheid nam van het organisatiecomité van de Delta Ride for the Roses.

Sponsoren

Alles wat iemand voor Zeeland in Actie moet doen is zichzelf met een actie uitdagen. Zij kunnen zich dan door vrienden en familieleden laten sponsoren. Meer informatie is te vinden op https://acties.kwf.nl/fundraisers/zeelandinactie. De actie loopt tot 31 augustus.[l]

Meer uit Middelburg

Week van de Klasseboer brengt voedsel tot leven (5 - 9 juni)

BIGGEKERKE - Veel scholieren weten niet waar hun voedsel vandaan komt. Het antwoord daarop is het vertrekpunt voor deze jaargang van de Week van de Klasseboer. Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023 zetten Klasseboeren hun deuren open voor scholen om belevend te leren over de herkomst van voedsel.  Steeds meer basis- en middelbare scholen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere scholier een boerderijles te geven. Daarbij mikken de Klasseboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles hebben geboekt. Die krijgen een les gratis.

1 uur geleden
Geef de Zeeuwse Concertzaal vleugels!

MIDDELBURG - De akoestische kwaliteit van de concertzaal maakt het gebouw uniek, een nieuwe vleugel maakt dit compleet. De huidige vleugel voldoet niet meer aan die kwaliteiten en heeft mankementen, waardoor het spel van de top-musici die erop spelen niet meer tot zijn recht komt en ze eigenlijk niet meer op de vleugel kunnen spelen. De akoestiek van de zaal is al fenomenaal en het gebouw, foyer en zaal zijn voortreffelijk: nu nog een nieuwe vleugel die deze kwaliteit waarborgt! Zo doet de Zeeuwse Concertzaal niet onder voor het Concertgebouw, kunnen toppianisten de unieke akoestiek in de zaal tot leven brengen en krijgen Zeeuwen de kwaliteit die ze verdienen. Tijdens eerdere acties, waaronder de veiling is er al een groot bedrag bij elkaar gefinancierd, maar om de laatste €15.000 op te halen is de Zeeuwse Concertzaal een crowdfundingcampagne gestart.

1 uur geleden
Project Oranjezon 2023 moet overlast in de duinen van Oranjezon een halt toe roepen

VROUWENPOLDER De afgelopen jaren stapelde de klachten over recreanten die de duinen van Oranjezon gebruikten als ontmoetingsplek voor seksuele handelingen zich op. Inmiddels heeft Gemeente Veere acht borden geplaatst ter verduidelijking van het gewenste gedrag.

2 uur geleden
Westkapelle lanceert jubileumbier Dobbel en Dwas

WESTKAPELLE - Een dorp getekend door een levenslange verbinding met de zee en zijn achterland, dat door de eeuwen heen een prominente rol heeft opgeëist door de scheepvaart, handel en visserij. Om die reden kreeg Westkapelle 800 jaar geleden – op 13 mei 1223 - stadsrechten. Dit karakter werd nog eens versterkt door een rijke geschiedenis van dijkwerkers, boeren en ambachtslieden. Een eigenzinnig, betrouwbaar, saamhorig en ondernemend volkje. 

3 uur geleden
Stadcamping Zeeland te Middelburg wint prijs 'beste camperplaats Nederland'

MIDDELBURG - Uit 1400 camperplaatsen won Stadscamping Zeeland de ACSI Award in de categorie ‘Best motorhome pitches Netherlands’. Ook deze tweede editie van de ACSI Awards was een succes. Kampeerders in Europa hebben opnieuw massaal gestemd op hun favoriete campings.

3 uur geleden
Danischa Bah is Nationaal Voorleeskampioen

MIDDELBURG – Voor het tweede jaar op rij wint een Zeeuwse basisschoolleerling de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze kan het zelf nauwelijks geloven, maar het is waar. Danischa Bah (12) wist haar zenuwen te bedwingen en de jury te overtuigen. Als Nationaal Voorleeskampioen is zij een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

5 uur geleden
Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

2 dagen geleden