Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland in actie breidt zich uit als een olievlek

Zeeland in actie breidt zich uit als een olievlek

GOES - Remco Wevers uit Oldenzaal is vrijdag voor de zevende keer op zijn fiets naar Goes gekomen. Zaterdag zou namelijk de Delta Ride for the Roses worden verreden. Wevers doet hier elk jaar aan mee. De Tukker werd in Nispen opgehaald door Eddy Bogaert en Henk de Jong en op het Bleekveld in Goes verwelkomd door Ming Gilbert en Martin Slingenberg namens Zeeland in Actie.

Remco Wevers komt in het weekend van de Delta Ride for the Roses elk jaar op de racefiets vanuit het oosten naar Goes. Het is een afstand van meer dan driehonderd kilometer. Hij doet hier vervolgens mee aan de benefiettocht voor KWF. Vorig jaar reed hij zelfs alle afstanden van de landelijke Ride for the Roses, die toen voor de derde keer in Zeeland werd gehouden.

Momenteel is hij in training voor het evenement Miles against Cancer waarvan de opbrengst is bestemd voor het Máxima Fonds. Voor deze tocht had hij zich echter aangesloten bij Zeeland in Actie, een initiatief van Eddy Bogaert, Ming Gilbert en Martin Slingenberg.

Rekening

Zeeland in Actie valt onder de vlag van de KWF-thuismarathon. Door de coronacrisis moet het fonds het zonder inkomsten uit grote evenementen als Alpe d’Huzes en de Delta Ride for the Roses doen. Het is letterlijk een streep door de rekening van veel onderzoeken naar de genezing en behandeling van kanker. De thuismarathon is een poging om toch wat geld op te halen. Voor de marathon kan iedereen een uitdaging verzinnen waarmee hij of zij geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. “Vanaf het begin zijn verschillende acties zijn in volle gang. De animo is onverwacht groot”, zegt Bogaert over Zeeland in Actie.

Wandelen

Zo wil Peter de Vos uit Nieuwdorp vijfhonderd kilometer wandelen voor één cent per kilometer, zet presentator Elsa van Hermon van Omroep Zeeland zich in, verkoopt Goesenaar Charles Linssen foto’s en fietsen Anne van de Swaluw en Roy Bogaert honderden kilometers voor het goede doel, net als burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes.

Tienduizend

De laatste, net in het bezit van een nieuwe fiets, heeft zich voorgenomen deze zomer 750 euro kilometer te fietsen, verdeeld over enkele weken. “Goes heeft een reputatie hoog te houden, dus ik wilde graag iets doen”, zegt ze. “Er gebeurt heel veel”, voegt Bogaert toe. Zondag was het doel om minimaal tienduizend euro in te zamelen al gehaald. “Dit is klein begonnen, maar het groeit en groeit. Ik weet niet waar het gaat eindigen. KWF is er in ieder geval ontzettend blij mee. Het fonds is momenteel sowieso blij met elke euro die ze krijgt, want daarvan moet ze het hebben. Ik ben blij dat we hiermee zijn begonnen. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan”, lacht de inwoner van ‘s-Gravenpolder, die vorig jaar afscheid nam van het organisatiecomité van de Delta Ride for the Roses.

Sponsoren

Alles wat iemand voor Zeeland in Actie moet doen is zichzelf met een actie uitdagen. Zij kunnen zich dan door vrienden en familieleden laten sponsoren. Meer informatie is te vinden op https://acties.kwf.nl/fundraisers/zeelandinactie. De actie loopt tot 31 augustus.[l]

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

1 dag geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

1 dag geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

2 dagen geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

3 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

3 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

3 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden