Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland in actie breidt zich uit als een olievlek

Zeeland in actie breidt zich uit als een olievlek

GOES - Remco Wevers uit Oldenzaal is vrijdag voor de zevende keer op zijn fiets naar Goes gekomen. Zaterdag zou namelijk de Delta Ride for the Roses worden verreden. Wevers doet hier elk jaar aan mee. De Tukker werd in Nispen opgehaald door Eddy Bogaert en Henk de Jong en op het Bleekveld in Goes verwelkomd door Ming Gilbert en Martin Slingenberg namens Zeeland in Actie.

Remco Wevers komt in het weekend van de Delta Ride for the Roses elk jaar op de racefiets vanuit het oosten naar Goes. Het is een afstand van meer dan driehonderd kilometer. Hij doet hier vervolgens mee aan de benefiettocht voor KWF. Vorig jaar reed hij zelfs alle afstanden van de landelijke Ride for the Roses, die toen voor de derde keer in Zeeland werd gehouden.

Momenteel is hij in training voor het evenement Miles against Cancer waarvan de opbrengst is bestemd voor het Máxima Fonds. Voor deze tocht had hij zich echter aangesloten bij Zeeland in Actie, een initiatief van Eddy Bogaert, Ming Gilbert en Martin Slingenberg.

Rekening

Zeeland in Actie valt onder de vlag van de KWF-thuismarathon. Door de coronacrisis moet het fonds het zonder inkomsten uit grote evenementen als Alpe d’Huzes en de Delta Ride for the Roses doen. Het is letterlijk een streep door de rekening van veel onderzoeken naar de genezing en behandeling van kanker. De thuismarathon is een poging om toch wat geld op te halen. Voor de marathon kan iedereen een uitdaging verzinnen waarmee hij of zij geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. “Vanaf het begin zijn verschillende acties zijn in volle gang. De animo is onverwacht groot”, zegt Bogaert over Zeeland in Actie.

Wandelen

Zo wil Peter de Vos uit Nieuwdorp vijfhonderd kilometer wandelen voor één cent per kilometer, zet presentator Elsa van Hermon van Omroep Zeeland zich in, verkoopt Goesenaar Charles Linssen foto’s en fietsen Anne van de Swaluw en Roy Bogaert honderden kilometers voor het goede doel, net als burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes.

Tienduizend

De laatste, net in het bezit van een nieuwe fiets, heeft zich voorgenomen deze zomer 750 euro kilometer te fietsen, verdeeld over enkele weken. “Goes heeft een reputatie hoog te houden, dus ik wilde graag iets doen”, zegt ze. “Er gebeurt heel veel”, voegt Bogaert toe. Zondag was het doel om minimaal tienduizend euro in te zamelen al gehaald. “Dit is klein begonnen, maar het groeit en groeit. Ik weet niet waar het gaat eindigen. KWF is er in ieder geval ontzettend blij mee. Het fonds is momenteel sowieso blij met elke euro die ze krijgt, want daarvan moet ze het hebben. Ik ben blij dat we hiermee zijn begonnen. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan”, lacht de inwoner van ‘s-Gravenpolder, die vorig jaar afscheid nam van het organisatiecomité van de Delta Ride for the Roses.

Sponsoren

Alles wat iemand voor Zeeland in Actie moet doen is zichzelf met een actie uitdagen. Zij kunnen zich dan door vrienden en familieleden laten sponsoren. Meer informatie is te vinden op https://acties.kwf.nl/fundraisers/zeelandinactie. De actie loopt tot 31 augustus.[l]

Meer uit Reimerswaal

Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

5 uur geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

9 uur geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

1 dag geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

1 dag geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

2 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

3 dagen geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

3 dagen geleden