Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Zeeland goed op weg met opwekken duurzame energie'

'Zeeland goed op weg met opwekken duurzame energie'

ZEELAND - De Voortgangsrapportage van de Regionale Energiestrategie (RES) van Zeeland laat zien dat we als RES-regio goed op weg zijn met het realiseren van de doelstelling om in 2030 ten minste 3 TWh duurzame energie op te wekken. Inmiddels is 73 procent van de Zeeuwse doelstelling behaald door de opwek van wind- en zonne-energie op daken en op land. In de Voortgangsrapportage is ook te zien dat er in de afgelopen jaren in Zeeland stappen zijn gezet in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Zo is ingezet op het adviseren en informeren van woningeigenaren over de mogelijkheden van verduurzaming en worden woningen met een slecht energielabel geïsoleerd in het kader van het Zeeuws Isolatieprogramma. Ook ondernemers kregen advies en ondersteuning bij het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen en gebouweigenaren van maatschappelijk vastgoed bij het verduurzamen van hun gebouw. Samenwerken Gedeputeerde en voorzitter van RES-regio Zeeland Jo-Annes de Bat: “In Zeeland werken we nauw samen met overheden, netbeheerder, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners om onze ambities voor de Zeeuwse Regionale Energiestrategie in 2030 waar te maken. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af en daar zijn we trots op. We weten ook dat we er nog niet zijn. Innovatieve oplossingen en een versnelling in de uitvoering van de energietransitie zijn nodig om onze energiedoelen voor 2030 te halen. In de komende jaren blijft aandacht voor de Zeeuws brede samenwerking enorm belangrijk. Door onze krachten te blijven bundelen, zorgen we samen voor een duurzame toekomst voor Zeeland!”

Voortgangsrapportage RES Zeeland
Elke twee jaar geven de Zeeuwse gemeenten, waterschap en provincie in een Voortgangsrapportage aan hoever ze zijn met de uitvoering van de RES. Zij werken samen om hun ambities, die in 2020 in de RES 1.0 zijn vastgelegd, voor 2030 te realiseren. RES Zeeland wil in 2030 ten minste 3 TWh duurzame energie op land opwekken. Daarnaast wordt er gewerkt aan de overstap naar duurzame warmtebronnen.

Meer uit Beveland

Jaarlijkse dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

9 uur geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

14 uur geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

19 uur geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

20 uur geleden
Gratis ambachtelijke moederdagappelkruimeltaart van de Smulkamer in Goes voor Vrienden van de Bode

GOES - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij de Smulkamer in Goes kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een verse, ambachtelijke roomboter appelkruimeltaart. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n zespersoonstaart gratis!

1 dag geleden
Wereldberoemd schrijverspaar Nicci French bezoekt Goes

GOES - Vrijdag 10 mei komt het wereldwijd succesvolle, Britse schrijversduo Nicci French naar Goes voor de promotie van hun nieuwe boek.

1 dag geleden
Rogier Zevenbergen is gesetteld in Zeeland: 'Mijn droom achterna gaan, kan ik iedereen aanraden'

MIDDELBURG/ZIERIKZEE - Rogier Zevenbergen vindt het helemaal niet erg als je hem 'Import-Zeeuw' noemt. Hij draagt deze titel met trots. In zijn werk houdt de geboren Amsterdammer zich zelfs bezig met het aantrekken van nieuwe Import-Zeeuwen. "Ik ervaar hier meer ruimte en rust, zowel privé als in mijn werk", vertelt Rogier.

1 dag geleden