Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

De vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek is van 24 maart t/m 2 april 2023. Thema dit jaar is De wereld rond. De Kindermuziekweek is een initiatief van veertien grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector. Zij slaan jaarlijks de handen ineen om alle kinderen in Nederland, inclusief Curaçao, (ruim) een week lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. De Kindermuziekweek benadrukt het belang en de impact van muziek: het verbindt, het maakt blij en muziek maken kan altijd en overal.

Feestelijke afsluiting 1 april
Geen grap: op 1 april sluit Muziekschool Zeeland de week af met een open dag op diverse locaties in de provincie. Een dag gevuld met live optredens, workshops en zelf instrumenten proberen. De deuren van alle locaties in Middelburg, Goes, Hulst en Zierikzee staan open voor publiek.

Classic Express in Tholen
Ook Tholen staat in de spotlight tijdens de Kindermuziekweek. De Classic Express komt op donderdag en vrijdag naar Tholen! Basisschoolleerlingen kunnen op donderdag en vrijdag de Rijdende Concertzaal ervaren en de magie van (klassieke) muziek ontdekken. Deze uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en komt naar scholen toe. Op deze manier laat Muziekschool Zeeland kinderen kennismaken met muziek. Deze grootse activiteit is deze keer dan ook de vervanger van de open dag in Tholen.

Het hele programma tijdens de Kindermuziekweek én de open dag op 1 april zijn te vinden op de website muziekschoolzeeland.nl.

Meer uit Beveland

Zeeland vraagt nogmaals aandacht voor tandartstekort: 'De tijd dringt!'

GOES - De Provincie vraagt in een brief aan de overheid opnieuw aandacht voor het groeiend aantal tekort aan tandartsen in Zeeland. Deze brief volgt op een unaniem aangenomen motie door de Provinciale Staten. Ondanks herhaalde verzoeken van de Provincie om aandacht voor dit probleem, ontbreken tot nu toe concrete oplossingen. 

57 minuten geleden
Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

3 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

4 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

18 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 dag geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

1 dag geleden