Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ze vormen hét gezicht van de Havendagen'

'Ze vormen hét gezicht van de Havendagen'

THOLEN - Bijna vijftig vrijwilligers kwamen afgelopen week naar de Meulvliet voor het 'wij-heten-de-vrijwilligers-een-warm-welkom-brainstorm-uurtje' van Tholen Sterk. Op 5 en 6 juni 2020 staat een nieuwe editie van de Thoolse Havendagen op de planning en deze keer wordt het nóg groter en nóg professioneler, maar daarvoor heeft de organisatie wel heel veel vrijwilligers nodig. "Inmiddels zitten we op ongeveer 81 aangemelde vrijwilligers", vertelt voorzitter van Tholen Sterk, William van Leeuwen.

Zonder vrijwilligers geen evenement en dat beseft het bestuur van Tholen Sterk zich maar al te goed. Tijdens de eerste vrijwilligersavond voor de Thoolse Havendagen kregen de aanwezigen dan ook een warm welkom. Voorzitter William van Leeuwen vertelde de toekomstige vrijwilligers van alles over het programma van de Havendagen en daarna was het de beurt aan Thea Niemantsverdriet die verder inzoomde op de vrijwilligers. "Wie hebben we nodig, op welke tijdstippen en wat moet die vrijwilliger kunnen", vertelt Thea. Zo zijn er onder andere vrijwilligers nodig voor de onderdelen verkeer en veiligheid, horeca, facilitair en media/communicatie. "Vooral voor de horeca en het kampement dat op de Oesterputten wordt opgezet hebben we veel aanmeldingen gekregen, bij facilitair kunnen we nog veel hulp gebruiken bijvoorbeeld van 18+ stoere jongelui."

Noodzaak

En daarom gaat het bestuur ook de komende maanden nog op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. "Tachtig vrijwilligers lijkt veel, maar we willen het graag professioneler oppakken", legt Van Leeuwen uit. "Vorig jaar hadden we twee fotografen rondlopen en dat is gewoon niet genoeg. Het liefst zouden we van iedere activiteit foto's willen, maar dan heb je minstens vijf fotografen nodig. Daarnaast willen we nog video's maken, vlogs, blogs en ga zo maar door. Dus alleen voor de verslaglegging komen we al op zo'n twaalf vrijwilligers."

Bevrijding

Bijkomend feit is dat er niet alleen vrijwilligers nodig zijn voor de Thoolse Havendagen op 5 en 6 juni, maar ook al eerder. Het programma start namelijk officieel al op 3 juni en dan moet alles al opgebouwd zijn. Donderdag 4 en vrijdag 5 juni staan vooral in het teken van het kampement op de Oesterputten met ruim zeventig legervoertuigen. "Het thema van dit jaar is 75 jaar bevrijding van Nederland." Kinderen uit de bovenbouw van alle basisscholen uit de gemeente Tholen gaan dan ook op donderdag of vrijdag een kijkje nemen op het kampement en daar krijgen ze uitleg over de oorlog. Ook vind er op deze dagen een rondrit plaats van legervoertuigen door de gemeente Tholen, waarbij verschillende kernen worden aangedaan. "Dan volgen op vrijdagavond en zaterdag de Thoolse Havendagen met onder andere een feesttent op Contre Escarpe en maandag moeten we alles nog afbouwen en schoonmaken, dus er komt veel bij kijken."

Beloning

De organisatie is dan ook al erg blij met de vele aanmeldingen tot nu toe. "We willen de vrijwilligers ook echt bedanken voor hun inzet." Daarom kregen de vrijwilligers afgelopen dinsdag alvast een primeur: Gerard Joling is één van de artiesten die op komt treden in de feesttent. "Maar ze krijgen bijvoorbeeld ook muntjes, zodat ze tijdens het werken ergens wat lekkers te eten of drinken kunnen halen. "Daarnaast zorgen we natuurlijk gewoon voor koffie/thee en krentenbollen, zodat ze niets tekort komen." Afhankelijk van het aantal dagdelen dat je helpt, kan je bijvoorbeeld ook vrijkaarten krijgen voor één van de feestavonden. "Ze worden goed verzorgd en daarnaast maken ze onderdeel uit van een heel tof team." De vrijwilligers die zich nu al hebben aangemeld zijn jong en oud door elkaar en ze waren na de bijeenkomst van afgelopen dinsdag allemaal enthousiast om aan de slag te gaan. "Ze vormen straks hét gezicht van de Thoolse Havendagen, we verwachten immers enorm veel mensen van buiten Tholen." Op dinsdag 28 januari 2020 wordt een nieuwe vrijwilligersavond georganiseerd, waarbij meer wordt ingezoomd op welke vrijwilliger op welke tijdstippen aan de bak moet én wat daarbij dan precies zijn of haar taken zijn. "Tot die tijd gaan we hard aan de slag met een planning maken en we hopen natuurlijk dat er nog meer vrijwilligers zich aanmelden."

Aanmelden kan via de website of via [email protected]

Meer uit Tholen

Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

14 uur geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

18 uur geleden
Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

1 dag geleden
Meer woningen, minder voetbalvelden: KNVB vraagt politiek om aandacht

THOLEN - Het Nederlandse amateurvoetbal staat onder druk door een tekort aan ruimte voor clubs, waarschuwt de KNVB. De invoering van een sportnorm op basis van het aantal inwoners per gemeente moet daarom hoog op de politieke agenda komen te staan. Met de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen, benadrukt de voetbalbond het belang van leefbare wijken voor de toekomst.

1 dag geleden
'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

2 dagen geleden
Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

2 dagen geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

2 dagen geleden