Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaterdag Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Alle hens aan dek! Dat is het motto van Festival aan Zee, dat op zaterdag 28 mei voor de eerste keer wordt gehouden op het Badstrand in Vlissingen.

Met je voeten in het zand, ijskoud drankje in je hand, dansend aan de Zeeuwse kust. De locatie Badstrand Vlissingen heeft alle ingrediënten voor dé perfecte festivaldag, met een heerlijke line-up. De organisatie van het festival heeft veel zin om samen met alle bezoekers van het festival - er worden 5000 mensen verwelkomd op het festivalterrein - te gaan knallen. De teksten in de uitingen van Festival aan Zee laten er geen twijfel over bestaan:  die moedigen je bij voorbaat aan er een superdag van te maken: “doe je handjes in de lucht en gooi die heupen lekker los! Met de beste artiesten van Nederlandse bodem is stilstaan is onmogelijk. Zing, spring en dans mee met Emma Heesters, Tony Junior, Snollebollekes, Donnie, Flemming, Q-Music Maximum Hour, BIGGI, Buren van de Brandweer, Dyna, Isabel Provoost, Jean & Maron Hill, Party DJ W en vele anderen!”

Onderduiken
De volledige programmering van het evenement is te vinden op www.festivalaanzee.com. Naast een podium vol bekende artiesten, is er ook een Silent Disco in een opblaasduikboot. Bezoekers kunnen op drie verschillende festivallocaties  losgaan of ‘onderduiken’ op de eigen favoriete muziek. Bij de bar met speciaalbieren kan het ‘Festival aan Zee-biertje’ worden geproefd, én kunnen liefhebbers zich laten omtoveren tot een heuse Ibiza-prinses.

Festivalterrein
Het is de eerste keer dat Festival aan Zee wordt georganiseerd in Vlissingen. Voor het evenement wordt het Badstrand afgezet als festivalterrein. Op Boulevard Evertsen komen die dag veel fietsenrekken te staan, omdat verwacht wordt dat veel bezoekers met de fiets zullen komen. Mensen die kiezen voor de auto kunnen hun voertuig elders in de stad kwijt. De organisatie heeft flyers verspreid onder omwonenden, om hen te informeren over alle levendigheid voor de deur, van 11 tot 23 uur.

Meer uit Vlissingen

Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

6 uur geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimte van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

11 uur geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

1 dag geleden
Medailles voor VTV bij start turnseizoen

VLISSINGEN - Het weekend van 25 en 26 november was een druk weekend voor de turnsters van de A- en B-selectie van de Vlissingse Turn Vereniging. Dit was het eerste kwalificatieweekend voor de turnsters die uitkomen in niveau 4, niveau 5, niveau 6, niveau 7, supplement G en supplement H. Deze kwalificatie vond plaats in het LACO Sportcentrum te Zierikzee.

1 dag geleden
Westerschelde Ferry: 'Gratis soep voor passagiers'

VLISSINGEN - Oude tijden herleven weer: voor iedereen die op dinsdag 28 november met de Westerschelde Ferry meevaart, staat een kop erwtensoep te wachten. Net als vroeger op de PSD, kunnen passagiers genieten van een lekkere kop snert. Het verschil met toen en nu: nu is het gratis!

2 dagen geleden
Project met bekende taalcoaches slaat aan

MIDDELBURG - Taalhuis Walcheren organiseert sinds oktober een nieuw project: Bekende taalcoaches. Hierbij werden bekende inwoners van Walcheren met een verkorte cursus klaargestoomd voor hun nieuwe vrijwilligersbaan als taalcoach. Een taalcoach is een vrijwilliger die een taalvrager gaat helpen om beter Nederlands te spreken, te schrijven en/of te lezen. Deze twee mensen maken samen afspraken over wat de een wil leren en de ander kan bieden. Meestal is dit een gesprek van ongeveer een uur per week waarin aandacht wordt besteed aan de leerdoelen van de taalvrager.

2 dagen geleden
Gemeente heeft garages en bergingen gecontroleerd

VLISSINGEN - Op woensdag 22 november heeft de gemeente een groot aantal garageboxen gecontroleerd. De controle is uitgevoerd in samenwerking met de politie die daarbij gebruik heeft gemaakt van speurhonden. Doel van de controle was om te kijken of in de garages en bergingen geen activiteiten plaatsvonden die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Er is speciaal gelet op de opslag van vuurwerk. Bij vier gecontroleerde bedrijven wordt nader onderzoek ingesteld. In één situatie was het gebruik in strijd met het bestemmingsplan en er is één milieuovertreding geconstateerd.

4 dagen geleden