Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zakkenrollerij aan de kust piekt in zomermaanden

Zakkenrollerij aan de kust piekt in zomermaanden

ZEELAND - Aan de kust komen met name lichtere vermogensmisdrijven in de zomermaanden vaker voor dan in de rest van het jaar. Dat maakt CBS vandaag op basis van een nieuwe analyse bekend. Ruim een kwart van de registraties van zakkenrollerij in de kuststreek werden in de periode 2016-2018 in juli en augustus gedaan. Fietsendiefstal en diefstal uit of vanaf overige vervoersmiddelen volgen. 

De lichtere vermogensdelicten komen relatief vaak voor in de maanden juli en augustus. 27 procent van de registraties van zakkenrollerij, 25 procent van de fietsendiefstallen en 23 procent van de diefstallen uit of vanaf overige vervoersmiddelen vonden in deze maanden plaats. 

Overig diefstal
Toch is zakkenrollerij niet het meest voorkomende lichte vermogensdelict aan de kust. 690 geregistreerde gevallen in juli en augustus zijn in de categorie 'overig diefstal'. Dat betreft voornamelijk eenvoudige diefstallen zoals het stelen van een telefoon of zonnebril. Daarna volgen 580 fietsendiefstallen, 330 gevallen van oplichting en 300 keer diefstal uit/vanaf een personenauto. Er werd 100 keer een zakkenrollerij geregistreerd. 

65 procent van de slachtoffers van zakkenrollerij in de zomer is afkomstig uit een andere gemeente dan waar het misdrijf plaatsvond. Het gaat dan vaak om dag- of verblijfstoeristen of om mensen die hier tijdelijk verblijven. Dit aandeel is ruim twee keer zo groot als diefstal uit/vanaf vervoersmiddelen als motor of scooter en fietsendiefstallen. 

Vernielingen en geweldsmisdrijven
Het aantal misdrijven in de zomer is aan de kust groter dan in de rest van het land. Er werden in juli en augustus gemiddeld 1400 lichtere vermogensdelicten per maand geregistreerd. Naast lichtere vermogensmisdrijven komen ook geweldsmisdrijven daar vaker voor in de zomer. In de zomer worden er ruim 400 vernielingen gedaan en komen er ruim 300 meldingen van geweldsmisdrijven binnen. 

Meer uit Reimerswaal

Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

6 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

1 dag geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

2 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

2 dagen geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

2 dagen geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

3 dagen geleden