Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yvonne Maas nieuw gezicht in Noord-Bevelands college

Yvonne Maas nieuw gezicht in Noord-Bevelands college

GEERSDIJK - Yvonne Maas (52) uit Geersdijk is als enige vrouw geïnstalleerd als wethouder voor de gemeente Noord-Beveland. “Na acht jaar in de gemeenteraad zit ik als wethouder dichter bij het vuur om iets te betekenen voor de inwoners.”

Haar partij Noord-Bevelands Belang polste Maas over het wethouderschap nadat haar voorganger had aangegeven het stokje te willen doorgeven. Al snel besloot ze ervoor te gaan, ondanks de veranderingen voor haar gezin en werk. “Mijn zoons zijn 20 en 23 jaar, dus thuis kan het.” Ze moest haar baan bij het NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee) in Yerseke na 31 jaar opzeggen. “Dat was zwaar, maar ik wilde na het raadswerk graag als wethouder aan de slag. Ik woon hier dertig jaar, ik ben betrokken bij het verenigingsleven en ken de politiek.” Maas heeft onder meer ruimtelijke ordening in haar portefeuille. “In onze verkiezingscampagne zeiden we dat er een balans moet komen tussen toeristen en inwoners en meer gebouwd moet worden voor de eigen jeugd en starters. Dan moet je als wethouder de ballen hebben om dat waar te maken.” 

Ze wil een eerlijke, betrouwbare wethouder zijn en denkt dat vrouwen deze functie met een ander gevoel uitvoeren. “Daarom vind ik een gevarieerde samenstelling in bijvoorbeeld een gemeenteraad of college van burgemeester en wethouders belangrijk. Misschien ben ik wat minder zakelijk dan een mannelijke collega, maar ik kan goed met mensen omgaan, gevoelens peilen en de gemene deler vinden tussen verschillende partijen.”

Meer uit Beveland

Landelijke tuinvlindertelling

GOES - Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via De Vlinderstichting | Tuinvlindertelling: 2 t/m 4 augustus. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar? 

14 uur geleden
Kindervakantieweek met extra begeleiding begint maandag 12 augustus en zoekt nog vrijwilligers

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) houdt vanaf maandag 12 augustus een speciale kindervakantieweek in Goes. Deze week is voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle andere kinderen die graag meer begeleiding hebben.

15 uur geleden
Met opgeknapt pand en nieuw logo is Bridgeclub Reimerswaal klaar voor de toekomst

KRUININGEN - Bridge heeft de naam een moeilijk spel te zijn, maar iedereen kan het leren en iedereen is bij Bridgeclub Reimerswaal in Kruiningen van harte welkom. Met een opgeknapt clubhuis én een nieuw Leuntje & Merien-logo, gemaakt door kunstenaar Jan-Willem Hament, is de vereniging klaar voor nieuwe leden.

16 uur geleden
47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

1 dag geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

1 dag geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 dagen geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 dagen geleden