Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yvonne Maas nieuw gezicht in Noord-Bevelands college

Yvonne Maas nieuw gezicht in Noord-Bevelands college

GEERSDIJK - Yvonne Maas (52) uit Geersdijk is als enige vrouw geïnstalleerd als wethouder voor de gemeente Noord-Beveland. “Na acht jaar in de gemeenteraad zit ik als wethouder dichter bij het vuur om iets te betekenen voor de inwoners.”

Haar partij Noord-Bevelands Belang polste Maas over het wethouderschap nadat haar voorganger had aangegeven het stokje te willen doorgeven. Al snel besloot ze ervoor te gaan, ondanks de veranderingen voor haar gezin en werk. “Mijn zoons zijn 20 en 23 jaar, dus thuis kan het.” Ze moest haar baan bij het NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee) in Yerseke na 31 jaar opzeggen. “Dat was zwaar, maar ik wilde na het raadswerk graag als wethouder aan de slag. Ik woon hier dertig jaar, ik ben betrokken bij het verenigingsleven en ken de politiek.” Maas heeft onder meer ruimtelijke ordening in haar portefeuille. “In onze verkiezingscampagne zeiden we dat er een balans moet komen tussen toeristen en inwoners en meer gebouwd moet worden voor de eigen jeugd en starters. Dan moet je als wethouder de ballen hebben om dat waar te maken.” 

Ze wil een eerlijke, betrouwbare wethouder zijn en denkt dat vrouwen deze functie met een ander gevoel uitvoeren. “Daarom vind ik een gevarieerde samenstelling in bijvoorbeeld een gemeenteraad of college van burgemeester en wethouders belangrijk. Misschien ben ik wat minder zakelijk dan een mannelijke collega, maar ik kan goed met mensen omgaan, gevoelens peilen en de gemene deler vinden tussen verschillende partijen.”

Meer uit Beveland

Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

50 minuten geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

19 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

20 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden