Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Youri Bonte: poleposition en dagzege in GK4 Kart Series

Youri Bonte: poleposition en dagzege in GK4 Kart Series

VROUWENPOLDER - Het zat er al een beetje aan te komen, zijn eerste seizoenszege in de IAME X30 Junioren-klasse: Youri Bonte rijdt het hele seizoen al sterk. Afgelopen weekeinde bewees hij zijn snelheid door tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series het dagklassement te winnen. Dat het veertienjarige talent uit Vrouwenpolder daarin slaagde ondanks een uitvalbeurt in de tweede race, zei iets over zijn superieure snelheid in Venray.

“Het ging het hele weekend supergoed. De training ging al goed en de kwalificatie ging fantastisch met de poleposition”, begon een opgetogen Youri zijn relaas. Wel was het heel close in zijn klasse, had hij in de kwalificatie gezien. “De nummer twee zat maar acht honderdsten van een seconde achter me.”

De omstandigheden op de Limburgse piste waren listig afgelopen weekeinde. Tijdens de eerste race begon het te spetteren waardoor de baan half nat was. Dat maakte de bandenkeuze moeilijk. “We hebben uiteindelijk voor slicks gekozen. En de start was goed”, zei Youri, die van poleposition mocht starten. “Dylan Visser volgde me. Daarna zijn we ver weggereden van de nummer drie. Ik heb de hele tijd op één gereden. Achter op het circuit reed ik wat weg, in sector één was Dylan beter. We waren heel goed aan elkaar gewaagd.”

Door zijn overwinning mocht Youri ook in race twee als eerste starten. “Ik was nog maar net de baan op gereden en mijn kettingkast vloog eraf. Dat had ik in eerste instantie niet in de gaten en mijn start was echt heel goed. Ik ging heel hard in het begin, reed weg van de nummer twee. Maar toen kreeg ik opeens de meatball-vlag ten teken dat ik naar binnen moest. Dat was wel even balen. Uiteindelijk ben ik die race dus laatste geworden. Dat is dan even uithuilen en opnieuw beginnen.”

Door die uitvalbeurt moest hij in de derde race, waarvan de uitslag het dagklassement bepaalt, als zesde starten. “Daar was ik heel blij mee, dat ik nog redelijk vooraan kon starten. Ik had gelukkig een goede start doordat twee rijders voor me crashten. Vooraan reed Dylan en ik zat achter Nigel Hendricks aan. In bocht één haalde ik hem in. Daarna ben ik naar Dylan toegereden. In het midden van de race heb ik hem ingehaald.”

Youri reed daarna een aantal ronden op kop. Uiteindelijk kwam een andere rijder achter hem opzetten. “Op het rechte stuk wilde hij me inhalen en toen moest ik verdedigen. Aan de binnenkant heeft hij me toch ingehaald. Daarna had ik in de laatste bocht een betere exit dan hij, ik reed naast hem, maar het was net niet genoeg. Maar omdat hij in de laatste ronde nog een straf kreeg vanwege het inhalen tijdens een gele-vlag-situatie, ben ik eerste geworden. En dat is goed voor het kampioenschap.”

Wat heet: Youri staat nu eerste na zijn vierde plaats tijdens de eerste ronde van de titelstrijd in Mariembourg. “Het was weer een heel mooi weekend. In het Benelux-kampioenschap gaat het ook fantastisch, daar is het niveau nog hoger. Ik sta daar zesde in het kampioenschap. Nu proberen een ticket te behalen voor het WK!”

Youri Bonte zoekt nog sponsors, die hem willen steunen in zijn raceactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen via [email protected].

Meer uit Middelburg

Bouw zes levensloopbestendige woningen Meliskerke van start

MELISKERKE Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed.

18 uur geleden
Leerlingen Herman Faukeliusschool uit Middelburg winnen STEAM Cup challenge met app tegen pesten

MIDDELBURG - Leerlingen van de Herman Faukeliusschool uit Middelburg hebben vorige week de eerste prijs gewonnen van de landelijke finale van de GoIT STEAM CUP challenge. Ze wonnen met het ontwerp van een app tegen pesten. Leuk detail: ze wonnen deze prijs notabene op de landelijke dag tegen pesten.

18 uur geleden
Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

1 dag geleden
Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

1 dag geleden
Ko en Stina de Smit: al 70 jaar gelukkig getrouwd!

ARNEMUIDEN - Ko (88) en Stina (88) de Smit vieren vandaag, op 23 april 2024, een bijzondere mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum. Hun verhaal begint in Arnemuiden in1953, als Ko tijdens het vervoeren van 'peeën' de rasechte Erremuuse Stina door het dorp ziet lopen en denkt: "Daar moet ik eens achteraan!" In die tijd kwam de jeugd elkaar tegen door rondjes rond het dorp te lopen. Zo ontmoetten Ko en Stina elkaar op het zogenoemde Schorretje. 

1 dag geleden
ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

3 dagen geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

3 dagen geleden