Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Youri Bonte: poleposition en dagzege in GK4 Kart Series

Youri Bonte: poleposition en dagzege in GK4 Kart Series

VROUWENPOLDER - Het zat er al een beetje aan te komen, zijn eerste seizoenszege in de IAME X30 Junioren-klasse: Youri Bonte rijdt het hele seizoen al sterk. Afgelopen weekeinde bewees hij zijn snelheid door tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series het dagklassement te winnen. Dat het veertienjarige talent uit Vrouwenpolder daarin slaagde ondanks een uitvalbeurt in de tweede race, zei iets over zijn superieure snelheid in Venray.

“Het ging het hele weekend supergoed. De training ging al goed en de kwalificatie ging fantastisch met de poleposition”, begon een opgetogen Youri zijn relaas. Wel was het heel close in zijn klasse, had hij in de kwalificatie gezien. “De nummer twee zat maar acht honderdsten van een seconde achter me.”

De omstandigheden op de Limburgse piste waren listig afgelopen weekeinde. Tijdens de eerste race begon het te spetteren waardoor de baan half nat was. Dat maakte de bandenkeuze moeilijk. “We hebben uiteindelijk voor slicks gekozen. En de start was goed”, zei Youri, die van poleposition mocht starten. “Dylan Visser volgde me. Daarna zijn we ver weggereden van de nummer drie. Ik heb de hele tijd op één gereden. Achter op het circuit reed ik wat weg, in sector één was Dylan beter. We waren heel goed aan elkaar gewaagd.”

Door zijn overwinning mocht Youri ook in race twee als eerste starten. “Ik was nog maar net de baan op gereden en mijn kettingkast vloog eraf. Dat had ik in eerste instantie niet in de gaten en mijn start was echt heel goed. Ik ging heel hard in het begin, reed weg van de nummer twee. Maar toen kreeg ik opeens de meatball-vlag ten teken dat ik naar binnen moest. Dat was wel even balen. Uiteindelijk ben ik die race dus laatste geworden. Dat is dan even uithuilen en opnieuw beginnen.”

Door die uitvalbeurt moest hij in de derde race, waarvan de uitslag het dagklassement bepaalt, als zesde starten. “Daar was ik heel blij mee, dat ik nog redelijk vooraan kon starten. Ik had gelukkig een goede start doordat twee rijders voor me crashten. Vooraan reed Dylan en ik zat achter Nigel Hendricks aan. In bocht één haalde ik hem in. Daarna ben ik naar Dylan toegereden. In het midden van de race heb ik hem ingehaald.”

Youri reed daarna een aantal ronden op kop. Uiteindelijk kwam een andere rijder achter hem opzetten. “Op het rechte stuk wilde hij me inhalen en toen moest ik verdedigen. Aan de binnenkant heeft hij me toch ingehaald. Daarna had ik in de laatste bocht een betere exit dan hij, ik reed naast hem, maar het was net niet genoeg. Maar omdat hij in de laatste ronde nog een straf kreeg vanwege het inhalen tijdens een gele-vlag-situatie, ben ik eerste geworden. En dat is goed voor het kampioenschap.”

Wat heet: Youri staat nu eerste na zijn vierde plaats tijdens de eerste ronde van de titelstrijd in Mariembourg. “Het was weer een heel mooi weekend. In het Benelux-kampioenschap gaat het ook fantastisch, daar is het niveau nog hoger. Ik sta daar zesde in het kampioenschap. Nu proberen een ticket te behalen voor het WK!”

Youri Bonte zoekt nog sponsors, die hem willen steunen in zijn raceactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen via [email protected].

Meer uit Middelburg

Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

1 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

5 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

5 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

6 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeluk Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is donderdag aan het begin van de middag gewond geraakt bij een verkeersongeval bij één van de oversteekplaatsen op de President Rooseveltlaan in Middelburg.

6 uur geleden
Minder bange meisjes in RuimteCaesuur

MIDDELBURG - In RuimteCaesuur aan de Lange Noordstraat in Middelburg opent op zaterdag 7 oktober de expositie ‘Minder bange meisjes’, van Bo de Jong. Het gaat om een serie schilderijen, zwarte acryl, pigment en inkt op met motiefjes geprinte stof. Een serie beelden over wichten en snotapen, die zonder aarzeling in bomen klimmen.

23 uur geleden